Eräpäivien määrittäminen Älyajastuksella

Business

Onko vaikeaa laatia realistista aikataulua tehtävillesi? Anna Älyajastyksen auttaa suunnittelemaan tulevan päivän ja viikon.

Älyajastus ehdottaa parhaita eräpäiviä tehtävillesi hyödyntämällä ennustavaa mallintamista. (Sinulla on aina mahdollisuus hyväksyä, muokata tai hylätä Älyajastuksen ehdotukset.)

Älyajastus ottaa huomioon useita asioita ihanteellisen eräpäivän löytämiseksi:

• Tottumuksesi – Luetko yleensä sähköpostisi maanantaiaamuisin? Onko lauantai lukupäiväsi? Älyajastus oppii tottumuksesi ja ehdottaa päivämääriä vastaavasti.
  • Tehtävän kiireellisyys – Kaikkien Todoist-käyttäjien anonyymien tietojen perusteella Älyajastus arvioi minkä tahansa tehtävän kiireellisyyden.
  • Arkipäivät vs. viikonloppu – Älyajastus oppii, minkä tyyppisiä tehtäviä voidaan suorittaa viikonloppuisin ja jotka on aina ajoitettava viikon aikana (esim. "Viimeistele luonnos" tai "Tarkista sähköposti").
  • Tulevat tehtävät – Onko huominen täynnä, mutta perjantai on avoin? Älyajastus yrittää tasapainottaa kuormaasi seuraavan 7 päivän mukaisesti.
  • Päivittäiset ja viikoittaiset tavoitteesi – Älyajastus suosittelee eräpäiviä, jotta päivittäiset ja viikoittaiset tavoitteet täyttyisivät. (Lue lisää Karma-tavoitteista.)

Kuten kaikki tekoälyyn perustuvat ominaisuudet, Älyajastus oppii ja osaa ehdottaa parempia päivämääriä mitä enemmän käytät Todoistia.

Näin käytät Älyajastusta Todoistissa:

Kun uudelleenajoitat erääntyneitä tehtäviä

1. Tänään- tai 7 päivää -näkymässä, klikkaa tehtäväluettelon oikeassa yläkulmassa olevaa Uudelleenajoita erääntyneet -painiketta.
  2. Vie hiiri minkä tahansa tehtävän päälle ja klikkaa harmaata kalenterikuvaketta muokataksesi ehdotettua eräpäivää. (Valinnainen).
  3. Kun olet tyytyväinen ajoitettuihin tehtäviisi, klikkaa luetelon alareunassa olevaa Päivitä-painiketta.

Kun lisäät tai uudelleenajoitat yhden tehtävän

1. Luo uusi tehtävä tai klikkaa tehtävää, jonka haluat uudelleenajoittaa.
  2. Klikkaa tehtävän nimen oikealla puolella päivämääräkenttää.
  3. Klikkaa päivämäärävalikon vasemmassa yläkulmassa olevaa Ehdotettu päivämäärä -pikakuvaketta.
  4. Klikkaa tallenna.

Kun uudelleenajoitat useita tehtäviä

1. Kaikissa tehtävänäkymissä, valitse useita tehtäviä muokataksesi.
  2. Klikkaa valikossa olevaa Ajoita-painiketta, joka näkyy Todoistin yläosassa.
  3. Klikkaa Älyajastus-painiketta nähdäksesi ehdotetut eräpäivät valituille tehtäville.
  4. Vie hiiri minkä tahansa tehtävän päälle ja klikkaa harmaata kalenterikuvaketta muokataksesi ehdotettua eräpäivää. (Valinnainen).
  5. Kun olet tyytyväinen ajoitettuihin tehtäviisi, klikkaa luetelon alareunassa olevaa Päivitä-painiketta.

Kun uudelleenajoitat erääntyneitä tehtäviä

1. Tänään- tai 7 päivää -näkymässä, klikkaa tehtäväluettelon oikeassa yläkulmassa olevaa Uudelleenajoita erääntyneet -painiketta.
  2. Vie hiiri minkä tahansa tehtävän päälle ja klikkaa harmaata kalenterikuvaketta muokataksesi ehdotettua eräpäivää. (Valinnainen).
  3. Kun olet tyytyväinen ajoitettuihin tehtäviisi, klikkaa alareunassa olevaa Päivitä kaikki -painiketta.

Kun lisäät tai uudelleenajoitat yhden tehtävän

1. Luo uusi tehtävä tai siirrä hiiri olemassa olevan tehtävän päälle, jonka haluat uudelleenajoittaa.
  2. Klikkaa oikealla olevaa päivämääräkenttää (luodessasi uutta tehtävää) tai kalenterikuvaketta (uudelleenajoittaessasi).
  3. Klikkaa vasemmassa alareunassa olevaa ehdotettu päivämäärä -pikakuvaketta (luodessasi) tai vasemmasta yläreunasta (uudelleenajoittaessasi) tehtävää.

