Filters

Business

Met filters kun je taak-zoekopdracten opslaan zodat je de precieze taken die je nodig hebt binnen enkele seconden kunt vinden. Je kunt bijvoorbeeld een lijst ophalen voor alle taken met het label @e-mail die vandaag af moeten zijn. Of begin je dag met al je werkgerelateerde taken die prioriteit 1 hebben.

Als ze op de juiste manier toepast, worden filters de to-do lijst superkracht welke helpen om je op het juiste moment op de juiste dingen te richten.

Handige filters om uit te proberen:

Filter zoekopdracht

Wat het doet

(over tijd | vandaag) & #Werk

Toont alle taken met een deadline van vandaag of eerder in het “Werk” project. Open deze filter zodra je begint met werken om een duidelijk overzicht te krijgen van wat er moet gebeuren.

geen datum

Toont alle taken zonder deadline. Handig voor een dagelijkse/wekelijkse terugblik om er zeker van te zijn dat er niks vergeten wordt.

7 dagen & @wachten

Toont alle taken met een deadline in de komende 7 dagen en met het label @wachten. Goed om alvast in te kunnen schatten welke mogelijke uitdagingen er deze week op je liggen te wachten.

aangemaakt voor: -365 dagen

Toont alle taken die meer dan 365 dagen geleden zijn aangemaakt. Gebruik dit filter om taken te vinden op je to-do lijst waar je al een tijd niet meer naar om gekeken hebt.

toegewezen aan: Allan

Toont alle taken die toegewezen zijn aan Allan. Een snelle manier om te zien waar Allan aan werkt.

toegewezen door: mij

Toont alle taken die door jou aan anderen zijn toegewezen. Handig voor het opvolgen van taken die aan anderen zijn gedelegeerd.

gedeeld & !toegewezen

Toont alle taken in een gedeeld project die nog aan niemand zijn toegewezen. Ook dit is een handige filter om ervoor te zorgen dat iedereen doet wat hij of zij moet doen.

Hoe maak je nieuwe filters aan, wijzig je nieuwe filters of verwijder je filters

Hoe maak je een nieuwe filter aan:

1. In het linkerpaneel, klik op je Filters tab.
  2. Onderaan je filterlijst, klik op Filter toevoegen
  3. Geef je filter een naam.
  4. Klik op de verfdruppel om eventueel de kleur te wijzigen.
  5. Typ de filter opzoekopdracht die je wilt gebruiken (je kunt alle opties hieronder vinden).
  6. Klik op de Filter toevoegen knop om je filter op te slaan.

Je nieuwe filter zal onderaan de lijst worden opgeslagen. Wanneer je erop klikt zal er een lijst verschijnen van alle taken die ermee verbonden zijn.

Om de volgorde van je filters te veranderen beweeg je met de muis over de filternaam, klik je op de grijze "handle" die aan de linkerkant verschijnt en sleep je de filter naar een nieuwe plek in de lijst.

Om een bestaande filter te bewerken of te verwijderen:

1. Klik met de rechtermuisknop op de filter
  2. Selecteer Filter bewerken of Filter verwijderen

Hoe maak je een nieuwe filter aan:

1. In het linkerpaneel, klik op je Filters tab.
  2. Onderaan je filterlijst, klik op +Filter toevoegen.
  3. Geef je filter een naam.
  4. Klik op de verfdruppel om eventueel de kleur te wijzigen.
  5. Typ de filter opzoekopdracht die je wilt gebruiken (je kunt alle opties hieronder vinden).
  6. Klik op de Filter opslaan knop om je filter op te slaan.

Om een bestaande filter te bewerken of te verwijderen:

1. Klik op de filter met de rechtermuisknop.
  2. Selecteer Bewerken of Verwijderen.

Hoe maak je een nieuwe filter aan:

1. Klik op Filters in het menu aan de linkerkant om een lijst te openen met al je huidige filters.
  2. Onderaan de lijst klik je op +Filter toevoegen.
  3. Geef je filter een naam, verander de kleur en typ de filter zoekopdracht in die je wilt gebruiken (je kunt alle opties hieronder vinden).
  4. Klik op Gereed in de rechterbovenhoek om je nieuwe filter op te slaan.

