Herinneringen

Business

Het geheim om nooit meer iets te vergeten? Laat Todoist je een herinnering sturen.

Of het nu de verjaardag van je moeder is of de deadline voor een belangrijk rapport, stel simpelweg een Todoist herinnering in en je hoeft er niet langer aan te denken. Todoist stuurt je een push-notificatie, e-mail of SMS-bericht over de taak zodat je nooit meer iets vergeet.

Je kunt zelfs een herinnering ontvangen zodra je in de buurt bent van een bepaalde locatie, bijvoorbeeld wanneer je langs de supermarkt rijdt.

Automatische herinneringen instellen

Je kunt Todoist een automatische herinnering laten aanmaken voor elke taak die beide een deadline en een tijd heeft. Dat betekent dat je je niet eens hoeft te herinneren om een herinnering aan te maken. Als je bijvoorbeeld een taak aanmaakt voor morgen om 16 uur, zal Todoist je automatisch 30 minuten van tevoren een herinnering sturen.

Je kunt je standaard herinneringsinstellingen wijzigen om 1) te kiezen hoe lang van tevoren je de automatische herinnering wilt ontvangen en 2) of je deze per push-notificatie, e-mail of SMS-bericht wilt ontvangen.

Aangepaste herinneringen instellen

Je kunt ook aangepaste herinneringen instellen voor een taak (inclusief op locatie gebaseerde herinneringen), ongeachte of deze een deadline en tijd heeft.

Op locatie gebaseerde herinneringen kunnen via elk platform worden ingesteld, maar Todoist kan ze alleen versturen naar een iOS of Android toestel.

Om op locatie gebaseerde herinneringen op iOS te activeren, open je je iOS Instellingen > Privacy > Locatiediensten en zet je “Locatiediensten” aan.

Op Android is alles al standaard ingesteld.

1. Waneer je een taak bewerkt of toevoegt klik je simpelweg op het klok-icoon rechts onderaan.

2. Op het volgende scherm klik je op het klok-icoon om te kiezen of je een op-tijd-gebaseerde of een op-locatie-gebaseerde herinnering wilt aanmaken. Als je taak een deadline heeft zie je ook nog een derde optie - "Voor taak" - om een herinnering in te stellen op een bepaalde hoeveelheid tijd voor de deadline van je taak.
  3. Afhankelijk van de locatie die je kiest in stap 2 stel je de herinnering in - typ de locatie in, de specifieke datum en tijd, of selecteer de hoeveelheid tijd voor de deadline van de taak.
  4. Klik op het toestel-icoon aan de rechterkant om te kiezen of je de herinnering via push-notificatie wilt ontvangen, per e-mail of per SMS-bericht. Als de taak zich in een gedeeld project bevindt kun je er ook voor kiezen om een herinnering in te stellen voor een collega met gebruik van het standaard herinneringsformat.
  5. Klik op "Herinnering toevoegen" om je herinnering op te slaan.

1. Wanneer je een taak bewerkt of toevoegt klik je simpelweg op het klok-icoon rechts onderaan.
  2. Typ een datum en tijd in om je herinnering af te laten gaan.
  3. Klik op Herinnering toevoegen of druk op Enter om deze op te slaan.

Op dit moment kun je alleen op-tijd-gebaseerde push-notificatie herinneringen voor jezelf instellen in Windows 10. We zullen in de toekomst ook op-locatie-gebaseerde herinneringen, herinneringen via e-mail of SMS-bericht en herinneringen die naar medegebruikers verstuurd kunnen worden toevoegen.

1. Klik op een bestaande taak.
  2. Klik op het klok-icoon dat onder de taak zal verschijnen.
  3. Kies op het volgende scherm of je een herinnering wilt ontvangen die is gebaseerd op tijd of op locatie.
  4. Afhankelijk van de optie die je kiest in stap 3, stel je de trigger in voor je herinnering - typ de locatie in, vul eventueel een aangepaste datum en tijd in of selecteer de specifieke datum en tijd via de datum & tijd kiezer.
  5. Klik op het Notificatie icoon eronder om te kiezen of je de herinnering via push-notificatie, e-mail of SMS-bericht wilt verzenden. Als de taak in een gedeeld project is, kun je er ook voor kiezen om een herinnering voor een teamlid in te stellen met gebruik van het standaard herinneringsformat.
  6. Klik op Klaar  om je herinnering op te slaan.

1. Klik op een bestaande taak.
  2. Klik op het klok-icoon dat onderaan je scherm zal verschijnen.
  3. Op het volgende scherm klik je in de linkeronderhoek op het klok-icoon om te kiezen of je een herinnering wilt instellen gebaseerd op tijd of op locatie. Als je taak een deadline heeft, zie je ook een derde optie – Voor taak – om een herinnering in te stellen voor een bepaalde hoeveelheid tijd voordat de taak af moet zijn.
  4. Afhankelijk van de optie die je kiest in stap 3 stel je de trigger in voor je herinnering - typ de locatie in, de specifieke datum en tijd of selecteer de hoeveelheid tijd voordat de taak af moet zijn.
  5. Klik op het toeste licoon aan de rechterkant om te kiezen of je de herinnering via push-notificatie, per email of per SMS-bericht wilt ontvangen. Als de taak zich in een gedeeld project bevindt, kun je er ook voor kiezen om een herinnering in te stellen voor een teamlid met gebruik van het standaard herinneringsformat.
  6. Klik op de verzendpijl om je herinnering op te slaan.