Filters

Zakelijk

Met filters kunt u uw taakzoektochten opslaan zodat u de precieze taken die u nodig heeft binnen enkele seconden kunt vinden. U kunt bijvoorbeeld een lijst aanvragen met alle taken met het label @email die vandaag af moeten zijn. Of begin uw dag met al uw werkgerelateerde taken die prioriteit 1 hebben.

Als ze op de juiste manier worden ingezet, worden filters de to-do lijst superkracht waarmee u zich op het juiste moment op de juiste dingen kunt richten.

Handige filters om uit te proberen:

Filtervraag

Wat het doet

(te laat | vandaag) & #Werk

Toont alle taken met een deadline van vandaag of eerder in het “Werk” project. Open deze filter als u met werken begint om een duidelijk overzicht te krijgen van wat er moet worden gedaan.

geen datum

Toont alle taken zonder deadline. Handig voor een dagelijkse/wekelijkse terugblik om er zeker van te zijn dat er niks wordt vergeten.

7 dagen & @wachten

Toont alle taken met een deadline in de komende 7 dagen en met het label @wachten. Goed om alvast in te kunnen schatten welke mogelijke uitdagingen er deze week uw kant op komen.

aangemaakt voor: -365 dagen

Toont alle taken die meer dan 365 dagen geleden zijn aangemaakt. Gebruik dit filter om taken te vinden op uw to-do lijst waar u al een tijd niet meer naar om hebt gekeken.

toegeschreven aan: Allan

Toont alle taken die zijn toegeschreven aan Allan. Een snelle manier om te zien waar Allan aan werkt.

toegeschreven aan: mij

Toont alle taken die aan anderen zijn toegeschreven. Handig voor het opvolgen van taken die aan anderen zijn gedelegeerd.

gedeeld & !toegeschreven

Toont alle taken in een gedeeld project die nog aan niemand zijn toegeschreven. Ook dit is een handig filter om ervoor te zorgen dat iedereen doet wat hij of zij moet doen.

Hoe maakt u nieuwe filters aan, wijzigt u nieuwe filters of verwijdert u filters

Hoe maakt u een nieuw filter aan:

1. In het linkerpaneel klikt u op uw Filters tab.
  2. Onderaan uw filterlijst klikt u op Filter toevoegen
  3. Geef uw filter een naam.
  4. Klik op de verfdruppel om de kleur van uw keuze te kiezen.
  5. Typ de filtervraag in die u wilt gebruiken (u kunt alle opties hieronder vinden).
  6. Klik op de Filter toevoegen knop om uw filter op te slaan.

Uw nieuwe filter zal onderaan de lijst worden opgeslagen. Als u erop klikt zal er een lijst verschijnen van alle taken die ermee verbonden zijn.

Om de volgorde van uw filters te veranderen beweegt u met de muis boven een taaknaam, klikt u wat langer op de grijze "handle" die aan de linkerkant verschijnt en sleept u het filter naar een nieuwe plek op de lijst.

Om een bestaande filter te bewerken of te verwijderen:

1. Klik met de rechtermuisknop op het filter
  2. Selecteer Filter bewerken of Filter verwijderen

Hoe maakt u een nieuw filter aan:

1. In het linkerpaneel klikt u op uw Filters tab.
  2. Onderaan uw filterlijst klikt u op +Filter toevoegen.
  3. Geef uw filter een naam.
  4. Klik op de verfdruppel om de kleur van uw keuze te kiezen.
  5. Typ de filtervraag in die u wilt gebruiken (u kunt alle opties hieronder vinden).
  6. Klik op de Filter opslaan knop om uw filter op te slaan.

Om een bestaande filter te bewerken of te verwijderen:

1. Klik op het filter met uw rechtermuisknop.
  2. Selecteer Bewerken of Verwijderen.

Hoe maakt u een nieuw filter aan:

1. Klik op Filters om een lijst te openen van al uw huidige filters.
  2. Onderaan de lijst klikt u op +Filter toevoegen.
  3. Geef uw filter een naam, verander de kleur en typ de filtervraag in die u wilt gebruiken (u kunt alle opties hieronder vinden).
  4. Klik op Gereed in de rechterbovenhoek om uw nieuwe filter op te slaan.

