Deadlines & Tijden

Business

Deadlines! Ze zijn zo belangrijk, maar toch ook zo makkelijk om te vergeten.

Met Todoist kun je ervoor zorgen dat je nooit meer iets mist door deadlines en/of tijden aan je taken toe te voegen. Je kunt zelfs terugkerende deadlines instellen zoals "Elke 19 juli een verjaardagskaart naar mama sturen" en "Om de woensdag recycling inleveren”.

Hoe stel je een deadline of terugkerende deadline in

De makkelijkste manier om een deadline toe te voegen, op desktop, mobiel of web, is om deze simpelweg in te typen in het taakveld, samen met de naam van je taak. De Snel Toevoegen functie zal de datum automatisch herkennen, highlighten en toevoegen wanneer je de taak opslaat.

Je kunt bijna elk type datum beschrijven met behulp van gewone spreektaal zoals morgen om 4 uur maar ook een specifieke terugkerende deadlinezoalselke 3e dinsdag vanaf 29 augustus voor 6 maanden.

Soms is een datum onderdeel van de naam van een taak in plaats van een deadline. De taak "Maandelijks rapport aanmaken" zal bijvoorbeeld automatisch worden gehighlight als een deadline. Klik of tik dan op het woord om deze markering te verwijderen. Je kunt er ook voor kiezen om automatische datumherkenning helemaal uitzetten.

Het is op elk platform ook mogelijk om de volledige takenplanner te openen door op het kalender-icoon te klikken wanneer je een taak toevoegt of bewerkt. Vanaf daar kun je handmatig een datum uitkiezen op de kalender en een van de handige data-shortcuts kiezen zoals Vandaag, Morgen, of Volgende week.

date-and-time-ios-swipe.jpg Om de datum op een bestaande taak toe te voegen of te wijzigen op een telefoon of tablet, swipe je simpelweg van rechts naar links over de taak.date-and-time-ios-scheduler.jpg

Om de datum op een bestaande taak toe te voegen of te wijzigen op een telefoon of tablet, swipe je simpelweg van rechts naar links over de taak.date-and-time-android-scheduler.jpg

Laat Slim Inplannen je helpen om realistische deadlines voor je taken in te stellen.

Een aantal voorbeelden van datumindelingen die je kunt gebruiken

Dit zijn enkel een paar voorbeelden van de datums en terugkerende deadlines die je kunt toevoegen. Als je niet zeker weet of een bepaalde datumindeling zal werken, typ je het simpelweg in normale spreektaal in de naam van de taak. De kans is groot dat Todoist snapt wat je bedoelt.

Eenmalige deadlines

Typ deze normale spreektaal termen in wanneer je een taak in Todoist toevoegt om zo de taak op de specifieke datum in te plannen.

Wat je intypt:

De interpretatie van Todoist:

vandaag

Vandaag

morgen

Morgen (mor werkt ook)

volgende week

Staat standaard ingesteld voor de eerstvolgende maandag (je kunt dit wijzigen in je Instellingen)

volgende maand

1ste dag van de volgende maand

27 jan

27 januari (27 jan, 27/1 werkt ook)

27/01/2016

27 januari 2016 (01/27/2016, 2016/01/27, 2016-01-27 werken ook)

27e

27e dag van de huidige maand

half januari

15 januari

einde van de maand

Laatste dag van de maand

vandaag om 10

Vandaag om 10 uur 's ochtends

morgen om 16:00

Morgen om 4 uur 's middags

Vrij @ 7 uur 's avonds

Vrijdag om 7 uur 's avonds (Vrijdag @ 7pm, Vrij om 7pm, Vrij om 19:00 werken ook)

6 uur 's avonds

Vandaag om 6 uur 's avonds (tenzij het al later is dan 6 uur, in dat geval morgen)

over 5 dagen

5 dagen vanaf vandaag (+5 dagen werkt ook)

over 3 weken

3 weken vanaf vandaag

over 2 uur

2 uur vanaf nu

Terugkerende deadlines

Wanneer wilt dat een taak dagelijks, wekelijks, maandelijks of met een ander intervalt terugkeert, dan kun je dit doen door een terugkerende deadlinetoe te voegen. Leer alles over hoe je een terugkerende deadline zoalsdagelijkswekelijks of elke 3 maandenkunt instellen.