Heb je problemen met sync?

Business

Wanneer je takenlijsten niet juist synchroniseren in Todoist, dan zijn er een aantal manieren die je kunnen helpen bij het oplossen van het probleem:

Wanneer je meerdere Todoist apps gebruikt

Wanneer je gebruik maakt van meerdere Todoist apps en je merkt dat je takenlijsten niet juist synchroniseren (bijvoorbeeld, de iOS app en de Windows app tonen je verschillende takenlijsten), dan raden we aan om eerst te vast te stellen welk platform sync problemen ondervindt en dit vervolgens de rapporteren aan ons support team.

Om vast te stellen welke app niet juist synchroniseert, raden we aan om in te loggen op deTodoist web appen deze takenlijsten te vergelijken met de takenlijsten op je andere apps.

Om er zeker van te zijn dat je de meest recente staat van je takenlijst ziet in de Todoist web app we je aan om eerst uit te loggen en vervolgens opnieuw inloggen.

De takenlijst die je ziet nadat je opnieuw bent ingelogd op de Todoist web app is hoogstwaarschijnlijk de juiste takenlijst die is opgeslagen in onze database. Je kunt deze vervolgens vergelijken met de takenlijst die wordt weergegeven op andere apps.

Wanneer je bijvoorbeeld de iOS en de Windows app gebruikt, dan kun je de de data vergelijken met de data in de web app om erachter te komen bij welke app het sync probleem ligt.

• Wanneer je een taak toevoegt aan de iOS app en deze niet in de Web app wordt getoond, dan ligt het probleem bij de iOS app.
  • Wanneer je een taak toevoegt aan de iOS app en deze wélin de Web app verschijnt, maar niet in de Todoist voor Windows app, dan ligt het probleem bij de Windows app.

Je kunt de eerdergenoemde stappen gebruiken om vast te stellen bij welke app het probleem ligt voor elke combinatie van twee Todoist apps.

Zodra je dit hebt vastgesteld kun je het probleem rapporteren aan ons support team. Dit helpt onze developers bij het onderzoeken van het probleem en het vinden van een oplossing.

Waarom werkt de sync niet correct tussen mijn apps?

Meestal is er sprake van een van de volgende twee problemen: De app schrijft niet correct naar onze database of de app wordt niet correct bijgewerkt vanuit onze database.

Als je bijvoorbeeld gebruik maakt van de iOS en de Windows app en problemen hebt met sync, dan kan er sprake zijn van één van de volgende vier gevallen:

• De iOS app schrijft niet correct naar de database: Hierdoor ontvang je de laatste updates gemaakt op iOS niet wanneer je Todoist opent in andere apps.
  • De iOS app wordt niet correct bijgewerkt vanuit onze database: Andere apps worden correct bijgewerkt vanuit de database maar de iOS app ontvangt de laatste update niet.
  • De Windows app schrijft niet correct naar de database: Hierdoor ontvangen andere apps de laatste update niet wanneer je Todoist hierop opent.
  • De Windows app wordt niet correct bijgewerkt vanuit onze database: Andere apps worden correct bijgewerkt vanuit de database maar de  Windows app ontvangt de laatste update niet.

Vergelijk je takenlijst met de takenlijst die wordt getoond in de Web app om te controleren bij welke app het probleem ligt.