Hoe kan ik Todoist gebruiken met Google Calendar?

Zakelijk

Als u uw eigen Google Calendar integratie bij elkaar heeft gehackt met IFTTT of Zapier, zal deze 2-voudige sync waarschijnlijk een aantal van uw taken verdubbelen. Om een oneindige stroom aan taakverdubbeling tegen te gaan raden we u aan om eerst alle eerdere kalenderintegraties uit te zetten.

Houd uw Google Calendar en Todoist volledig in sync met een real-time, 2-voudige integratie.

Zo gauw u de integratie autoriseert zullen taken met een deadline en/of tijd in Todoist autaomatisch aan een Google kalender van uw keuze worden toegevoegd. (U heeft ook de optie om enkel taken van een specifiek project te importeren).

Op diezelfde manier zullen evenementen die in die kalender zijn aangemaakt automatisch aan het Todoist project van uw keuze worden toegevoegd.

Uiteraaard zullen wijzigingen die u in Google Calender aanbrengt - zoals het veranderen van een evenementnaam of de datum - direct worden aangepast in Todoist, en vice versa.

Alle taken die in Google Calendar worden aangemaakt hebben een standaard @gcal label. (U kunt het label wijzigen door de integratie te bewerken nadat u de apps hebt verbonden.)

Om uw Todoist met Google Calendar te verbinden:

1. Log in bij de Todoist web app (deze integratie kan alleen worden geauthoriseerd via de web app).
  2. Klik op het icoontje bovenin rechts en selecteer Instellingen.
  3. Klik op de Integraties tab.
  4. Daarna klikt u op Verbinden naast Google Calendar.

Nadat u in uw Google account inlogt zullen u een paar vragen worden gesteld:

1. Aan welke kalender wilt u uw taken toevoegen. U kunt een van uw bestaande kalenders kiezen, of een nieuwe aanmaken die alleen voor uw Todoisttaken is zodat u deze wel of niet kunt bekijken in uw kalenderoverzicht. Alleen evenementen die in die kalender worden aangemaakt zullen dan als Todoisttaken worden toegevoegd.
  2. Of u uw hele Todoist account wilt synchroniseren, of enkel een specifiek project. U heeft bijvoorbeeld een Vergaderingen of een Content Kalendar project dat u graag wilt synchroniseren met Google Calendar, maar verder niks.
  3. Aan welk Todoist project u uw nieuwe Google Calendar taken wilt toevoegen. Nieuwe evenementen die in die verbonden kalender worden aangemaakt, worden dan auatomatisch aan dit project toegevoegd. Als u niet zeker weet welke projecten u moet selecteren, raden wij u aan om uw Todoist Inbox te gebruiken. U kunt de taken later altijd nog naar een ander project verplaatsen.
  4. Een standaard evenementduur. Nieuwe Todoist taken met een deadline en tijd zullen in Google Kalender met deze tijdsduur worden getoond. U kunt altijd nog wijzigingen aanbrengen in een evenement als deze eenmaal is aangemaakt.
  5. Of u taken met een deadline maar zonder tijd wilt synchroniseren of niet. U kunt ervoor kiezen om deze taken als evenementen te synchroniseren met een tijdsduur van een hele dag, of u kunt de keuze maken om alleen taken met een deadline en tijd te synchroniseren.
Als u ervoor kiest om taken aan een van uw bestaande kalenders toe te voegen, wordt het later moeilijker als u de Todoisttaken van uw kalender wilt verwijderen. Dat komt omdat ze met uw andere kalenderitems worden gemixt. Als u het idee heeft dat u wellicht Todoisttaken van uw kalender wilt gaan verwijderen, gebruik dan een nieuwe kalender.

U kunt per taak een eigen eventduur instellen via Todoist door bijvoorbeeld [80m] in de taaknaam te typen. Als u de taak opslaat zal, “[80m]” van de taaknaam worden verwijderd en zal er een nieuw Google Calendar evenement worden aangemaakt met een duur van 1 uur en 20 minuten. Op dit moment werkt dit alleen nog met “m” (voor minuten).

