Subtaken

Zakelijk

Denk groot, en voer vervolgens de details uit. In Todoist kunt u grote, overweldigende taken makkelijk verdelen in kleine, beheersbare subtaken (en die vervolgens ook weer in subtaken onderverdelen als u dat zou willen).

Zo verandert u taken naar subtaken:

U kunt subtaken enkel aanmaken binnenin een project. Het is niet mogelijk in het Vandaag/Komende 7 Dagen overzicht of in de gefilterde overzichten. Wij ondersteunen subtaken momenteel op 4 inspringniveaus.
  1. Beweeg de muis over een taak.
  2. Klik langer op de grijze “handle” die aan de linkerkant van de taak verschijnt.
  3. Sleep deze van links naar rechts om het subtaakniveau van de taak aan te passen.

Als u een taak in de web, Mac of Windows (legacy) apps toevoegt of bewerkt, kunt u de toetsenbord shortcut Cmd + Optie + Pijl naar links of Cmd + Optie + Pijl naar rechts gebruiken (Mac) of Ctrol + Alt + Pijl naar links of Ctrl + Alt + Pijl naar rechts (Windows) of Alt + Shift + Pijl naar rechts (Windows 10) om het inspringniveau aan te passen.

Een nieuwe taak omzetten in een subtaak

1. Beweeg de muis over een bestaande taak, klik op het  win10.svg  icoontje en selecteer Toevoegen onder inspringing.
  2. Typ een subtaaknaam in het invoerveld en klik op Toevoegen of druk op Enter om uw nieuwe subtaak op te slaan.

Een bestaande taak omzetten naar een subtaak

1. Klik langer op een bestaande taak en sleep die naar de rechterkant om in te springen.

Als u een taak toevoegt of bewerkt in de Windows 10 app, kunt u de toetsenbord shortcut Alt+Shift+Pijl naar links gebruiken of Alt+Shift+Pijl naar rechts om het inspringingsniveau aan te passen.

Een nieuwe taak omzetten in een subtaak

1. Klik op het “+” symbool voor snel toevoegen.
  2. Typ de naam van de taak in.
  3. Klik langer op het pijlicoontje boven het takenveld.
  4. Beweeg het icoontje naar links of rechts om het inspringniveau aan te passen en laat de muis vervolgens los.
  5. Klik op de verzendpijl om de taak op te slaan.
  6. (Optioneel) Klik langer op uw nieuwe subtaak om deze naar een nieuwe plek op uw lijst te slepen.

U kunt ook een nieuwe taak of subtaak aanmaken in het midden van de projectlijst, door uw duim en wijsvinger te gebruiken om twee bestaande taken uit elkaar te trekken (dit zal Snel Toevoegen openen). Uw nieuwe taak zal op precies die plek in de lijst worden opgeslagen.

Een bestaande taak omzetten naar een subtaak

1. Klik langer op een taak.
  2. Klik en sleep het naar de linker - of rechterkant om het inspringniveau te wijzigen en laat vervolgens de muis los.

Een nieuwe taak omzetten in een subtaak

1. Klik op het + symbool voor snel toevoegen.
  2. Typ de naam van de taak in.
  3. Klik langer op het pijlicoontje boven het takenveld.
  4. Beweeg het icoontje naar links of rechts om het inspringniveau aan te passen en laat de muis vervolgens los.
  5. Klik op de verzendpijl om de taak op te slaan.
  6. (Optioneel) Klik langer op uw nieuwe subtaak om deze naar een nieuwe plek op uw lijst te slepen.

U kunt ook een nieuwe taak of subtaak aanmaken in het midden van de projectlijst, door uw duim en wijsvinger te gebruiken om twee bestaande taken uit elkaar te trekken (dit zal Snel Toevoegen openen). Uw nieuwe taak zal op precies die plek in de lijst worden opgeslagen.

Een bestaande taak veranderen in een subtaak

1. Klik langer op een taak.
  2. Klik en sleep het naar links of rechts om het inspringniveau te wijzigen.

U kunt ook taakhierarchieën gebruiken om uw taken in secties te organiseren met titels.

Leer ook meer over sub-projecten.