Forfaldsdatoer & Tidspunkter

Business

Forfaldsdatoer! Super vigtige, men så nemme at glemme.

I Todoist kan du sørge for, at du aldrig går glip af ting ved at tilføje forfaldsdatoer og/eller -tidspunkter til dine opgaver. Du kan endda lave tilbagevendende eller gentagende forfaldsdatoer som "Send mor et fødselsdagskort hver 19. juli" og "Aflever genbrug hver anden onsdag".

Sådan angiver du en forfaldsdato eller tilbagevendende forfaldsdato

Den nemmeste måde at tilføje en forfaldsdato på enhver platform - skrivebord, mobil eller web - er at skrive den i opgavefeltet sammen med din opgavens navn. Den smarte Kvik-tilføj genkender automatisk datoen, fremhæver den og tilføjer den, når du gemmer opgaven.

Du kan beskrive næsten enhver slags dato ved hjælp af naturligt sprog - fra et simpelt "i morgen kl. 16.00" til en meget specifik gentagende forfaldsdato som fx "hver 3. tirsdag startende 29. august i 6 måneder". (Nedenfor finder du en liste over datoformater, du kan bruge.)

Nogle gange er en dato en del af en opgaves navn i stedet for en deadline. For eksempel vil "månedlig" automatisk blive markeret som en forfaldsdato i opgaven "Opret månedlig rapport". Du kan klikke eller trykke på ordet for at fjerne markeringen. Du kan også helt slå automatisk datogenkendelse fra.

Du kan også åbne den fulde opgaveplanlægger ved at klikke eller trykke på kalender-ikonet, når du tilføjer eller redigerer en opgave på enhver platform. Derefter kan du manuelt vælge en dato fra kalenderen eller bruge en af vores nyttige datogenveje som fx I dag, I morgen, eller Næste uge.

Hvis du vil tilføje eller ændre datoen for en eksisterende opgave på en telefon eller en tablet, skal du blot swipe opgaven fra højre mod venstre.

Hvis du vil tilføje eller ændre datoen for en eksisterende opgave på en telefon eller tablet, skal du blot swipe opgaven fra højre mod venstre.

Lad Smart Planlæg hjælpe dig med at fastsætte realistiske deadlines for dine opgaver.

Eksempler på datoformater du kan bruge

Dette er blot nogle få af de datoer og tilbagevendende forfaldsdatoer, du kan tilføje. Hvis du ikke er sikker på, om et bestemt datoformat vil fungere, skal du blot skrive det i din opgaves navn og anvende almindeligt sprog for at beskrive det. Der er en god chance for, at Todoist ved, hvad du mener.

Enkeltstående forfaldsdatoer

Skriv disse naturlige sprogvendinger, når du tilføjer en opgave i Todoist for at planlægge opgaven til den angivne dato.

Hvad du skriver:

Hvad Todoist opfatter:

i dag

I dag (idag kan også bruges)

i morgen

I morgen (imorg kan også bruges)

næste uge

Som standard næste mandag (dette kan ændres i dine Indstillinger på apps til web, Mac eller Windows-legacy)

næste måned

1. dag i den næste måned

27. jan

27. jan 27 (jan 27,  27/1 kan også bruges)

27/01/2016

27. januar, 2016 (27/01/2016, 2016/01/27, 27-01-2016 kan også bruges)

27.

27. dag af indeværende måned

i midten af januar

15. januar

sidst på måneden

Sidste dag i indeværende måned

i dag kl. 10

I dag kl. 10

i morgen kl. 16:00

I morgen kl. 16

Fre @ kl. 19

Fredag kl. 19 (Fredag @ 19, Fre kl. 19, Fre kl. 19:00 kan også bruges)

kl. 6

I dag kl. 18 (med mindre den er over 18:00, i så fald i morgen)

om 5 dage

5 dage fra i dag (+5 dage kan også bruges)

om 3 uger

3 uger fra i dag

om 2 timer

2 timer fra nu

Tilbagevendende forfaldsdatoer

Skriv disse naturlige sprogvendinger, når du tilføjer en opgave i Todoist for at planlægge tilbagevendende opgaver som angivet.

Skriv dette:

For at tilføje denne forfaldsdato:

hver dag

Hver dag startende i dag (dagligt kan også bruges)

hver morgen

Hver dag kl. 9

hver aften

Hver dag kl. 19

hver hverdag

Hver mandag, tirsdag, onsdag, torsdag og fredag (hver arbejdsdag kan også bruges)

hver mandag, fredag

Hver mandag og fredag (hver mandag, fredag; hver man, fre kan også bruges)

hver 3. dag

hver 3. dag startende i dag

hver uge

Hver uge startende i dag (ugentligt kan også bruges)

hver måned

Hver måned startende i dag (månedligt kan også bruges)

hver 3. fredag

Hver 3. fredag i måneden

hver 27.

Hver 27. i måneden (hver 27 kan også bruges)

hvert år

Hvert år startende i dag (årligt kan også bruges)

hver 27. jan

Hver 27. januar

hver anden mandag

Hver anden mandag startende i dag

Start- og slutdatoer for tilbagevendende opgaver

Skriv disse naturlige sprogvendinger, når du tilføjer en opgave i Todoist for at planlægge tilbagevendende opgaver med start- og slutdatoer.

Skriv dette:

For at tilføje denne forfaldsdato:

hver dag startende 3. aug

Hver dag startende d. 3. august (fra 3. aug kan også bruges)

hver dag sluttende 3. aug

Hver dag startende i dag og sluttende d. 3. august (indtil 3. aug kan også bruges)

hver dag i 3 uger

Hver dag de næste 3 uger startende i dag

hver dag fra 10. maj frem til 20. maj

Hver dag startende 10. maj og sluttende 20. maj

Der er to forskellige slags tilbagevendende forfaldsdatoer i Todoist: hver og hver!.

Hver: Når du udfører en opgave sat til "hver 3. måned", vil det nulstille forfaldsdatoen i 3 måneder fra den forfaldsdato, du oprettede fx 10. jan, 10 apr, 10. juli osv. Perfekt til opgaver, der skal klares på disse dage, såsom kvartalsrapporter

Hver!: Når du udfører en opgave sat til "hver! 3. måned startende 10. apr", vil det nulstille forfaldsdatoen i 3 måneder fra den dag, du udførte opgaven. Perfekt til opgaver, der skal udføres med jævne mellemrum, men ikke nødvendigvis på en bestemt dag, som fx "Rengør huset".