Om een bestaande filter te bewerken of te verwijderen:

1. Klik op Filters in het menu aan de linkerkant van uw Todoist om een lijst te openen van al uw huidige filters.
  2. Schuif het filter dat u wilt veranderen van rechts naar links.
  3. Selecteer het potloodicoontje om een filter te bewerken, gewenste wijzigingen aan te brengen, en klik op Gereed in de rechterbovenhoek om deze op te slaan.
  4. Of selecteer het icoontje met het vuilnisbakje om uw filter te verwijderen. Klik daarna op Filter verwijderen om dit te bevestigen.

Hoe maakt u een nieuw filter aan:

1. Open het navigatiemenu in de linkerbovenhoek van uw Todoist.
  2. Klik op Filters om een lijst te openen van al uw huidige filters.
  3. Onderaan de lijst klikt u op Filters beheren.
  4. Klik op Filter toevoegen.
  5. Geef uw filter een naam, verander de kleur en typ de filtervraag in die u wilt gebruiken (u kunt alle opties hieronder vinden).
  6. Klik in de rechterbovenhoek op het verzendicoontje om uw nieuwe filter op te slaan.

Uw nieuwe filter zal onderaan de lijst worden toevoegd. U kunt klikken en slepen om de volgorde van uw bestaande filters te veranderen.

Vergeet niet om onderaan uw filterlijst op Beheren voltooid te klikken als u klaar bent met de wijzigingen.

Om een bestaande filter te bewerken of te verwijderen:

1. Open het navigatiemenu in de linkerbovenhoek van uw Todoist.
  2. Klik op Filters om een lijst te openen van al uw huidige filters.
  3. Onderaan de lijst klikt u op Filters beheren.
  4. Klik op het filter dat u wilt wijzigen of verwijderen.
  5. Maak alle wijzigingen die u u maar wilt en klik daarna op het verzendicoontje in de rechterbovenhoek om ze op te slaan.
  6. Of klik op het three_dots.png  icoontje in de rechterbovenhoek en selecteer Verwijderen om het filter helemaal te verwijderen.
  7. Klik op Beheren voltooid onderaan uw filterlijst als u klaar bent met uw wijzigingen.

Filtervragen die u aan kunt maken

U kunt elk filter aanmaken dat u maar kunt bedenken om uw manier van werken te stroomlijnen.

Maak filtervragen aan gebaseerd op:

Deadline

Prioriteits niveau

Label

Project & subprojecten

Datum waarop een taak is aangemaakt

Gedeeld project & taaktoeschrijvers/uitvoerders

Keywoord(en)

Combineer vragen om nog beter te kunnen zoeken (dit is waar de filtermagie echt plaatsvindt)

Filteren gebaseerd op deadlines:

Filtervraag

Wat het doet

3 jan

Toont alle taken die op die datum af moeten zijn. Bijvoorbeeld: 5 mei, 16/05, 8 augustus, morgen, overmorgen, over 10 dagen, zondag, 10 feb 2020

deadline voor: 5 mei

Toont alle taken die voor die datum af moeten zijn. Voorbeelden: af voor: 10 augustus, af voor: 13/08, af voor: 6pm

deadline na: 20 juni

Toont alle taken die na die datum af moeten zijn. Voorbeelden: deadline na: 16 mei, deadline na: 23/09, deadline na: 16:30

geen datum

Toont alle taken zonder deadline. Of: geen deadline

deadline verstreken

Toont alle taken die te laat zijn. Of: over de deadline, od

5 dagen

Toont alle taken die binnen 5 dagen af moeten zijn. Of: komende 5 dagen

terugkerend

Toont alle taken met een terugkerende deadline.

