Suodattimet

Business

Suodattimet antavat sinun tallentaa tehtävähaun, jotta löydät tietyt tehtävät käden käänteessä. Voit esimerkiksi tuoda luettelon kaikista tehtävistä, jotka on merkitty tunnisteella @sähköposti. Tai aloittaa päiväsi työhön liittyvistä tehtävistä, jotka on merkitty 1. prioriteetilla.

Kun sitä käytetään oikein, suodattimet ovat tehtäväluettelon supervoima, jonka avulla voit keskittyä oikeisiin asioihin oikeaan aikaan.

Käteviä suodattimia kokeiltavaksi:

Suodatinhaku

Mitä se tekee

(erääntynyt | tänään) & #Työ

Näyttää kaikki "Työ"-projektin tehtävät, jotka ovat jo erääntyneet tai erääntyvät tänään. Avaa tämä suodatin ensimmäisenä asiana, kun pääset töiden pariin. Tällöin saat selkeän yleiskuvan siitä, mitä sinun pitää tehdä.

ei eräpäivää

Näyttää kaikki tehtävät, joilla ei ole eräpäivää. Hyödyllinen päivittäiseen/viikoittaiseen tarkasteluun varmistaaksesi, että mikään ei mene ohi.

7 päivää & @odottaa

Näyttää kaikki tehtävät, jotka on suoritettava seuraavien 7 päivän aikana ja jotka on merkitty tunnisteella @odottaa. Soveltuu hyvin tunnistamaan esteitä viikossasi.

luotu ennen: -365 päivää

Näyttää kaikki tehtävät, jotka on luotu yli 365 päivää sitten. Käytä tätä suodatinta löytääksesi tehtävät, jotka ovat keränneet pölyä tehtäväluettelossa.

delegoitu: Allan

Näyttää Allanille delegoidut tehtävät. Nopea tapa nähdä, minkä parissa Allan työskentelee.

delegoinut: minä

Näyttää kaikki tehtävät, jotka olet delegoinut muille. Käytännöllinen tapa seurata delegoituja tehtäviä.

jaettu & !delegoitu

Näyttää kaikki yhteisprojektien tehtävät, joita ei ole delegoitu kenellekään. Toinen käytännöllinen suodatin varmistaaksesi, että kaikki tehtävät otetaan huomioon.

Suodattimien luominen, muokkaaminen ja poistaminen:

Luo uusi suodatin:

1. Klikkaa vasemmassa paneelissa Suodattimet-välilehteä.
  2. Valitse suodatinluettelosi alareunasta Lisää suodatin.
  3. Anna suodattimelle nimi.
  4. Klikkaa väripistettä, jos haluat vaihtaa väriä.
  5. Kirjoita suodatinhaku, jota haluat käyttää (löydät kaikki vaihtoehdot alapuolelta).
  6. Tallenna suodatin klikkaamalla Lisää suodatin -painiketta.

Uusi suodatin lisätään luettelon loppuun. Klikkaa sitä nähdäksesi kaikki siihen liittyvät tehtävät.

Voit järjestää suodattimet viemällä hiiren osoittimen suodattimen nimen päälle, klikkaa ja pidä harmaata "kahvaa" painettuna, vedä ja pudota se haluamaasi kohtaan luettelossa.

Olemassa olevan suodattimen muokkaaminen tai poistaminen:

1. Klikkaa hiiren oikealla suodatinta.
  2. Valitse Muokkaa suodatinta tai Poista suodatin.

Luo uusi suodatin:

1. Klikkaa vasemmassa paneelissa Suodattimet-välilehteä.
  2. Valitse suodatinluettelosi alareunasta + Lisää suodatin.
  3. Anna suodattimelle nimi.
  4. Klikkaa väripistettä, jos haluat vaihtaa väriä.
  5. Kirjoita suodatinhaku, jota haluat käyttää (löydät kaikki vaihtoehdot alapuolelta).
  6. Tallenna suodatin klikkaamalla Tallenna suodatin -painiketta.

