Hoe kan ik Todoist gebruiken met Google Agenda?

Business

Als je je eigen Google Agenda integratie hebt opgezet met IFTTT of Zapier, zal deze 2-way sync waarschijnlijk een aantal van je taken dupliceren. Om een oneindige stroom aan taakverdubbeling tegen te gaan raden we je aan om eerst alle eerdere agenda-integraties uit te schakelen.

Houd je Google Agenda en Todoist volledig gesynchroniseerd met een real-time, 2-way integratie.

Zodra je de integratie autoriseert zullen taken met een deadline en/of tijd in Todoist automatisch aan de gekozen Google agenda worden toegevoegd. (Het is ook mogelijk om allleen taken van een specifiek project te synchroniseren).

Op diezelfde manier zullen evenementen die in die agenda aangemaakt zijn automatisch aan het gekozen Todoist project worden toegevoegd.

Uiteraaard zullen wijzigingen die je in Google Agenda aanbrengt - zoals het veranderen van een evenementnaam of de datum - direct worden aangepast in Todoist, en vice versa.

Alle taken die in Google Agenda worden aangemaakt hebben een standaard @gcal label. (Je kunt het label wijzigen door de integratie te bewerken nadat de apps verbonden zijn.)

Om je Todoist met Google Agenda te verbinden:

1. Log in op de Todoist web app (deze integratie kan alleen worden geauthoriseerd via de web app).
  2. Klik rechstboven op het tandwiel-icoon en selecteer Instellingen.
  3. Klik op de Integraties tab.
  4. Klik vervolgens op Verbinden naast Google Agenda.

Nadat je inlogt op je Google account zal hetvolgende gevraagd worden:

1. Aan welke agenda je jouw taken wilt toevoegen. Je kunt één van je bestaande agenda's kiezen, of een nieuwe aanmaken die alleen voor je Todoist-taken is zodat deze gemakkelijk kunt aan of uitzetten in je agenda-overzicht. Alleen evenementen die in die agenda worden aangemaakt zullen dan als Todoist-taken worden toegevoegd.
  2. Of je je hele Todoist account te synchroniseren of slechts een specifiek project. Je hebt bijvoorbeeld een Vergaderingen of een Content Agenda project welke je graag wilt synchroniseren met Google Agenda, maar verder niks.
  3. Aan welk Todoist project je jouw nieuwe Google Agenda-taken wilt toevoegen. Nieuwe evenementen die in die verbonden agenda worden aangemaakt, worden dan automatisch aan dit project toegevoegd. Als je niet zeker weet welke projecten je moet selecteren, raden wij je aan om je Todoist Inbox te gebruiken. Je kunt de taken later altijd nog naar een ander project verplaatsen.
  4. Een standaard evenementsduur. Nieuwe Todoist taken met een deadline en tijd zullen in Google Agenda met deze tijdsduur worden getoond. Je kunt altijd nog wijzigingen aanbrengen in een evenement nadat deze is aangemaakt.
  5. Of je taken met een deadline maar zonder tijd wel of niet wilt synchroniseren. Je kunt ervoor kiezen om deze taken als evenementen te synchroniseren met een tijdsduur van een hele dag, of je kunt de keuze maken om alleen taken met een deadline en tijd te synchroniseren.
Als je ervoor kiest om taken aan een van je bestaande agenda's toe te voegen, is het later lastiger als je de Todoist-taken van je agenda wilt verwijderen. Dat komt omdat ze met je andere agenda items gemengd worden. Als je verwacht je Todoist-taken in de toekomst van agenda wilt gaan verwijderen, gebruik dan een nieuwe agenda.

Je kunt per taak een aangepaste evenementsduur instellen via Todoist door bijvoorbeeld [80m] in de taaknaam te typen. Wanneer je de taak opslaat zal, “[80m]” van de taaknaam verwijderd worden en zal er een nieuw Google Agenda evenement worden aangemaakt met een duur van 1 uur en 20 minuten. Op dit moment werkt dit alleen nog met “m” (voor minuten).

