Onderliggende taken

Business

Maak grote plannen behapbaar in Todoist door grote, overweldigende taken gemakkelijk op te delen in kleinere onderliggende taken (die vervolgens ook weer in onderliggende taken kunnen worden onderverdeeld).

Zo verander je taken naar onderliggende taken:

Onderliggende taken kunnen alleen worden aangemaakt binnen een project. Dit is niet mogelijk in het Vandaag/Komende 7 Dagen overzicht of in de gefilterde overzichten. Onderliggende taken worden momenteel ondersteund op 4 inspringniveaus.
  1. Beweeg de muis over een taak.
  2. Klik op de grijze “handle” die aan de linkerkant van de taak verschijnt en houd deze ingedrukt.
  3. Sleep deze van links naar rechts om het inspringniveau van de taak aan te passen.

Wanneer je een taak in de web, Mac of Windows (legacy) apps toevoegt of bewerkt, kun je de sneltoets Cmd + Optie + Pijl naar links of Cmd + Optie + Pijl naar rechts gebruiken (Mac) of Ctrol + Alt + Pijl naar links of Ctrl + Alt + Pijl naar rechts (Windows) of Alt + Shift + Pijl naar rechts (Windows 10) om het inspringniveau aan te passen.

Een nieuwe taak veranderen naar een onderliggende taak

1. Beweeg de muis over een bestaande taak, klik op het win10.svg icoon en selecteer Voeg taak hieronder toe.
  2. Typ een naam van de onderliggende taak in het invoerveld en klik op Toevoegen of druk op Enter om de nieuwe onderliggende taak op te slaan.

Een bestaande taak veranderen naar een onderliggende taak

1. Klik langer op een bestaande taak en sleep deze naar de rechterkant om in te springen.

Wanneer je een taak toevoegt of bewerkt in de Windows 10 app, kun je de sneltoets combinatie Alt+Shift+Pijl naar links gebruiken of Alt+Shift+Pijl naar rechts om het inspringniveau aan te passen.

Een nieuwe taak veranderen naar een onderliggende taak

1. Tik op het “+” Snel Toevoegen symbool.
  2. Typ de naam van de taak in.
  3. Klik op het pijl-icoon boven het takenveld en houd deze ingedrukt.
  4. Beweeg het icoon naar links of rechts om het inspringniveau aan te passen en laat de muis vervolgens los.
  5. Klik op het pijl-icoon om de taak op te slaan.
  6. (Optioneel) Klik langer op de nieuwe onderliggende taak om deze naar een nieuwe plek in je lijst te slepen.

Je kunt ook een nieuwe taak of onderliggende taak aanmaken in het midden van de projectlijst, door je duim en wijsvinger te gebruiken om een opening te maken tussen twee bestaande taken (dit zal Snel Toevoegen openen). De nieuwe taak zal op precies deze plek in de lijst worden opgeslagen.

Een bestaande taak veranderen naar een onderliggende taak

1. Klik langer op een taak.
  2. Klik en sleep het naar de linker - of rechterkant om het inspringniveau te wijzigen en laat vervolgens de muis los.

Een nieuwe taak veranderen naar een onderliggende taak

1. Klik op het + symbool voor Snel Toevoegen.
  2. Typ de naam van de taak in.
  3. Klik op het pijl-icoon boven het takenveld en houd deze ingedrukt.
  4. Beweeg het icoon naar links of rechts om het inspringniveau aan te passen en laat de muis vervolgens los.
  5. Klik op het pijl-icoon om de taak op te slaan.
  6. (Optioneel) Klik langer op de nieuwe onderliggende taak om deze naar een nieuwe plek in je lijst te slepen.

Je kunt ook een nieuwe taak of onderliggende taak aanmaken in het midden van de projectlijst, door je duim en wijsvinger te gebruiken om een opening te maken tussen twee bestaande taken (dit zal Snel Toevoegen openen). De nieuwe taak zal op precies deze plek in de lijst worden opgeslagen.

Een bestaande taak veranderen naar een onderliggende taak

1. Klik langer op een taak.
  2. Klik en sleep het naar links of rechts om het inspringniveau te wijzigen.

Je kunt ook gebruik maken van taak-hierarchieën gebruiken om je taken in secties te organiseren met behulp van titels.

Leer ook meer over onderliggende projecten.