Olemassa olevan suodattimen muokkaaminen tai poistaminen:

1. Klikkaa hiiren oikealla suodatinta.
  2. Valitse Muokkaa tai Poista.

Luo uusi suodatin:

1. Napauta Suodattimet vetopaneelista avataksesi luettelon kaikista nykyisistä suodattimista.
  2. Napauta luettelon alaosassa + Lisää suodatin-painiketta.
  3. Anna suodattimelle nimi, muuta väriä ja kirjoita suodatinhaku, jota haluat käyttää (löydät kaikki vaihtoehdot alapuolelta).
  4. Tallenna uusi suodatin napauttamalla oikeasta yläkulmasta Valmis.

Olemassa olevan suodattimen muokkaaminen tai poistaminen:

1. Napauta Suodattimet vetopaneelista avataksesi luettelon kaikista nykyisistä suodattimista.
  2. Pyyhkäise suodatinta oikealta vasemmalla, jota haluat muuttaa.
  3. Napauta kynäkuvaketta muokataksesi suodatinta, tee haluamasi muutokset ja valitse Valmis tallentaaksesi.
  4. Voit myös poistaa valitsemalla roskakorikuvakkeen ja vahvista poisto napauttamalla Poista suodatin.

Luo uusi suodatin:

1. Avaa navigointivalikko Todoistin vasemmasta yläkulmasta.
  2. Napauta Suodattimet avataksesi luettelon kaikista nykyisistä suodattimista.
  3. Napauta luettelon alalaidassa olevaa Hallitse suodattimia -painiketta.
  4. Napauta Lisää suodatin.
  5. Anna suodattimelle nimi, muuta väriä ja kirjoita suodatinhaku, jota haluat käyttää (löydät kaikki vaihtoehdot alapuolelta).
  6. Tallenna uusi suodatin napauttamalla lähetäkuvaketta.

Uusi suodatin lisätään luettelon loppuun. Voit järjestää suodattimia vetämällä ja pudottamalla haluamaasi kohtaan.

Älä unohda napauttaa suodatinluettelon alareunassa olevaa Valmis-painiketta, kun olet tehnyt muutokset.

Olemassa olevan suodattimen muokkaaminen tai poistaminen:

1. Avaa navigointivalikko Todoistin vasemmasta yläkulmasta.
  2. Napauta Suodattimet avataksesi luettelon kaikista nykyisistä suodattimista.
  3. Napauta luettelon alalaidassa olevaa Hallitse suodattimia -painiketta.
  4. Napauta suodatinta, jota haluat muokata tai poistaa.
  5. Tee haluamasi muutokset ja napauta oikeassa yläkulmassa olevaa lähetäkuvaketta tallentaaksesi muutokset.
  6. Tai napauta oikeassa yläkulmassa olevaa three_dots.png-kuvaketta ja valitse Poista poistaaksesi suodattimen kokonaan.
  7. Napauta suodatinluettelon alakulmassa olevaa Valmis-painiketta, kun olet valmis.

Suodatinhakuja, joita voit luoda

Voit luoda minkä tahansa suodattimen, jonka voit ajatella sopivan työskentelytapaasi.

Luo suodatinhakuja perustuen:

Eräpäivä

Prioriteettitaso

Tunniste

Projekti ja aliprojektit

Päivämäärä, jona tehtävä on luotu

Yhteisprojekti ja tehtävän vastuuhenkilöt/toimeksiantajat

Avainsana(t)

Yhdistä hakuja tehokkaampien hakujen luomiseksi (näin saat maksimaalisen hyödyn suodatinhausta)

Suodatus eräpäivien perusteella:

Suodatinhaku

Mitä se tekee

3. tammi

Näyttää kaikki tehtävät, jotka ovat erääntyvät kyseisenä päivänä. Esimerkiksi: 5. touko, 16/05, 8. elokuuta, huomenna, tänään, 10 päivän kuluttua, sunnuntai, 10. helmi 2020

erääntyy ennen: 5. toukokuuta

Näyttää kaikki tehtävät, jotka erääntyvät ennen tätä päivämäärää. Esimerkiksi: erääntyy ennen: 10. elokuuta, erääntyy ennen: 13/08, erääntyy ennen: klo 18:00