Om een bestaande filter te bewerken of te verwijderen:

1. Klik op Filters in het menu aan de linkerkant van je Todoist om een lijst te openen van al je huidige filters.
  2. Schuif het filter dat je wilt veranderen van rechts naar links.
  3. Selecteer het potlood-icoon om een filter te bewerken, gewenste wijzigingen aan te brengen, en klik op Gereed in de rechterbovenhoek om deze op te slaan.
  4. Of selecteer het vuilnisbak-icoon met het om je filter te verwijderen. Klik daarna op Filter verwijderen om dit te bevestigen.

Hoe maak je een nieuwe filter aan:

1. Open het navigatiemenu in de linkerbovenhoek van je Todoist.
  2. Klik op Filters om een lijst te openen van al je huidige filters.
  3. Onderaan de lijst klik je op Filters beheren.
  4. Klik op Filter toevoegen.
  5. Geef je filter een naam, verander de kleur en typ de filter zoekopdracht in die je wilt gebruiken (je kunt alle opties hieronder vinden).
  6. Klik in de rechterbovenhoek op het verzend-icoon om je nieuwe filter op te slaan.

Je nieuwe filter zal onderaan de lijst worden toevoegd. Je kunt je bestaande filters slepen om de volgorde te veranderen.

Vergeet niet om onderaan je filterlijst op Klaar met beheren te klikken als je klaar bent met de wijzigingen.

Om een bestaande filter te bewerken of te verwijderen:

1. Open het navigatiemenu in de linkerbovenhoek van je Todoist.
  2. Klik op Filters om een lijst te openen van al je huidige filters.
  3. Onderaan de lijst klik je op Filters beheren.
  4. Klik op het filter dat je wilt wijzigen of verwijderen.
  5. Maak alle wijzigingen die je maar wilt en klik daarna op het verzend-icoon in de rechterbovenhoek om ze op te slaan.
  6. Of klik op het three_dots.png  icoon in de rechterbovenhoek en selecteer Verwijderen om het filter helemaal te verwijderen.
  7. Klik op Klaar met beheren onderaan je filterlijst als je klaar bent met je wijzigingen.

Filter zoekopdrachten die je aan kunt maken

Je kunt elk filter aanmaken dat je maar kunt bedenken om je manier van werken te stroomlijnen.

Maak filter zoekopdrachten aan gebaseerd op:

Deadline

Prioriteitsniveau

Label

Project & subprojecten

Datum waarop een taak is aangemaakt

Gedeeld project & taak toewijzers/verantwoordelijke

Trefwoord(en)

Combineer zoektermen om nog specifieker te kunnen zoeken (dit is waar de echte filtermagie plaatsvindt)

Filteren gebaseerd op deadlines:

Filter zoekopdracht

Wat het doet

3 jan

Toont alle taken die op die datum af moeten zijn. Bijvoorbeeld: 5 mei, 16/05, 8 augustus, morgen, vand, over 10 dagen, zondag, 10 feb 2020

deadline voor: 5 mei

Toon alle taken die voor die datum af moeten zijn. Voorbeelden:af voor: 10 augustus,af voor: 13/08, af voor: 6 uur 's avonds

deadline na: 20 juni

Toont alle taken die na die datum af moeten zijn. Voorbeelden: deadline na: 16 mei, deadline na: 23/09, deadline na: 16:30, deadline na: over 3 dagen

geen datum

Toont alle taken zonder deadline. Of: geen deadline

over tijd

Toont alle taken die te laat zijn. Alternatieven: over tijd, ot

5 dagen

Toont alle taken die binnen 5 dagen af moeten zijn. Of: komende 5 dagen

terugkerend

Toont alle taken met een terugkerende deadline.

