Alitehtävät

Yritys

Ajattele isosti, sitten huolehdi yksityiskohdista. Todoistissa voit helposti pilkkoa isot ja ylivoimaiset tehtävät pieniksi hallittaviksi alitehtäviksi (ja muuntaa alitehtävät jopa pienemmiksi, jos haluat).

Näin muutat tehtävät alitehtäviksi:

Voit luoda alitehtäviä vain projektissa. Se ei ole mahdollista Tänään- ja Seuraavat 7 päivää -näkymissä tai suodatetuissa näkymissä. Tuemme tällä hetkellä 4 sisennystasoa alitehtävien kohdalla.
  1. Siirrä hiiren osoitin tehtävän päälle.
  2. Klikkaa ja pidä harmaata "kahvaa" painettuna, joka näkyy tehtävän vasemmalla puolella.
  3. Vedä vasemmalta oikealle säätääksesi alitehtävän tasoa.

Kun lisäät tai muokkaat tehtävää verkkosovelluksessa, MacOS:ssa tai Windowsissa (vanha), voit käyttää pikanäppäintä Cmd + Vasen nuoli tai Cmd + Optio + Oikea nuoli (macOS) tai Ctrl + Alt + Vasen nuoli tai Ctrl + Alt + Oikea nuoli (Windows), tai Alt + Shift + Oikea (Windows 10) säätääksesi sen sisennystasoa.

Uuden tehtävän muuttaminen alitehtäväksi

1. Siirrä hiiren osoitin nykyisen tehtävän päälle, klikkaa win10.svg-kuvaketta ja valitse Lisää alapuolelle sisennettynä.
  2. Kirjoita alitehtävän nimi syöttökenttään ja klikkaa Lisää tai paina Enter tallentaaksesi alitehtäväsi.

Nykyisen tehtävän muuttaminen alitehtäväksi

1. Paina pitkään olemassa olevaa tehtävää ja vedä se oikealle puolelle.

Kun lisäät tai muokkaat tehtävää Windows 10 -sovelluksessa, voit säätää sen sisennystasoa käyttämällä pikanäppäintä Alt+Shift+Vasen nuoli tai Alt+Shift+Oikea nuoli säätääksesi sisennystasoa.

Uuden tehtävän muuttaminen alitehtäväksi

1. Napauta “+”-kuvaketta.
  2. Kirjoita tehtävän nimi.
  3. Paina ja pidä tehtäväkentän yläpuolella olevaa nuolipainiketta painettuna.
  4. Siirrä painiketta vasemmalle tai oikealle säätääksesi sisennystasoa.
  5. Napauta Lähetä-nuolta tallentaaksesi tehtävän.
  6. (Valinnainen) Pidä painettuna uutta alitehtävää, vedä ja pudota se haluamaasi kohtaan luettelossa.

Voit myös luoda uuden tehtävän tai alitehtävän projektiluettelon keskelle käyttämällä kahta sormea erottamalla kaksi tehtävää toisistaan (tämä avaa tehtävän pikalisäyksen). Uusi tehtävä tallennetaan täsmälleen kyseiseen kohtaan luettelossa.

Nykyisen tehtävän muuttaminen alitehtäväksi

1. Paina tehtävää pitkään.
  2. Vedä ja pudota se vasemmalle tai oikealle muuttaaksesi sisennystasoa.

Uuden tehtävän muuttaminen alitehtäväksi

1. Napauta +-kuvaketta.
  2. Kirjoita tehtävän nimi.
  3. Paina ja pidä tehtäväkentän yläpuolella olevaa nuolipainiketta painettuna.
  4. Siirrä painiketta vasemmalle tai oikealle säätääksesi sisennystasoa.
  5. Napauta Lähetä-nuolta tallentaaksesi tehtävän.
  6. (Valinnainen) Pidä painettuna uutta alitehtävää, vedä ja pudota se haluamaasi kohtaan luettelossa.

Voit myös luoda uuden tehtävän tai alitehtävän projektiluettelon keskelle käyttämällä kahta sormea erottamalla kaksi tehtävää toisistaan (tämä avaa tehtävän pikalisäyksen). Uusi tehtävä tallennetaan täsmälleen kyseiseen kohtaan luettelossa.

Nykyisen tehtävän muuttaminen alitehtäväksi

1. Paina tehtävää pitkään.
  2. Vedä ja pudota se vasemmalle tai oikealle muuttaaksesi sisennystasoa.

Voit myös käyttää tehtävähierarkioita järjestääksesi tehtäväluettelot osioihin, joissa on otsikot.

Lue lisää aliprojekteista.