Herinneringen

Zakelijk

Het geheim om alles altijd te onthouden? Het Todoist voor u laten doen.

Of het nu de verjaardag van uw moeder is of de deadline voor een belangrijk rapport, stel simpelweg een Todoist herinnering in en u hoeft er niet langer aan te denken. Todoist stuurt u een pushnotificatie, email of SMS-bericht over de taak zodat u nooit meer iets vergeet.

U kunt zelfs een herinnering ontvangen als u in de buurt bent van een bepaalde locatie, bijvoorbeeld als u langs de supermarkt rijdt.

Automatische herinneringen instellen

U kunt Todoist een automatische herinnering laten aanmaken voor elke taak die zowel een deadline heeft als een tijd. Dat betekent dat u zich niet eens hoeft te herinneren dat u een herinnering moet aanmaken. Als u bijvoorbeeld een taak aanmaakt voor morgen om 16 uur, zal Todoist u automatisch 30 minuten van tevoren een herinnering sturen.

U kunt uw standaard herinneringsinstellingen wijzigen om 1) te kiezen hoe lang van tevoren u de automatische herinnering wilt ontvangen en 2) of u deze wilt ontvangen per pushnotificatie, email of SMS-bericht.

Op maat gemaakte herinneringen instellen

U kunt ook op maat gemaakte herinneringen instellen voor een taak (inclusief op locatie gebaseerde herinneringen), of deze nu een deadline en tijd heeft of niet.

Op locatie gebaseerde herinneringen kunnen via elk platform worden ingesteld, maar Todoist kan ze alleen versturen naar een iOS of Android toestel.

Om op locatie gebaseerde herinneringen op iOS aan te zetten, opent u uw iOS Instellingen > Privacy > Locatiediensten en zet uw “Locatiediensten” aan.

Op Android is alles al standaard ingesteld.

1. Als u een taak bewerkt of toevoegt klikt u simpelweg op het klokicoontje rechts onderaan.

2. Op het volgende scherm klikt u op het klokicoontje om te kiezen of u een op tijd gebaseerde herinnering wilt aanmaken of eentje die op locatie is gebaseerd. Als uw taak een deadline heeft ziet u ook nog een derde optie - "Voor taak" - om een herinnering in te stellen op een bepaalde hoeveelheid tijd voor de deadline van uw taak.
  3. Afhankelijk van de locatie die u kiest in stap 2 stelt u uw herinnering in - typ de locatie in, de specifieke datum en tijd, of selecteer de hoeveelheid tijd voor de deadline van de taak.
  4. Klik op het toestelicoontje aan de rechterkant om te kiezen of u de herinnering via pushnotificatie wilt ontvangen, per email of per SMS-bericht. Als de taak in een gedeeld project is, kunt u er ook voor kiezen om een herinnering in te stellen voor een collega met gebruik van het standaard herinneringsformat.
  5. Klik op "Herinnering toevoegen" om uw herinnering op te slaan.

1. Als u een taak bewerkt of toevoegt klikt u simpelweg op het klokicoontje rechts onderaan.
  2. Typ een datum en tijd in om uw herinnering af te laten gaan.
  3. Klik op Herinnering toevoegen of druk op Enter om deze op te slaan.

Op dit moment kunt u alleen op tijd gebaseerde pushnotificatie herinneringen voor uzelf instellen op Windows 10. We zullen in de toekomst op locatie gebaseerde herinneringen toevoegen, herinneringen via email of SMS-bericht en herinneringen die naar collega's worden verstuurd.

1. Klik op een bestaande taak.
  2. Klik op het klokicoontje dat onder de taak zal verschijnen.
  3. Op het volgende scherm kiest u of u een herinnering wilt ontvangen die is gebaseerd op tijd of op locatie.
  4. Afhankelijk van de optie die u kiest in stap 3, stelt u de trigger in voor uw herinnering - typ de locatie in, vul eventueel een aangepaste datum en tijd in of selecteer de specifieke datum en tijd via de datum & tijd kiezer.
  5. Klik op het Notificatie icoontje eronder om te kiezen of u de herinnering via pushnotificatie, email of SMS-bericht wilt verzenden. Als de taak in een gedeeld project is, kunt u er ook voor kiezen om een herinnering voor een teamlid in te stellen met gebruik van het standaard herinneringsformat.
  6. Klik op Klaar  om uw herinnering op te slaan.

1. Klik op een bestaande taak.
  2. Klik op het klokicoontje dat onderaan uw scherm zal verschijnen.
  3. Op het volgende scherm klikt u in de linkeronderhoek op het klokicoontje om te kiezen of u een herinnering wilt instellen gebaseerd op tijd of op locatie. Als uw taak een deadline heeft, ziet u ook een derde optie – Voor taak – om een herinnering in te stellen voor een bepaalde hoeveelheid tijd voordat de taak af moet zijn.
  4. Afhankelijk van de optie die u kiest in stap 3 stelt u de trigger in voor uw herinnering - typ de locatie in, de specifieke datum en tijd of selecteer de hoeveelheid tijd voordat de taak af moet zijn.
  5. Klik op het toestelicoontje aan de rechterkant om te kiezen of u de herinnering via pushnotificatie wilt ontvangen, per email of per SMS-bericht. Als de taak in een gedeeld project is, kunt u er ook voor kiezen om een herinnering in te stellen voor een teamlid met gebruik van het standaard herinneringsformat.
  6. Klik op de verzendpijl om uw herinnering op te slaan.