Je kunt alleen een aangepaste evenementsduur zoals [20m] aan een taak toevoegen op het moment dat je de taak aanmaakt. Als je de taak in Todoist bewerkt, zal het toevoegen van een tag zoals [20m] geen invloed hebben op de duur van het evenement dat reeds in Google Agenda aangemaakt werd.

Nadat je jouw agenda verbonden hebt, kun je op elk moment teruggaan naar dezelfde Integratie pagina om je voorkeuren te bewerken.

Veelgestelde vragen

V: Google Agenda en Todoist synchroniseren niet. Hoe kan ik dit verhelpen?

A: Hier zijn een aantal dingen die je kunt proberen om ervoor te zorgen dat Todoist en Google Agenda op de juiste manier synchroniseren.

• Zorg ervoor dat je de taken die je in Todoist toevoegt aan het project welke met Google Agenda gesynchroniseerd. Je kunt nagaan welk project dat is door naar je Todoist Instellingente gaan, de Integraties tab te selecteren en naar het Gesynchroniseerd project te kijken onder Google Agenda.
  • Zorg ervoor dat je bent ingelogd op het juiste Google Agenda account. Bij het instellen van de integratie kies je het Google account dat je wilt synchroniseren. Je dient op dat account zijn ingelogd te zijn om de Google Agenda te bekijken die met Todoist synchroniseert.
  • Zorg er in Google Agenda voor zorgen dat de specifieke agenda die met Todoist synchroniseert actief is, zodat je de evenementen erin kunt bekijken. Om dit te doen, zoek je aan de linkerkant van je Google Agenda scherm naar je gesynchroniseerde agenda. Je kunt erop klikken om deze wel of niet te tonen, dus zorg ervoor dat hij aan staat. Ga naar Google Agenda help voor meer hulp over Google agenda's tonen of verbergen.
  • Controleer je Google Agenda-integratiestatus om te zien of deze wel correct werkt. Je kunt dit nagaan door naar je Todoist Instellingente gaan en de Integraties tab te selecteren. Onder Google Agenda kun je vervolgens bekijken of status OK is (zoals hieronder weergegeven). Als dit niet het geval is, verwijder dan de integratie en installeer deze opnieuw.
  • Je kunt de verbindingsgeschiedenis ook controleren door op het ⓘ symbool te klikken, rechts van de status. Indien je nog steeds problemen ondervindt, neem dan contact op met ons support team en stuur deze verbindingsgeschiedenis mee zodat wij het probleem kunnen onderzoeken.

Als je alles geprobeerd hebt en de synchronisatie nog steeds niet werkt, probeer het dan een synchornasatie te forceren door naar je Todoist Instellingente gaan, de Integraties tab te selecteren en op sync te klikken, rechts naast Google Agenda.

V: Hoe verwijder ik voltooide taken in Google Agenda nadat ik ze voltooid heb in Todoist?

A: Nadat je een taak voltooid kun je deze taak zichtbaar houden in Google Agenda of deze juist verbergen. De standaard instelling is om voltooide taken in de agenda te laten staan. Als je deze liever wilt weghalen volg dan de onderstaande instructies:

Ga naar je Todoist Instellingen, selecteer de Integraties tab en klik op  bewerken rechts naast Google Agenda Klik op het Als een taak is voltooid keuzemenu en selecteer Verwijderen van Google Agenda, klik daarna op Opslaan.

Je kunt dit op ieder moment terugdraaien.

V: Als ik een terugkerende taak aanmaak in Todoist met een deadline als "elke dag van de week" of "elke werkdag", worden de evenementen in plaats daarvan elke dag in Google Agenda getoond inclusief weekenden. Hoe verander ik dit?

Dit is een bekend probleem. Voor nu kun je de deadline van de taak instellen voor elke ma, di, wo, do, vrij waarna de evenementen op de juiste manier in je agenda getoond zullen worden.