CSV-tiedoston muotoileminen, jotta voit tuoda sen Todoistiin

Saatavilla:
Ilmainen
Premium
Business

Joskus saatat seurata tehtäviä toisessa ohjelmassa tai laskentataulukossa, mutta sitten haluat tuoda ne Todoistiin. Ei hätää — voit viedä ohjelman tai laskentataulukon tehtävän CSV-tiedostoon ja sitten tuoda ne sitten Todoistiin.

Kun tuot tehtäviä käyttämällä CSV-tiedostoa, sinun on noudatettava tiettyä muotoa, jonka Todoist voi tunnistaa. Lataa tämä malli ja muokkaa sitä varmistaaksesi, ettei sinulla olisi mitään ongelmia tuodessasi tehtäviäsi.

Varmista, että jokainen rivi seuraa seuraavia sääntöjä tarkistettaessasi CSV-tiedostoa:

Sarake

Sisältö

Kuvaus

TYPE

tehtävä tai merkintä

Käytä task lisätäksesi tehtävän.

Käytä note, jos lisäät kommentin yllä olevaan tehtävään.

CONTENT

tehtävän nimi tai merkinnän sisältö

Kirjoita tehtävän nimi, jos lisäät tehtävän.

Kirjoita merkinnän sisältö, jos lisäät kommentin.

Tehtävää luotaessa voit lisätä tunnisteita kirjoittamalla @tunnistenimi tehtävän nimeen.

PRIORITY

1, 2, 3 tai 4

Kirjoita 1 lisätäksesi p1 tehtävään (korkein prioriteetti).

Kirjoita 2 lisätäksesi p2 tehtävään.

Kirjoita 3 lisätäksesi p3 tehtävään.

Kirjoita 4 lisätäksesi p4 tehtävään.

Jos jätät tämän solun tyhjäksi, tehtävään lisätään p1 automaattisesti.

INDENT

1, 2, 3, 4 tai 5

Käytä 1, jolloin tehtävää ei sisennetä (eli tehtävä on päätehtävä).

Käytä 2 sisentääksesi tehtävän, jolloin luodaan alitehtävä.

Käytä 3 sisentääksesi tehtävän alitehtävän alitehtäväksi.

Ja niin edelleen.

Jos jätät tämän solun tyhjäksi, tehtävää ei sisennetä.

AUTHOR

käyttäjänimi (ID)

Lisää käyttäjänimi ja -tunnus suluissa määrittääksesi tehtävän luojan.

Esimerkiksi: Eeva (14781400).

Jos jätät tämän solun tyhjäksi, tehtävän luojaksi määritetään sinut.

RESPONSIBLE

käyttäjänimi (ID)

Lisää käyttäjänimi ja -tunnus suluissa määrittääksesi tehtävän vastuuhenkilön.

Esimerkiksi: Eeva (14781400).

Jos jätät tämän solun tyhjäksi, tehtävään ei määritetä vastuuhenkilöä.

DATE

eräpäivämäärä ja aika tai toistuva eräpäivämäärä ja aika

Lisää päivämäärä ja aika, jos haluat aikatauluttaa tehtävän. Voit myös määrittää toistuvan eräpäivän.

Jos jätät tämän solun tyhjäksi, sille ei määritetä eräpäivää.

DATE_LANG

Kielikoodi

Lisää kielikoodi määritetylle eräpäivälle (jos sellainen on). Nämä ovat virallisia Todoist-kielikoodeja:

da tanskalle.

de saksalle.

en englannille.

es espanjalle.

fi suomelle.

fr ranskalle.

it italialle.

ja japanille.

ko korealle.

nb norjalle.

nl hollannille.

pl puolalle.

pt_BR brasilianportugalille.

ru venäjälle.

sv ruotsille.

zh_CN yksinkertaistetulle kiinalle.

Jos jätät tämän solun tyhjäksi, päivämäärän kieleksi määritetään englanti.

TIMEZONE

Aikavyöhyke

Lisää aikavyöhyke, joka on määritetty Todoist-tilillesi. (Löydät aikavyöhykkeesi kohdasta Asetukset > Yleiset.)

Esimerkiksi: US/Eastern

Jos jätät tämän solun tyhjäksi, Todoist tunnistaa automaattisesti aikavyöhykkeesi.

UKK

K: Jos haluan delegoida tehtäviä toiselle CSV-tiedostossani, miten löydän käyttäjänimen ja -tunnuksen?

V: Saat nämä tiedot viemällä jaetun Todoist-projektin, jossa käyttäjä on osallisena:

1. Etsi jaettu Todoist-projekti, jossa käyttäjä on osallisena.
  2. Vie projekti mallina ja valitse Vie tiedostona.
  3. Avaa CSV-tiedosto ja etsi RESPONSIBLE-sarakkeesta käyttäjänimi ja -tunnus.

K: Miksi jotkin tehtävät puuttuvat käytettäessä tuontia?

V: Varmista, että jokaisella solulla on oikea sisältö — jos solussa on tehty virhe, Todoist ohittaa rivin ja siirtyy seuraavaan.

K: Voinko kumota tuonnin?

V: Tuontia ei voida kumota, mutta voit valita useita tehtäviä kerralla ja poistaa kaikki tuodut tehtävät.