Todoistin käyttäminen Google Kalenterisi kanssa

Yritys

Jos olet jo yhdistänyt Google-kalenterisi IFTTT:n tai Zapierin kanssa, tämä keskinäinen synkronointi saattaa kopioida joitakin tehtäviä. Jotta vältytään päälekkäisiltä tehtäviltä, suosittelemme, että kaikki aiemmat kalenterintegrokset poistetaan.

Pidä Google Kalenteri ja Todoist synkronoituna reaaliaikaisella kaksisuuntaisella integraatiolla.

Kun olet antanut luvan integrointiin, Todoistin eräpäivälliset tehtävät lisätään automaattisesti valitsemaasi Google-kalenteriin. (Sinulla on myös mahdollisuus synkronoida tehtävät vain tietystä projektista).

Samoin kaikki tähän kalenteriin luodut tapahtumat lisätään automaattisesti haluamaasi Todoist-projektiin.

Koska kyseessä on kaksisuuntainen synkronointi, kaikki tekemäsi muutokset Google-kalenterissa, kuten tapahtuman nimen muokkaaminen tai päivämäärän muuttaminen, näkyvät heti Todoistissa ja päinvastoin.

Kaikkiin Google Kalenterissa luotuihin tehtäviin lisätään @gcal-tunniste. (Voit muuttaa tunnisteita muokkaamalla integraatiota, kun olet liittänyt sovellukset.)

Todoistin liittäminen Google Kalenterin kanssa:

1. Kirjaudu sisään Todoistin verkkosovellukseen (integraatio voidaan valtuttaa vain verkkosovelluksen kautta).
  2. Klikkaa oikeassa yläkulmassa olevaa rataskuvaketta ja valitse Asetukset.
  3. Klikkaa Integraatiot-välilehteä.
  4. Sitten klikkaa Google Kalenterin vieressä olevaa Yhdistä-painiketta.

Kun olet kirjautunut Google-tiliisi, sinulta kysytään:

1. Mihin kalenteriin haluat lisätä tehtävät. Voit valita jonkin nykyisistä kalentereista tai luoda uuden Todoist-tehtävillesi, jotta voit vaihtaa helposti kalenterinäkymääsi. Ainoastaan kyseisessä kalenterissa luotuja tapahtumia lisätään Todoist-tehtävinä.
  2. Voit synkronoida koko Todoist-tilisi tai vain yhden projektin. Esimerkiksi sinulla voi olla Kokoukset- ja Sisältökalenteri-projekti, jonka haluat synkronoida Google Kalenterin kanssa, mutta ei minkään muun kanssa.
  3. Valitse Todoist-projekti, johon haluat lisätä uudet Google Kalenterin tehtävät. Kalenterissa luodut uudet tapahtumat lisätään automaattisesti tähän projektiin. Jos et ole varma, mihin projektiin haluat valita, suosittelemme käyttämään Todoistin Yleiset-projektia. Voit siirtää tehtävät aina toiseen projektiin myöhemmin.
  4. Valitse tapahtuman oletuskesto. Uudet Todoist-tehtävät, joilla on eräpäivä ja aika, näkyvät Google Kalenterissa kyseisellä kestolla. Kun olet luonut tehtävän, voit tehdä muutoksia tapahtumaan Google Kalenterissa milloin tahansa.
  5. Valitse, haluatko synkronoida tehtävät, joilla on eräpäivä, mutta ei aikaa. Voit halutessasi synkronoida nämä tehtävät koko päivän tapahtumina tai voit synkronoida tehtävät, joilla on eräpäivä ja -aika.
Jos valitset tehtävien lisäämisen johonkin nykyiseen kalenteriisi, voi olla vaikeampaa poistaa Todoist-tehtävät kalenterista myöhemmin, koska ne sekoittuvat muiden tapahtumien kanssa. Jos on olemassa mahdollisuus, että sinun täytyy poistaa Todoistin tehtäviä kalenterista, luo tällöin uusi kalenteri.