U kunt enkel een aangepaste evenementsduur zoals [20m] aan een taak toevoegen op het moment dat u de taak aanmaakt. Als u de taak in Todoist bewerkt, zal het toevoegen van een tag zoals [20m] geen invloed hebben op de duur van het event dat reeds in Google Calendar was aangemaakt.

Nadat u uw kalender heeft gelinkt, kunt u op elk moment teruggaan naar dezelfde Integratiespagina om uw voorkeuren bij te werken.

FAQs

V: Google Calendar en Todoist synchroniseren niet. Hoe kan ik dit verhelpen?

A: Hier zijn een paar dingen die u kunt proberen om ervoor te zorgen dat Todoist en Google Calendar op de juiste manier synchroniseren.

• Zorg er in Todoist voor dat u taken aan het project toevoegt dat met Google Calendar is gesynchroniseerd. U kunt nagaan welk project dat is door naar uw Todoist Instellingente gaan, de Integraties tab te selecteren en naar het Gesynchroniseerd project te kijken onder Google Calendar.
  • Zorg ervoor dat u bent ingelogd in het juiste Google Calender account. Als u de integratie instelt kiest u een Google account dat u wilt synchroniseren. U moet in dat account zijn ingelogd om de Google Calender te bekijken die met Todoist synchroniseert.
  • In Google Calendar moet u ervoor zorgen dat de specifieke kalender die met Todoist synchroniseert actief is, zodat u de evenementen erin kunt bekijken. Om dit te doen kijkt u naar de linkerkant van uw Google Calender scherm om uw gesynchroniseerde kalender te bekijken. U kunt erop klikken om deze wel of niet te tonen, dus zorg ervoor dat u hem aanzet. Voor meer hulp over Google kalenders tonen of juist verbergen gaat u naar Google Calendar help.
  • Controleer uw Google Calendar integratiestatus om te zien of deze wel correct werkt. U kunt dit nagaan door naar uw Todoist Instellingente gaan en de Integraties tab te selecteren. Onder Google Calendar kunt u vervolgens bekijken of status OK is (zoals hieronder). Als dat niet het geval is verwijdert u de integratie en installeert u deze opnieuw.
  • U kunt de verbindingsgeschiedenis ook controleren door op het ⓘ symbool te klikken, rechts van de status. Stuur deze verbindingsgeschiedenis mee als u nog steeds problemen heeft en contact moet opnemen met ons support team.

Als u alles heeft geprobeerd en de synchronisatie nog steeds niet werkt, probeer het dan te forceren door naar uw Todoist Instellingente gaan, de Integraties tab te selecteren en te klikken op sync aan de rechterkant van de Google Calendar toegang.

V: Hoe verwijder ik voltooide taken in Google Calendar nadat ik ze heb voltooid in Todoist?

A: Nadat u een taak heeft voltooid kunt u deze taak zichtbaar houden in Google Calender of de voltooide taken juist verbergen. De standaard instelling is om voltooide taken in de kalender te laten. Als u deze liever wilt weghalen volgt u onderstaande instructies:

Ga naar uw Todoist Instellingen, selecteer de Integraties tab en klik op  bewerken aan de rechterkant van de Google Calendar toegangKlik op het Als een taak is voltooid keuzemenu en selecteer Verwijderen van Google Calendar, klik daarna op Opslaan.

U kunt dit altijd terugdraaien.

V: Als ik een terugkerende taak aanmaak in Todoist met een deadline als "elke dag van de week" of "elke werkdag", worden de evenementen in plaats daarvan elke dag in Google Calendar getoond inclusief weekenden. Hoe verander ik dit?

Ja, dit is een bekend probleem. Voor nu kunt u de deadline van een taak instellen voor elke ma, di, wo, do, vrij waarna de evenementen op de juiste manier in uw kalender zullen worden getoond.