Taken van Wunderlist importeren

Business

Een overstap maken van taakmanagers kan lastig zijn. Daarom hebben we de  Wunderlist-importtool gemaakt, zodat je al je taken, projecten, herinneringen en notities in enkele minuten naar Todoist kunt overzetten. Zodra je de import start:

• Een nieuw project met de naam Wunderlist import zal in je Todoist verschijnen.
  • Al je Wunderlist mappen en project zullen als subprojecten worden aangemaakt onder dit algemene project.
  • Al je Wunderlisttaken, subtaken, herinneringen, notities en bestanden zullen worden geimporteerd in hun corresponderende projecten.
  • Je kunt al je geïmporteerde projecten opnieuw ordenen en bewerken, net als andere Todoist projecten.

Zo begin je met de import:

1. Open de Wunderlist Importeerder op je computer.
  2. Klik op Start Importeren.
  3. Log in op je Wunderlist account (als je nog niet gedaan hebt).
  4. Je zult gevraagd worden om toegang tot Wunderlist te autoriseren. Klik op Autoriserenauthorize.png
  5. Todoist zal beginnen met het importeren van je taken vanuit Wunderlist. Het zal hoogstens een paar minuten duren. import_tasks.png
  6. Zodra de upload voltooid is zal het voltooid-scherm worden weergegeven. success.png
  7. Je bent klaar! Je Wunderlist taken, mappen, opmerkingen, herinneringen en meer zullen nu in het Wunderlist import project verschijnen in Todoist. Als je specifieke vragen hebt over het importeerproces, lees dan hieronder de FAQ.

FAQs

V: Wat gebeurt er als ik mijn Wunderlisttaken naar Todoist importeer?

A: Zo gauw de import voltooid is, zie je een nieuw project met de naam Wunderlist Import in je Todoist. Je Wunderlist mappen en projecten zullen hieronder verschijnen als Todoist subprojecten. Binnen deze subprojecten vind je al je Wunderlist taken, opmerkingen en bestanden. Wil je meer informatie over het importproces, lees dan dit artikel in het Helpcentrum.

V: Hoe lang duurt het importeren?

A: De import duurt in de meeste gevallen enkele minuten. Als je Wunderlist-account een uitzonderlijk groot aantal taken heeft, kan het wat langer duren.

V: Wat gebeurt er met mijn Wunderlist mappen?

A: Je Wunderlist mappen zullen automatisch worden overgezet als bovenliggende projecten in Todoist, met alle submappen als subprojecten in Todoist.

Als je meer dan 200 taken in een map in Wunderlist hebt, zal de map worden opgedeeld in meerdere projecten wanneer deze wordt overgezet naar Todoist. De nummering zal als volgt zijn: “Folder (1)”, “Folder (2)”, “Folder (3)”, etc.Je kunt deze projecten gemakkelijk nieuwe namen geven in Todoist.

V: Wat gebeurt er met mijn Wunderlistherinneringen?

A: Je herinneringen worden één-op-één overgezet naar Todoist. Je kunt hier meer lezen over hoe herinneringen werken in Todoist.

V: Wat gebeurt er met mijn Wunderlist terugkerende/herhaalde taken?

A: Je terugkerende Wunderlist taken worden weliswaar overgezet, maar hun terugkerende werking helaas niet. Alleen de eerste taak wordt geïmporteerd en de taak verliest daarmee de terugkerende status. Je kunt dit echter gemakkelijk weer toevoegen door deze instructies te volgen.

V: Wat gebeurt er met mijn Wunderlist subtaken?

A: Subtaken zullen automatisch als onderliggende taken aan de bovenliggende taken worden toegevoegd. Je kunt hier meer lezen over hoe subtaken werken in Todoist.

V: Wat gebeurt er met mijn Wunderlist bijlages?

A: Bijlages zullen worden overgezet naar Todoist als opmerkingen die een link bevatten naar het bijlagebestand.

NB: De bestandsbijlagen zullen worden gelinkt aan de Wunderlist server. We raden daarom aan om ze te downloaden en ze opnieuw te uploaden als Todoist taak bestandsbijlagen.

V: Zullen mijn Wunderlisttaken nog steeds aangeven aan wie ze waren toegeschreven?

A: De informatie over toegewezen taken wordt helaas niet overgezet in de import. Je kunt echter opnieuw taken toewijzen in Todoist zodra je het project met je team gedeeld hebt.

V: Wat gebeurt er met mijn gedeelde projecten in Wunderlist?

A: Bij het importeren zullen je gedeelde Wunderlist projecten worden omgezet naar naar solo projecten in Todoist. Je kunt ze echter gemakkelijk opnieuw delen in Todoist.

V: Wat gebeurt er met mijn Wunderlist taakopmerkingen?

A: Je taakopmerkingen zullen in hun respectievelijke Todoist taken worden geimporteerd.

Als je echter aan een gedeeld project met anderen werkt, zullen al hun opmerkingen weergeven worden met jou als auteur. Alle tijden waarop opmerkingen zijn geplaatst worden omgezet naar het tijdstip van de import.

V: Wat gebeurt er met mijn Wunderlist taken die een sterretje hebben?

A: De taken zelf zullen worden overgeheveld, maar de ster-status zal helaas niet naar Todoist worden overgezet. Je kunt echter prioriteitsniveaus instellen of aangepaste labels aan taken in Todoist toevoegen zoals"@belangrijk". Je kunt dan snel taken vinden met een bepaald prioriteitsniveau of label.

V: Wat gebeurt er met mijn Wunderlist Inbox?

A: In Todoist zullen deze taken worden overgezet naar een project met de naam "inbox" wat een subproject zal zijn van je Wunderlistproject. Ze worden niet automatisch overgeheveld naar je Todoist Inbox, maar je kunt de hele groep taken gemakkelijk naar je Inbox verplaatsen.

V: Wat gebeurt er met mijn voltooide taken in Wunderlist?

A: Todoist kan je voltooide taken helaas niet importeren van Wunderlist. Je kunt echter alle toekomstige voltooide taken in Todoist bekijken.

V: Het lijkt erop dat het importeren is vast gelopen. Wat moet ik doen?

A: Als je tegen dit probleem aanloopt, kunnen we het importeren handmatig activeren. Maak een ticket aan en ons support team zal je daarbij helpen.

V: Het lukt tijdens het importeren niet om al mijn Wunderlistprojecten te importeren. Hoe kan ik ze allemaal overzetten?

A: Als je meer Wunderlist-projecten hebt dan Todoist kan ondersteunen (zie de actieve projectlimieten hier), kun je dit op twee manieren oplossen.

1. Je kunt het aantal Wunderlistprojecten terugbrengen. Je doet dat door taken tussen projecten te verdelen en lege projecten in Wunderlist te verwijderen.

2. Een andere manier om al je projecten te importeren is door eerst één helft te importeren en daarna de andere helft. Archiveer eerst één helft van je projecten en start de import, archiveer daarna de andere helft en haal de eerste helft uit het archief en begin opnieuw met importeren. Op deze manier krijg je al je projecten in Todoist. Uiteraard kun je dit ook in bijvoorbeeld drie delen doen als je nog meer projecten hebt.