Eräpäivien määrittäminen Älyajastuksella

Yritys

Onko vaikeaa laatia realistisen aikataulun tehtävillesi? Anna Älyajastyksen auttaa suunnittelemaan tulevan päivän ja viikon.

Älyajastus ehdottaa parhaita eräpäiviä tehtävillesi hyödyntämällä ennustavaa mallintamista. (Sinulla on aina mahdollisuus hyväksyä, muokata tai hylätä Älyajastuksen ehdotukset.)

Älyajastus ottaa huomioon useita asioita ihanteellisen eräpäivän löytämiseksi:

• Tottumuksesi – Luetko yleensä sähköposteja maanantaiaamuisin? Onko lauantai lukupäiväsi? Älyajastus oppii tottumuksesi ja ehdottaa päivämääriä vastaavasti.
  • Tehtävän kiireellisyys – Perustuu kaikkien Todoist-käyttäjien anonyymiin tietoihin, Älyajastus arvioi minkä tahansa tehtävän kiireellisyyden.
  • Arkipäivät vs viikonloppu – Älyajastus oppii, minkä tyyppisiä tehtäviä voidaan suorittaa viikonloppuisin ja jotka on aina ajastettu viikon aikana (esim. "Viimeistele luonnos" tai "Tarkista sähköposti").
  • Tulevat tehtävät – Onko huominen täynnä, mutta perjantai on avoin? Älyajastus yrittää tasapainottaa kuormaasi seuraavan 7 päivän mukaisesti.
  • Päivittäiset ja viikoittaiset tavoitteesi – Älyajastus suosittelee eräpäiviä, jotta päivittäiset ja viikoittaiset tavoitteet täyttyisivät. (Lue lisää Karma-tavoitteista.)

Kuten kaikki tekoälyyn perustuvat ominaisuudet, Älyajastus oppii ja osaa ehdottaa parempia päivämääriä, mitä enemmän käytät Todoistia.

Näin käytät Älyajastusta Todoistissa:

Kun uudelleenajoitat erääntyneitä tehtäviä

1. Tänään- tai 7 päivää -näkymässä, klikkaa Uudelleenajoita erääntyneet tehtäväluettelon oikeassa yläkulmassa.
  2. Vie hiiri minkä tahansa tehtävän päälle ja klikkaa harmaata kalenterikuvaketta muokataksesi ehdotettua eräpäivää. (valinnainen).
  3. Kun olet tyytyväinen ajoitettuihin tehtäviisi, klikkaa Päivitä luetelon alareunasta.

Kun lisäät tai uudelleenajoitat yhden tehtävän

1. Luo uusi tehtävä tai klikkaa tehtävää, jonka haluat uudelleenajoittaa.
  2. Klikkaa päivämääräkenttää tehtävän nimen oikealla puolella.
  3. Klikkaa ehdotettu päivämäärä -pikakuvaketta päivämäärävalikon vasemmassa yläkulmassa.
  4. Klikaatallenna.

Kun uudelleenajoitat useita tehtäviä

1. Kaikissa tehtävänäkymissä,valitse useita tehtäviä muokataksesi.
  2. Klikkaa Ajoita valikosta, joka näkyy Todoistin yläosassa.
  3. Klikkaa Älyajastus nähdäksesi ehdotetut eräpäivät valituille tehtäville.
  4. Vie hiiri tehtävän päälle ja klikkaa harmaata kalenterikuvaketta muokataksesi ehdotettua eräpäivää. (valinnainen)
  5. Kun olet tyytyväinen ajoitettuihin tehtäviisi, klikkaa Päivitä luetelon alareunasta.

Kun uudelleenajoitat erääntyneitä tehtäviä

1. Tänään- tai 7 päivää -näkymässä, klikkaa Uudelleenajoita erääntyneet tehtäväluettelon oikeassa yläkulmassa.
  2. Vie hiiri tehtävän päälle ja klikkaa harmaata kalenterikuvaketta muokataksesi ehdotettua eräpäivää. (valinnainen)
  3. Kun olet tyytyväinen ajoitettuihin tehtäviisi, klikkaa Päivitä kaikki alareunasta.

Kun lisäät tai uudelleenajoitat yhden tehtävän

1. Luo uusi tehtävä tai siirrä hiiri olemassa olevan hiiren päälle, jonka haluat uudelleenajoittaa.
  2. Klikkaa päivämääräkenttää oikealla (luotaessa uutta tehtävää) tai kalenterikuvaketta (uudelleenajoittaessa).
  3. Klikkaa ehdotettu päivämäärä -pikakuvaketta vasemmasta alareunasta (luotaessa) tai vasemmasta yläreunasta (uudelleenajoittaessa) tehtävää.

