Todoist + Je E-mail

Business

Behaal samen met Todoist Inbox Zero om zen te worden en te blijven. Zet e-mails met 1 druk op de knop om in een taak en vergeet nooit meer belangrijke berichten te beantwoorden.

Er zijn 3 manieren om je e-mail te organiseren met Todoist:

• Download onze apps voor Gmail en Outlook
  • Forward e-mails naar Todoist (alleen Premium)
  • Gebruik een integratie van een derden

Gmail

Download de Todoist plugin voor Gmail en krijg toegang tot al je taken vanuit je Gmail account.

Je zult e-mails snel kunnen omzetten naar taken die direct teruglinken naar de originele e-mail zodat je daar later niet naar hoeft te zoeken. Open de e-mail die je wilt omzetten in een taak en klik op de Todoist knop die bovenaan je Gmail inbox verschijnt. Voeg er daarna een deadline aan toe, zodat je niet vergeet om deze op te volgen.

Outlook

Download de Todoist plugin voor Outlook en krijg toegang tot al je taken vanuit je Outlook account.

Je zult e-mails snel kunnen omzetten naar takendie direct teruglinken naar de originele e-mail zodat je daar later niet naar hoeft te zoeken. Vanuit je Outlook inbox selecteer je de e-mail die je wilt omzetten in een taak. Klik daarna op de Todoist knop die bovenaan in het scherm verschijnt. Voeg er een deadline aan toe zodat u niet vergeet om deze op te volgen.

We hebben helaas nog geen plugin voor Outlook voor macOS.

E-mails forwarden naar Todoist

Welk e-mailprogramma je ook gebruikt, je kunt e-mails naar Todoist forwarden als zowel taken als opmerkingen (dit is een Premium functie).

Forwarden naar projecten

Je kunt e-mails omzetten in Todoist taken door ze naar een project te forwarden. De onderwerpregel wordt dan de taaknaam, en de tekst van de e-mail zal als opmerking worden toegevoegd. Alle bijlages die kleiner zijn dan 25MB zullen ook worden toegevoegd.

Om het e-mailadres van een project te krijgen:

1. Ga naar de web app en open het project waar je een email heen wilt sturen.
  2. Klik op het wrench.png projectacties-icoon in de rechterbovenhoek.
  3. Selecteer E-mail taken naar dit project.
  4. Klik op Kopiëren naar klembord naast het e-mailadres.
  5. Forward e-mails naar dat adres.

Je kunt ook deadlines, labels en prioriteitsniveaus toevoegen - direct vanuit je e-mailprogramma.

Deadlines

Voeg  <datum aan je deadline toe> aan het onderwerp of aan de tekst van de e-mail zelf . (Je moet het woord datum toevoegen voordat je je deadline invoert.) Je kunt alle Todoist deadline formats gebruiken zoals <datum elke dag>.

Labels

Voeg je labels toe (bv. @werk of @email) aan het onderwerp van de e-mail of aan de inhoud van de e-mail.

Prioriteiten

Voeg  p1, p2, of p3 toe aan het onderwerp of aan de inhoud van de e-mail zelf.

Forwarden naar opmerkingen

Je kunt e-mails ook naar Todoist forwarden als opmerkingen. Dit is perfect voor wanneer je informatie aan bestaande taken of projecten wilt toevoegen.

1. In de web app klik je op het opmerkingen icoon van de taak of het project waar je de e-mail naartoe wilt sturen.
  2. Klik op het email icoon.
  3. Forward je e-mail naar het adres dat je hebt opgehaald.

Email-integraties van derden

Indien je geen Gmail of Outlook gebruikt, zijn er diverse e-mailapplicaties die 3e partij Todoist-integraties hebben gebouwed om je emails vanaf je to-do lijst te beheren. Bekijk ze hier: