Todoist + Uw Email

Zakelijk

Gebruik Todoist om niet langer in de stress te raken door uw Inbox. Zet emails met 1 druk op de knop om in een taak en vergeet nooit meer belangrijke berichten te beantwoorden.

Er zijn 3 manieren om uw email te organiseren met Todoist:

• Download onze apps voor Gmail en Outlook
  • Forward emails naar Todoist (alleen Premium)
  • Gebruik een integratie van een derde partij

Gmail

Download de Todoist plugin voor Gmail en krijg toegang tot al uw taken, direct vanuit uw Gmail account.

U zult emails snel kunnen omzetten naar taken die direct teruglinken naar de originele email zodat u daar niet later nog naar hoeft te zoeken. Open de email die u wilt omzetten in een taak en klik op de Todoist knop die bovenaan uw Gmail inbox verschijnt. Voeg er daarna een deadline aan toe, zodat u niet vergeet om er opvolging aan te geven.

Outlook

Download de Todoist plugin voor Outlook en krijg toegang tot al uw taken, direct vanuit uw Outlook account.

U zult emails snel kunnen omzetten naar taken die direct teruglinken naar de originele email zodat u daar niet later nog eens naar hoeft te zoeken. Vanuit uw Outlook inbox selecteert u de email die u wilt omzetten in een taak. Klik daarna op de Todoist knop die bovenaan in het scherm verschijnt. Voeg er een deadline aan toe zodat u niet vergeet om er opvolging aan te geven.

We hebben helaas nog geen plugin voor Outlook voor macOS.

Emails forwarden naar Todoist

Welke email u ook gebruikt, u kunt emails naar Todoist forwarden als zowel taken als opmerkingen (dit is een Premium onderdeel).

Forwarden naar projecten

U kunt emails omzetten in Todoist taken door ze naar een project te forwarden. De onderwerpregel wordt dan de taaknaam, en de tekst van de email zal als opmerking worden toegevoegd. Alle bijlages die kleiner zijn dan 25MB zullen ook worden toegevoegd.

Om het emailadres van een project te krijgen:

1. Ga naar de web app en open het project waar u een email heen wilt sturen.
  2. Klik op het wrench.png projectacties-icoontje in de rechterbovenhoek.
  3. Selecteer Email taken naar dit project.
  4. Klik op Kopiëren naar klembord naast het emailadres.
  5. Stuur emails naar dat adres door.

U kunt ook deadlines, labels en prioriteitsniveaus toevoegen - direct vanaf uw eigen email.

Deadlines

Voeg  <datum aan uw deadline toe> aan het onderwerp of aan de tekst van de email zelf . (U moet het woord datum toevoegen voordat u uw deadline invoert.) U kunt alle Todoist deadline formats gebruiken zoals <datum elke dag>.

Labels

Voeg uw labels toe (bv. @werk of @email) aan het onderwerp van de email of aan de email zelf.

Prioriteiten

Voeg  p1, p2, of p3 toe aan het onderwerp of aan de tekst van de email zelf.

Forwarden naar opmerkingen

U kunt emails ook naar Todoist forwarden als opmerkingen. Dit is perfect voor wanneer u informatie aan bestaande taken of projecten wilt toevoegen.

1. In de web app klikt u op het opmerkingen icoontje van de taak of het project waar u de email naartoe wilt sturen.
  2. Klik op het emailicoontje.
  3. Forward uw email naar het adres dat u heeft ontvangen.

Email-integraties van een 3e partij

Als u geen Gmail of Outlook gebruikt, zijn er verschillende andere email apps die Todoist integraties via 3e partijen hebben gebouwd. Hiermee kunt u uw emails vanaf uw to-do lijst beheren. Bekijk ze hier: