Deadlines & Tijden

Business

Deadlines! Ze zijn zo belangrijk, maar toch ook zo makkelijk om te vergeten.

Met Todoist kun je ervoor zorgen dat je nooit meer iets mist door deadlines en/of tijden aan je taken toe te voegen. Je kunt zelfs terugkerende deadlines instellen zoals "Elke 19 juli een verjaardagskaart naar mama sturen" en "Om de woensdag recycling inleveren”.

Hoe stel je een deadline of terugkerende deadline in

De makkelijkste manier om een deadline toe te voegen, op desktop, mobiel of web, is om deze simpelweg in te typen in het taakveld, samen met de naam van je taak. De Snel Toevoegen functie zal de datum automatisch herkennen, highlighten en toevoegen wanneer je de taak opslaat.

Je kunt bijna elke soort datum omschrijven met gebruik van normale spreektaal - van een simpele "morgen om 4 uur 's middags" tot een heel specifieke terugkerende deadline zoals "elke derde woensdag vanaf 29 augustus 6 maanden lang". (Je kunt hieronder een lijst vinden met datumnotaties die je kunt gebruiken.)

Soms is een datum onderdeel van de naam van een taak in plaats van een deadline. De taak "Maandelijks rapport aanmaken" zal bijvoorbeeld automatisch worden gehighlight als een deadline. Klik of tik dan op het woord om deze markering te verwijderen. Je kunt er ook voor kiezen om automatische datumherkenning helemaal uitzetten.

Het is op elk platform ook mogelijk om de volledige takenplanner te openen door op het kalender-icoon te klikken wanneer je een taak toevoegt of bewerkt. Vanaf daar kun je handmatig een datum uitkiezen op de kalender en een van de handige data-shortcuts kiezen zoals Vandaag, Morgen, of Volgende week.

Om de datum van een bestaande taak toe te voegen of te wijzigen op je telefoon of tablet, swipe je van rechts naar links over de taak.

Om de datum van een bestaande taak toe te voegen of te wijzigen op je telefoon of tablet, swipe je van rechts naar links over de taak.

Laat Slim Inplannen je helpen om realistische deadlines voor je taken in te stellen.

Een aantal voorbeelden van datumindelingen die je kunt gebruiken

Dit zijn enkel een paar voorbeelden van de datums en terugkerende deadlines die je kunt toevoegen. Als je niet zeker weet of een bepaalde datumindeling zal werken, typ je het simpelweg in normale spreektaal in de naam van de taak. De kans is groot dat Todoist snapt wat je bedoelt.

Eenmalige deadlines

Typ deze normale spreektaal termen in wanneer je een taak in Todoist toevoegt om zo de taak op de specifieke datum in te plannen.

Wat je intypt:

De interpretatie van Todoist:

vandaag

Vandaag

morgen

Morgen (mor werkt ook)

volgende week

Standaard ingesteld als volgende week maandag (dit kan worden veranderd in de Instellingen op de web, Mac of Windows–legacy apps)

volgende maand

1ste dag van de volgende maand

27 jan

27 januari (27 jan, 27/1 werkt ook)

27/01/2016

27 januari 2016 (01/27/2016, 2016/01/27, 2016-01-27 werken ook)

27e

27e dag van de huidige maand

half januari

15 januari

einde van de maand

Laatste dag van de maand

vandaag om 10

Vandaag om 10 uur 's ochtends

morgen om 16:00

Morgen om 4 uur 's middags

Vrij @ 7 uur 's avonds

Vrijdag om 7 uur 's avonds (Vrijdag @ 7pm, Vrij om 7pm, Vrij om 19:00 werken ook)

6 uur 's avonds

Vandaag om 6 uur 's avonds (tenzij het al later is dan 6 uur, in dat geval morgen)

over 5 dagen

5 dagen vanaf vandaag (+5 dagen werkt ook)

over 3 weken

3 weken vanaf vandaag

over 2 uur

2 uur vanaf nu

Terugkerende deadlines

Om terugkerende taken in te plannen typ je deze normale spreektaal termen in wanneer je een taak aan Todoist toevoegt.

Typ het volgende:

Om deze deadline toe te voegen:

elke dag

Elke dag vanaf vandaag (dagelijks werkt ook)

elke ochtend

Elke dag om 9 uur 's ochtends

elke avond

Elke dag om 7 uur 's avonds

elke werkdag

Elke maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag (elke werkdag werkt ook)

elke maandag, vrijdag

Elke maandag en vrijdag (elke maandag, vrijdag; elke ma, vrij werkt ook)

elke 3 dagen

Elke 3 dagen vanaf vandaag

elke week

Elke week vanaf vandaag (wekelijks werkt ook)

elke maand

Elke maand vanaf vandaag (maandelijks werkt ook)

elke 3e vrijdag

Elke 3e vrijdag van de maand

elke 27e

Elke 27e van de maand (elke 27 werkt ook)

elk jaar

Elk jaar vanaf vandaag (jaarlijks werkt ook)

elke 27e jan

Elke 27 januari

om de maandag

Om de maandag vanaf vandaag

Start - en einddatums voor terugkerende taken

Typ deze normale spreektaal termen in wanneer je een taak in Todoist toevoegt om terugkerende taken met een begin - en einddatum in te plannen.

Typ het volgende:

Om deze deadline toe te voegen:

elke dag vanaf 3 aug

Elke dag vanaf 3 augustus (vanaf 3 aug werkt ook)

elke dag tot 3 aug

Elke dag vanaf vandaag en eindigend op 3 augustus (tot 3 aug werkt ook)

elke dag voor 3 weken

Elke dag voor de komende 3 weken vanaf vandaag

elke dag vanaf 10 mei tot 20 mei

Elke dag vanaf 10 mei tot 20 mei

Er zijn twee verschillende soorten terugkerende deadlines in Todoist: elke en elke!.

Elke: Wanneer je een taak voltooit die is ingesteld voor “elke 3 maanden” zal de deadline opnieuw worden ingesteld voor 3 maanden vanaf de deadline die je hebt aangemaakt bv., 10 jan, 10 apr, 10 juli, etc. Perfect voor taken die altijd op die data af moeten zijn, zoals kwartaalrapporten.

Elke!: Wanneer een taak voltooit voor “elke! 3 maanden vanaf 10 apr” zal dit de deadline opnieuw instellen voor 3 maanden vanaf de dag dat je de taak voltooide. Handig voor taken die met regelmatige tussenpozen moeten worden gedaan, maar niet specifiek op een bepaalde dag, zoals "Maak het huis schoon”.

Wanneer je de Snel Toevoegen functie gebruikt om een complexere terugkerende taak te bewerken, zijn hier een paar tips om ervoor te zorgen dat Todoist je dagelijkse taken op de juiste manier herkent:

• Todoist heeft het liefst dat de startdatum aan het eind staat.
  • Todoist herkent de tijd na de eerste datum.

Een voorbeeld. Bij "elke 14 dagen vanaf 1 nov om 7 uur 's ochtends" zal de tijd verloren gaan. Probeer hiervoor in de plaats "elke 14 dagen om 7 uur 's ochtends vanaf 1 nov."

In het geval van "7 uur 's ochtends elke 14 dagen vanaf 1 nov" zal de terugkerende herinnering verloren gaan. Probeer hiervoor in de plaats "elke woensdag om de twee weken om 7 uur 's ochtends vanaf 1 nov."