Kun uudelleenajoitat useita tehtäviä

1. Siirry valintatilaan Ctrl+m pikavalinnalla tai (jos olet suodatinnäkymässä) klikkaa oikeassa yläkulmassa olevaa kolmen pisteen kuvaketta ja valitse Valintatila.
  2. Valitse tehtävät, jotka haluat uudelleenajastaa.
  3. Klikkaaa yläkulmassa olevaa kalenterikuvaketta.
  4. Klikkaa vasemmassa yläkulmassa olevaa ehdotettu päivämäärä -pikakuvaketta.
  5. Kun olet tyytyväinen ajoitettuihin tehtäviisi, klikkaa alareunassa olevaa Päivitä kaikki -painiketta.
  1. Tänään- tai 7 päivää -näkymässä, napauta tehtäväluettelon oikeassa yläkulmassa olevaa Uudelleenajoita-painiketta.
  2. Napauta tehtävää ja valitse Uudelleenajoita muuttaaksesi ehdotettua eräpäivää. (Valinnainen).
  3. Kun olet tyytyväinen ajoitettuihin tehtäviisi, napauta oikeassa yläkulmassa olevaa Päivitä-painiketta.

Kun uudelleenajoitat yhden tehtävän

1. Pyyhkäise tehtävää vasemmalle, jonka haluat uudelleenajoittaa.
  2. Napauta yläreunassa olevaa ehdotettu päivämäärä -pikakuvaketta.

Kun uudelleenajoitat useita tehtäviä

1. Missä tahansa tehtävänäkymässä, napauta oikeassa yläkulmassa olevaa kolmen pisteen kuvaketta ja valitse Muokkaa useita kohteita.
  2. Valitse tehtävät, jotka haluat uudelleenajastaa.
  3. Napauta alareunassa näkyvästä valikosta kalenterikuvaketta .
  4. Napauta Älyajastus-painiketta.
  5. Napauta tehtävää ja valitse Uudelleenajoita muuttaaksesi ehdotettua eräpäivää. (Valinnainen).
  6. Kun olet tyytyväinen ajoitettuihin tehtäviisi, napauta oikeassa yläkulmassa olevaa Päivitä-painiketta.

Kun uudelleenajoitat erääntyneitä tehtäviä

1. Tänään- tai 7 päivää -näkymässä, napauta tehtäväluettelon oikeassa yläkulmassa olevaa Uudelleenajoita-painiketta.
  2. Napauta tehtävää ja valitse Uudelleenajoita muuttaaksesi ehdotettua eräpäivää. (Valinnainen).
  3. Kun olet tyytyväinen ajoitettuihin tehtäviisi, napauta oikeassa yläkulmassa olevaa Päivitä-painiketta.

Kun uudelleenajoitat yhden tehtävän

1. Pyyhkäise tehtävää vasemmalle, jonka haluat uudelleenajoittaa.
  2. Napauta päivämäärävalikon vasemmassa yläkulmassa olevaa Ehdotettu päivämäärä -pikakuvaketta.

Kun uudelleenajoitat useita tehtäviä

1. Kaikissa tehtävänäkymissä, valitse useita tehtäviä muokataksesi.
  2. Napauta alareunassa olevasta valikosta kalenterikuvaketta.
  3. Napauta Älyajastus-painiketta.
  4. Napauta tehtävää ja valitse Uudelleenajoita muuttaaksesi ehdotettua eräpäivää. (Valinnainen).
  5. Kun olet tyytyväinen ajoitettuihin tehtäviisi, napauta oikeassa yläkulmassa olevaa Päivitä-painiketta.

Täysin yksityinen ja turvallinen

Tiedämme, että tämän päivän teknologiaa käyttävät ovat oikeutetusti huolissaan siitä, miten yritykset käyttävät heidän tietojaan – me myös! Haluamme olla avoimia siitä, miten Älyajastus tarkalleen toimii:

Kaikkia henkilökohtaisia tietojasi (esimerkiksi silloin, kun suoritat tehtävän, joka sisältää sanan “email”) käsitellään automaattisesti Älyajastuksen algoritmilla. Tämä tarkoittaa sitä, ettei tietoihin pääse käsiksi Todoist-palvelun ulkopuolinen ja eikä tiimijäsenemme näe niitä. Tietosi ovat täysin yksityisiä ja täysin sinun.

Kaikki aiemmat käyttäjätiedot, jotka ilmoittaa päivämääräennusteet (esimerkiksi, millaisia tehtäviä käyttäjät merkitsevät yleensä kiirellisiksi) kootaan anonyymisti yhteen. Kukaan tiimistämme ei näe henkilötietoja ja emmekä koskaan jaa tietoja ilman lupaasi 3. osapuolisille.

Lue tietosuojakäytäntömme saadaksesi lisätietoja siitä, miten suojaamme henkilötietosi.