Je kunt de datum op een van de volgende manieren schrijven:

• Specifieke datum: 10/5/2017, 5 okt 2017
  • Specifieke datum en tijd: 10/5/2017 17:00, 5 okt 17:00
  • Relatieve datum: vandaag, morgen, gisteren, 3 dagen (moet binnen de komende 3 dagen af zijn), -3 dagen (deadline in de komende 3 dagen)
  • Dagen van de week: maandag, dinsdag,...zondag

Filteren gebaseerd op prioriteitsniveau:

Filter zoekopdracht

Wat het doet

p1

Laat alle taken zien met prioriteitsniveau 1

p2

Laat alle taken zien met prioriteitsniveau 2

p3 Laat alle taken zien met prioriteitsniveau 3

Geen prioriteit

Laat alle taken zien zonder prioriteitsniveau (ook wel bekend als p4)

Filteren gebaseerd op labels:

Filter zoekopdracht

Wat het doet

@e-mail

Toont alle taken met het label @e-mail

geen labels

Toont alle taken zonder labels

Filteren gebaseerd op project en subproject:

Filter zoekopdracht

Wat het doet

#Werk

Toont alle taken in je “Werk” project

##Werk

Toont alle taken in je “Werk” project en al haar subprojecten

Filteren gebaseerd op wanneer een taak is aangemaakt:

Filter zoekopdracht

Wat het doet

aangemaakt: 3 jan

Toont alle taken die op 3 jan zijn aangemaakt.

aangemaakt voor: -365 dagen

Toont alle taken die meer dan 365 dagen geleden zijn aangemaakt.

aangemaakt na: -365 dagen

Toont alle taken die binnen de laatste 365 dagen aangemaakt zijn.

Filteren in gedeelde projecten en toegewezen taken:

Filter zoekopdracht

Wat het doet

toegewezen aan: anderen

Toont alle taken die aan anderen zijn toegewezen

toegewezen door: Steven

Toont alle taken die Steven toegewezen heeft

toegewezen door: mij

Toont alle taken die je aan anderen hebt toegewezen

toegewezen

Toont alle taken die aan iemand zijn toegewezen (jezelf en anderen)

gedeeld

Toont alle taken in gedeelde projecten

De medegebruiker kan worden geidentificeerd door:

• de e-mail van de persoon
  • de naam van de persoon
  • “ik” (als in jezelf)
  • “anderen” (dit zijn alle andere gebruikers)

Filteren gebaseerd op trefwoord(en):

Wat je intypt

Wat het doet

zoek: e-mail

Toont alle taken die het woord e-mail bevatten en taken met opmerkingen met het woord e-mail

Inclusief taken die aan anderen zijn toegewezen:

Todoist filters laten standaard geen taken zien die aan anderen zijn toegewezen. Als je taken die aan anderen zijn toegewezen ook in je resultaten wilt zien, kunt je de volgende zoekopdracht intypen:

Filter zoekopdracht

Wat het doet

alle

Toont alle taken in je Todoist, inclusief de taken die aan anderen zijn toegewezen

Zoektermen combineren om nog krachtigere filters te maken:

Met Todoist Premium kun je alle zoektermen van hierboven combineren om het exacte overzicht te krijgen dat je nodig hebt. De filter zoekopdracht vandaag & p1 zal bijvoorbeeld een lijst met taken weergeven die vandaag af moeten en ook prioriteit 1 hebben.

Hier zijn alle manieren waarmee je specifiekere filters kunt aanmaken:

Filter zoekopdracht

Wat het doet

Vandaag & @e-mail

Toont alle taken die vandaag af moeten zijn en tevens het label @e-mail hebben (& kan worden gelezen als “en”)

@werk | @kantoor

Toont alle taken die gelabeld zijn met @werk of @kantoor ( | kan worden gelezen als “of”)

!toegewezen

Toont alle taken die nog niet aan iemand zijn toegewezen (! kan worden gelezen als “niet”)

(vandaag | over tijd) & #Werk

Toont alle taken die of vandaag af moeten of over tijd zijn, en tevens onderdeel zijn van het "Werk” project (sluit zoektermen in met “()” om complexere filters te maken)

Gebruik meerdere filters tegelijkertijd:

Met Todoist filters kun je ook zoekopdrachten combineren om meerdere taaklijsten tegelijkertijd aan te maken. Om 2 of meer zoekvragen in 1 filter te combineren scheid je ze met een komma: “,”.

Bijvoorbeeld p1 & te laat, p4 & vandaag zal twee taaklijsten tonen, een voor de vraag p1 & te laat en een ander voor p4 & vandaag.