Kun uudelleenajoitat useita tehtäviä

1. Siirry valintatilaan Ctrl+m pikavalinnalla tai (jos olet suodatinnäkymässä) klikkaa kolmen pisteen kuvaketta oikeasta yläkulmasta ja valitse Valintatila.
  2. Valitse tehtävät, jotka haluat uudelleenajastaa.
  3. Klikkaaa yläkulmasta kalenterikuvaketta.
  4. Klikkaa ehdotettu päivämäärä -pikakuvaketta vasemmasta yläkulmasta.
  5. Kun olet tyytyväinen ajoitettuihin tehtäviisi, klikkaa Päivitä kaikki alareunasta.
  1. Tänään- tai 7 päivää -näkymässä, napauta Uudelleenajoita tehtäväluettelon oikeasta yläkulmasta.
  2. Napauta tehtävää ja sitten Uudelleenajoita muuttaaksesi ehdotettua eräpäivää. (valinnainen)
  3. Kun olet tyytyväinen ajoitettuihin tehtäviisi, klikkaa Päivitä oikeasta yläkulmasta.

Kun uudelleenajoitat yhden tehtävän

1. Pyyhkäise tehtävää vasemmalle, jonka haluat uudelleenajoittaa.
  2. Napauta ehdotettu päivämäärä -pikakuvaketta yläreunasta.

Kun uudelleenajoitat useita tehtäviä

1. Missä tahansa tehtävänäkymässä, napauta kolmen pisteen kuvaketta oikeasta yläkulmasta ja valitse Muokkaa useita kohteita.
  2. Valitse tehtävät, jotka haluat uudelleenajastaa.
  3. Napauta kalenterikuvaketta valikosta, joka näkyy alareunassa.
  4. NapautaÄlyajastus.
  5. Napauta tehtävää ja sitten Uudelleenajoita muuttaaksesi ehdotettua eräpäivää. (valinnainen)
  6. Kun olet tyytyväinen ajoitettuihin tehtäviisi, klikkaa Päivitä oikeasta yläkulmasta.

Kun uudelleenajoitat erääntyneitä tehtäviä

1. Tänään- tai 7 päivää -näkymässä, napauta Uudelleenajoita tehtäväluettelon oikeasta yläkulmasta.
  2. Napauta tehtävää ja sitten Uudelleenajoita muuttaaksesi ehdotettua eräpäivää. (valinnainen).
  3. Kun olet tyytyväinen ajoitettuihin tehtäviisi, klikkaa Päivitä oikeasta yläkulmasta.

Kun uudelleenajoitat yhden tehtävän

1. Pyyhkäise tehtävää vasemmalle, jonka haluat uudelleenajoittaa.
  2. Klikkaa ehdotettu päivämäärä -pikakuvaketta päivämäärävalikon vasemmassa yläkulmassa.

Kun uudelleenajoitat useita tehtäviä

1. Kaikissa tehtävänäkymissä,valitse useita tehtäviä muokataksesi.
  2. Napauta kalenterikuvaketta valikosta, joka näkyy alareunassa.
  3. NapautaÄlyajastus.
  4. Napauta tehtävää ja sitten Uudelleenajoita muuttaaksesi ehdotettua eräpäivää. (valinnainen).
  5. Kun olet tyytyväinen ajoitettuihin tehtäviisi, klikkaa Päivitä oikeasta yläkulmasta.

Täysin yksityinen ja turvallinen

Tiedämme, että nykyteknologiaa käyttävät ovat huolissaan tavasta, miten yritykset käyttävät heidän tietojaan – me myös! Haluamme olla avoimia siitä, miten Älyajastus tarkalleen toimii:

Kaikkia henkilökohtaisia tietoja (esimerkiksi, kun suoritat tehtävän, joka sisältää sanan “email”) käsitellään automaattisesti Älyajastuksen algoritmin avulla. Se tarkoittaa, ettei tietoihin pääse käsiksi Todoist-palvelun ulkopuolinen ja eikä tiimijäsenemme näe niitä. Tietosi ovat täysin yksityisiä ja täysin sinun.

Kaikki aiemmat käyttäjätiedot, jotka ilmoittaa päivämääräennusteet (esimerkiksi, millaisia tehtäviä käyttäjät merkitsevät yleensä kiirellisiksi) kootaan anonyymisti yhteen. Kukaan tiimistämme ei näe henkilötietoja ja emmekä koskaan jaa tietoja ilman lupaasi 3. osapuolisille.

Lue tietosuojakäytäntömme saadaksesi lisätietoja siitä, miten suojaamme henkilötietosi.