U kunt de datum op een van de volgende manieren schrijven:

• Specifieke datum: 10/5/2017, 5 okt 2017
  • Specifieke datum en tijd: 10/5/2017 5pm, 5 okt 5pm
  • Relatieve datum: vandaag, morgen, gisteren, 3 dagen (moet binnen de komende 3 dagen af zijn), -3 dagen (deadline in de komende 3 dagen)
  • Dagen van de week: maandag, dinsdag,...zondag

Filteren gebaseerd op prioriteitsniveau:

Filtervraag

Wat het doet

p1

Laat alle taken zien met prioriteitsniveau 1

p2

Laat alle taken zien met prioriteitsniveau 2

p3 Laat alle taken zien met prioriteitsniveau 3

Geen prioriteit

Laat alle taken zien zonder prioriteitsniveau (ook wel bekend als p4)

Filteren gebaseerd op labels:

Filtervraag

Wat het doet

@email

Toont alle taken met het label @email

geen labels

Toont alle taken zonder labels

Filteren gebaseerd op project en subproject:

Filtervraag

Wat het doet

#Werk

Toont alle taken in uw “Werk” project

##Werk

Toont alle taken in uw “Werk” project en al haar subprojecten

Filteren gebaseerd op wanneer een taak is aangemaakt:

Filtervraag

Wat het doet

aangemaakt: 3 jan

Toont alle taken die op 3 jan zijn aangemaakt.

aangemaakt voor: -365 dagen

Toont alle taken die meer dan 365 dagen geleden zijn aangemaakt.

aangemaakt na: -365 dagen

Toont alle taken die binnen de laatste 365 dagen aangemaakt zijn.

Filteren in gedeelde projecten en toegeschreven taken:

Filtervraag

Wat het doet

toegeschreven aan: anderen

Toont alle taken die aan anderen zijn toegeschreven

toegeschreven door: Steven

Toont alle taken die Steven heeft toegeschreven

toegeschreven aan: mij

Toont alle taken die u aan anderen heeft toegeschreven

toegeschreven

Toont alle taken die aan iemand zijn toegeschreven (uzelf en anderen)

gedeeld

Toont alle taken in gedeelde projecten

De samenwerker kan worden geidentificeerd door:

• de email van de persoon
  • de naam van de persoon
  • “ik” (als in uzelf)
  • “anderen” (dit zijn alle andere gebruikers)

Filteren gebaseerd op keywoord(en):

Wat u intypt

Wat het doet

zoek: email

Toont alle taken die het woord email bevatten en taken met opmerkingen met het woord email

Inclusief taken die aan anderen zijn toegeschreven:

Met de standaard instelling laten Todoist filters geen taken zien die aan anderen zijn toegeschreven. Als u taken die aan anderen zijn toegeschreven ook in uw resultaten wilt zien, kunt u de volgende vraag intypen:

Filtervraag

Wat het doet

alle

Toont alle taken in uw Todoist, inclusief de taken die aan anderen zijn toegeschreven

Vragen combineren om nog krachtigere filters te maken:

Met Todoist Premium kunt u elk van de zoektochten van hierboven combineren om het exacte overzicht te krijgen dat u nodig heeft. De filtervraag vandaag & p1 zal bijvoorbeeld een lijst met taken laten zien die vandaag af moeten en ook prioriteit 1 hebben.

Hier zijn alle manieren waarmee u specifiekere filters kunt aanmaken:

Filtervraag

Wat het doet

Vandaag & @email

Toont alle taken die vandaag af moeten zijn en tevens het label @email hebben (& kan worden gelezen als “en”)

@werk | @kantoor

Toont alle taken die kunnen worden gelabeld als @werk of @kantoor ( | kan worden gelezen als “of”)

!toegeschreven

Toont alle taken die nog niet aan iemand zijn toegeschreven (! kan worden gelezen als “niet”)

(vandaag | deadline) & #Werk

Toont alle taken die of vandaag af moeten of over tijd zijn, en tevens onderdeel zijn van het "Werk” project (begin en eindig uw vraag met “()” om complexere filters te maken)

Gebruik meerdere filters tegelijkertijd:

Met Todoist filters kunt u ook zoekvragen combineren om meerdere taaklijsten tegelijkertijd aan te maken. Om 2 of meer zoekvragen in 1 filter te combineren scheidt u elk van hen met een komma: “,”.

Bijvoorbeeld p1 & te laat, p4 & vandaag zal twee taaklijsten tonen, een voor de vraag p1 & te laat en een ander voor p4 & vandaag.