erääntyy jälkeen: 20. kesäkuuta

Näyttää kaikki tehtävät, jotka erääntyvät kyseisen päivämäärän jälkeen. Esimerkiksi: erääntyy jälkeen: 16. toukokuuta, erääntyy jälkeen: 23/09, erääntyy jälkeen: 16:30, erääntyy jälkeen: 3 päivän kuluttua

ei eräpäivää

Näyttää kaikki tehtävät, joilla ei ole eräpäivää. Vaihtoehto: ei eräpäivää

erääntynyt

Näyttää kaikki erääntyneet tehtävät. Vaihtoehdot: erääntyneet

5 päivää

Näyttää kaikki seuraavien 5 päivän tehtävät. Vaihtoehto: seuraavat 5 päivää

toistuva

Näyttää kaikki tehtävät, joilla on toistuva eräpäivä

Voit kirjoittaa päivämäärän esimerkiksi:

• Tietty päivämäärä: 5.10.2017, 5. loka 2017
  • Tietty päivämäärä ja aika. 5.10.2017 17:00, 5. loka 17:00
  • Suhteellinen päivämäärä: tänään, eilen, 3 päivää (erääntyy seuraavien 3 päivän aikana), -3 päivää (erääntyneet viimeisten 3 päivän aikana)
  • Viikonpäivät: maanantai, tiistai,... sunnuntai

Suodatus prioriteettitason perusteella:

Suodatinhaku

Mitä se tekee

p1

Näyttää kaikki 1. prioriteettitason tehtävät

p2

Näyttää kaikki 2. prioriteettitason tehtävät

p3 Näyttää kaikki 3. prioriteettitason tehtävät

Ei prioriteettia

Näyttää kaikki tehtävät, joilla ei ole prioriteettitasoa (p4)

Suodatus tunnisteiden perusteella:

Suodatinhaku

Mitä se tekee

@sähköposti

Näyttää kaikki tehtävät tunnisteella @sähköposti

ei tunnisteita

Näyttää kaikki tehtävät, joilla ei ole tunnisteita

Suodatus perustuen projektiin ja aliprojektiin:

Suodatinhaku

Mitä se tekee

#Työ

Näyttää kaikki tehtävät "Työ"-projektista

##Työ

Näyttää kaikki tehtävät "Työ"-projektista ja -aliprojekteista

Suodatus perustuen tehtävän luontipäivään:

Suodatinhaku

Mitä se tekee

luotu: 3. tammi

Näyttää kaikki tehtävät, jotka on luotu 3. tammikuuta

luotu ennen: -365 päivää

Näyttää kaikki tehtävät, jotka on luotu yli 365 päivää sitten

luotu jälkeen: -365 päivää

Näyttää kaikki viimeisen 365 päivän aikana luodut tehtävät

Suodatus perustuen jaettuihin projekteihin ja delegoituihin tehtäviin:

Suodatinhaku

Mitä se tekee

delegoitu: muille

Näyttää kaikki tehtävät, jotka on delegoitu muille

delegoinut: Steven

Näyttää kaikki tehtävät, jotka Steven on delegoinut

delegoinut: minä

Näyttää kaikki tehtävät, jotka olet delegoinut muille

delegoitu

Näyttää kaikki tehtävät, jotka on delegoitu kaikille (itsellesi ja muille)

jaettu

Näyttää kaikki yhteisprojektien tehtävät

Yhteistyökumppani voidaan tunnistaa seuraavasti:

• henkilön sähköpostiosoite
  • henkilön nimi
  • "minä" (viitaten itseesi)
  • "muut" (viittaa kaikkiin muihin käyttäjiin)

Suodatus perustuen avainsanoihin:

Mitä kirjoitat

Mitä se tekee

hae: sähköposti

Näyttää kaikki tehtävät ja kommentit, jotka sisältävät sanan sähköposti

Sisältää muille delegoidut tehtävät:

Suodattimet eivät oletuksena näytä muille delegoituja tehtäviä. Jos haluat sisällyttää tuloksiin muille delegoidut tehtävät, voit kirjoittaa seuraavan haun:

Suodatinhaku

Mitä se tekee

kaikki

Näyttää kaikki tehtävät, mukaan lukien ne, jotka on delegoitu muille

Hakujen yhdistäminen tehokkaampien suodattimien luomiseksi:

Todoist Premiumin avulla voit yhdistää minkä tahansa edellä mainituista hauista, jotta saat tarvittavan tarkan näkymän. Esimerkiksi: tänään & p1 luo luettelon kaikista 1. prioriteettitason tehtävistä, jotka erääntyvät tänään.

Tässä on kaikki tavat, joilla voit luoda tarkempia suodattimia:

Suodatinhaku

Mitä se tekee

Tänään & @sähköposti

Näyttää kaikki tehtävät, jotka erääntyvät tänään ja ovat myös merkitty tunnisteella @sähköposti (& voidaan lukea "ja")

@työ | @toimisto

Näyttää kaikki tehtävät, jotka on merkitty tunnisteella @työ tai @toimisto ( | voidaan lukea "tai")

!delegoitu

Näyttää kaikki tehtävät, joita ei ole delegoitu kenellekään (! voidaan lukea "ei")

(tänään | erääntynyt) & #Työ

Näyttää "Työ"-projektin kaikki tehtävät, jotka erääntyvät tänään tai ovat erääntyneet ja ovat myös (Liitä osia hausta käyttämällä "()", jotta voit luoda monimutkaisempia suodattimia)

Suorita useita suodattimia samaan aikaan:

Suodattimet mahdollistavat myös hakujen yhdistämisen ja useiden tehtäväluetteloiden luomisen kerralla. Voit yhdistää 2 tai useampia hakuja yhteen suodattimeen erottamalla ne pilkulla: “,”.

Esimerkiksi p1 & erääntynyt , p4 & tänään näyttää kaksi tehtäväluetteloa, ensimmäinen sisältää p1 & erääntynyt ja toinen p4 & tänään.

UKK

K: Miten tehtävät lajitellaan suodattimessa?

V: Suodattimen katselemisen yhteydessä tehtävät lajitellaan laskevassa järjestyksessä prioriteetin, eräpäivän, projektin mukaan ja sen jälkeen tehtävän sijainnin mukaan.

Kuitenkin, jos tunniste on määritetty päivämäärän mukaan, kuten tänään tai 30 päivää, lajittelujärjestys on eräpäivä, prioriteetti, päiväjärjestys, projekti ja tehtävän sijainti projektissa. Päiväjärjestys tarkoittaa järjestystä, jossa tehtävät näkyvät Tänään-näkymässä.

K: Kun suodatan tunnisteen tai prioriteetin mukaan, näin ennen vain omat tehtäväni. Nyt suodattimet näyttävät myös kaikkien muiden tehtävät. Kuinka näen vain itselleni delegoidut tehtävät?

V: Nykyään suodattimet listaavat kaikki tehtävät (sinulle ja muille delegoidut sekä delegoimattomat tehtävät).

Jos haluat tarkastella tehtäviä, jotka on delegoitu sinulle tai ei ole delegoitu kenellekkään ja poissulkea muille delegoidut tehtävät, voit käyttää tätä kyselyä:
!delegoitu: muut

Jos esimerkiksi haluat nähdä tehtävät, jotka sisältävät tunnisteen @työ ja joita ei ole delegoitu muille, käytä:
@työ & !delegoitu: muut

Jos haluat nähdä vain sinulle delegoidut tehtävät (poissulkien delegoimattomat tehtävät), siinä tapauksessa tämä suodatin auttaa asiassa:
delegoitu: minulle

Jos esimerkiksi haluat nähdä tehtävät, joilla on prioriteetti 1 sekä delegoitu sinulle, käytä:
p1 & delegoitu: minulle

K: Tänään- ja Seuraavat 7 päivää -näkymät eivät näytä kollegoille delegoituja tehtäviä. Kuinka voin sisällyttää ne näkymäänni?

V: Tänään- ja Seuraavat 7 päivää -näkymät näyttävät vain sinun tehtäväsi (sekä jaettujen projektien tehtävät, joita ei ole delegoitu kenellekkään) oletuksena. Voit tarkastella kollegoidesi tehtäviä luomalla suodattimen ja käyttää tätä hakukyselyä: kaikki & tänään tai kaikki & 7 päivää.