Voit määrittää Todoistissa mukautetun tapahtumakeston kirjoittamalla tehtävän nimeen esimierkiksi [80m]. Kun tallennat tehtävän, “[80m]” poistetaan tehtävän nimestä ja luodaan uusi Google Kalenteri -tapahtuma, jonka kesto on 1 tunti ja 20 minuuttia. Toistaiseksi tämä toiminto tukee vain "m" (minuutti).

Voit lisätä mukautetun tapahtuman keston, kuten [20m] tehtävään, kun luot tehtäväsi ensimmäisen kerran. Jos muokkaat tehtävää Todoistissa ja lisäät tunnisteen [20m], se ei vaikuta jo luotuun Google Kalenteri -tapahtuman kestoon.

Kun olet liittänyt kalenterisi, voit palata milloin tahansa Integraatiot-sivulle päivittämään asetuksia.

UKK

K: Google Kalenteri ja Todoist eivät synkronoi. Kuinka voin korjata tämän?

V: Tässä on joitakin ratkaisuja, jotka voivat korjata ongelman.

• Varmista Todoistissa, että lisäät tehtävät projektiin, joka on synkronoitu Google Kalenterin kanssa. Voit tarkistaa projektin siirtymällä kohtaan Asetukset, valitsemalla Integraatiot-välilehden ja tarkistamalla Synkronoitu projekti -kohdan Google Kalenterin alapuolelta.
  • Varmista, että olet kirjautunut oikeaan Google-Kalenterin tiliin. Sinun on oltava kirjautuneena Google-tiliin, jonka olet valinnut integrointitoiminnon käyttöönotossa.
  • Google-kalenterissa sinun on varmistettava, että Todoistin kanssa synkronoitava kalenteri on aktiivinen, jotta voit nähdä sen tapahtumat. Voit tehdä tämän tarkastelemalla Google Kalenterin vasemmalla puolella olevat kalenterit. Voit laittaa sen päälle ja pois päältä klikkaamalla, joten varmista, että se on päällä. Lisätietoja Google-kalenterin näyttämisestä ja kätkemisestä: Google Kalenteri Ohjeet.
  • Tarkista Google Kalenterin integraatiotila. Löydät sen menemällä kohtaan Asetukset, valitsemalla Integraatiot-välilehden ja Google Kalenterin alapuolelta näet, koko tila OK (kuten alla). Jos näin ei ole, poista integraatio ja asenna se uudelleen.
  • Voit myös tarkistaa yhteyslokin klikkaamalla oikealla puolella olevaa ⓘ-symbolia. Liitä tämä yhteysloki, jos sinulla on vielä ongelmia ja tarvitset ottaa yhteyttä tukitiimiimme.

Jos olet kokeillut kaikkea ja ei siltikään toimi, kokeile synkronoinnin pakottamista menemällä kohtaan Asetukset, valitsemalla Integraatiot-välilehden ja klikkaamalla Google Kalenteri -merkinnän oikealla puolella synkronoi-painiketta.

K: Kuinka voin poistaa tehtävät Google Kalenterista, kun olet suorittanut ne Todoistissa.

V: Kun olet suorittanut tehtävän, voit joko pitää tehtävän Google Kalenterissa tai poistaa suoritetut tehtävät näkymästä. Oletuksena suoritetut tehtävät jätetään kalenteriin. Jos haluat poistaa ne, noudata seuraavia ohjeita:

Siirry kohtaan Asetukset, valitse Integraatiot-välilehti ja klikkaa Google Kalenteri -merkinnän oikealla puolella muokkaa-painiketta. Klikkaa Kun tehtävä on suoritettu -kohdan avattavasta valikosta Poista se Google Kalenterista, valitse sitten Tallenna.

Voit myös siirtyä takaisin milloin tahansa.

K: Kun luon toistuvan tehtävän Todoistissa, joissa eräpäivänä on "joka arkipäivä" tai "joka työpäivä", tapahtumat näkyvät myös viikonloppuisin Google Kalenterissa. Miten voin korjata sen?

V: Kyllä, tämä on tunnettu ongelma. Toistaiseksi voit ohittaa ongelman lisäämällä eräpäivän joka ma, ti, ke, to, pe, jonka jälkeen tapahtumat näkyvät oikein kalenterissasi.