Één of meer taken dupliceren

Business

Het is makkelijk om een taak of een serie taken te dupliceren binnen een project, zodat je je tijd en de moeite van elke taak handmatig aanmaken kunt besparen.

Op dit moment kun je alleen taken en projecten dupliceren in web, Mac, Windows (legacy) en Android apps. Dit zal binnenkort voor Windows 10 en iOS ook mogelijk zijn.

Hoe dupliceer je een enkele taak

1. Klik met de rechtermuisknop op de taak.
  2. Selecteer Dupliceren in het menu.

Je gedupliceerde taak (inclusief alle subtaken) zullen direct onder de originele taak worden aangemaakt.

1. Klik op een taak die je wilt dupliceren.
  2. Tik rechts bovenin op het three_dots.png icoon.
  3. Selecteer Dupliceren.

De gedupliceerde taak zal informatie bevatten over de taak verantwoordelijke, de deadline en alle subtaken van de originele taak, maar niet de originele taakopmerkingen.

Je kunt op de grijze "hendel" aan de linkerkant van de taaknamen klikken en deze te slepen waar je maar wilt.

Hoe dupliceer je meerdere taken in één keer

1. Om meerdere taken te selecteren houd je shift ingedrukt en klik je op de eerste en laatste taak die je wilt dupliceren. Om taken te selecteren die niet naast elkaar staan op de lijst, houd je command ingedrukt (Mac) of control (Windows) en klik je op elke individuele taak die je wilt dupliceren.
  2. Klik op Meer… in het menu dat bovenaan je Todoist verschijnt.
  3. Selecteer Dupliceren.

Taken dupliceren (inclusief alle subtaken) zal onder elk van de originele taken verschijnen.

1. Klik op meerdere taken om ze te selecteren.
  2. Tik rechts bovenin op het three_dots.png icoon.
  3. Selecteer Dupliceren.

Je kunt ook hele projecten dupliceren door project sjablonen aan te maken.