Meerdere taken selecteren en beheren

Business

Meerdere taken tegelijkertijd selecteren is een handige manier om snel taken opnieuw in te plannen, prioriteitsniveaus in te stellen, taken te verplaatsen of tegelijkertijd te bewerken zodat je je weer kunt focussen op de belangrijker dingen. Dit kun je als volgt doen:

1. Druk binnen een taakweergave op Ctrl (Windows) of Cmd (macOS) en klik op de taken om ze te selecteren/deselecteren. Houd Shift ingedrukt om een reeks taken te selecteren. Geselecteerde taken worden in geel gehighlight.
  2. Selecteer in de balk die bovenaan verschijnt de actie die je wilt uitvoeren op alle geselecteerde taken:
    • Klik op Inplannen om alle geselecteerde taken in te plannen.
    • Klik op Verplaats naar project om alle geselecteerde taken naar een ander project te verplaatsen.
    • Klik op Prioriteit om de prioriteit van alle geselecteerde taken in te stellen of te veranderen.
    • Klik op Aan iemand toewijzen (onder Meer over gedeelde projecten) om de selecteerde taak toe te wijzen aan een medegebruiker.
    • Klik op Archiveren (onder Meer) om alle geselecteerde taken te archiveren.
    • Klik op Dupliceren (onder Meer) om alle geselecteerde taken te dupliceren.
    • Klik op Verwijderen (onder Meer) om alle geselecteerde taken te verwijderen.
    • Klik op Label toevoegen (onder Meer) om een label toe te voegen aan alle geselecteerde taken.
    • Klik op Label verwijderen (onder Meer) om een label te verwijderen van alle geselecteerde taken.

1. Klik op taken om ze te selecteren/deselecteren in het taakoverzicht. Geselecteerde taken zullen grijs gehighlight worden.
  2. Selecteer in de balk die onderaan verschijnt de actie die je wilt uitvoeren op alle geselecteerde taken:
  • Tik op het vink-icoon links onderaan om alle geselecteerder taken te voltooien.
  • Tik op het kalender-icoon rechts onderaan om alle geselecteerde taken in te plannen.
  • Tik op het folder-icoon om alle geselecteerde taken naar een ander project te verplaatsen.
  • Tik op het persoon-icoon om alle geselecteerde taken toe te wijzen.
  • Tik op het vlag-icoon om de prioriteit van alle geselecteerde taken in te stellen of te veranderen.
  • Tik rechts bovenin op het drie stippen-icoon > Verwijderen om alle geselecteerde taken te verwijderen.

1. Tik in een taakoverzicht op het drie stippen-icoon in de rechterbovenhoek.
  2. Selecteer Meerdere items bewerken.
  3. Tik op taken om ze te selecteren/deselecteren. Geselecteerde taken zullen een grijs gehighlight worden.
  4. Selecteer in de balk die onderaan verschijnt de actie die je wilt uitvoeren op alle geselecteerde taken:
  • Klik op het vink-icoon om alle geselecteerde taken te voltooien.
  • Klik op het kalender-icoon om alle geselecteerde taken in te plannen.
  • Tik op het vlag-icoon om de prioriteit van alle geselecteerde taken in te stellen of te veranderen.
  • Tik op het persoon-icoon om alle geselecteerde taken toe te wijzen.
  • Tik op het drie stippen-icoon > Verplaats naar om alle geselecteerde taken naar een ander project te verplaatsen.
  • Tik op het drie stippen-icoon > Verwijderen om alle geselecteerde taken te verwijderen.

1. Open de Todoist app.
  2. Druk op Ctrl+m om de selectiemodus te activeren.
  3. Selecteer alle taken die je wilt aanpassen met behulp van de selectievakken.
  4. Klik rechts bovenaan op de actie die je op alle geselecteerde taken wilt toepassen:
    • Klik op het kalender-icoon om de taken te in te plannen.
    • Klik op de prioriteitsvlag om het prioriteitsniveau van de taken in te stellen of te wijzigen.
    • Klik binnen gedeelde projecten op het persoon-icoon om de geselecteerde taken toe te wijzen aan een medegebruiker.
    • Klik om de taken te voltooien op het meer acties-icoon (de 3 horizontale stippen) en selecteer Voltooien.
    • Klik om de taken naar een ander project te verplaatsen op het meer acties-icoon (de 3 horizontale stippen) en selecteer Verplaatsen.
    • Om de taken te verwijderen, klik je op het meer-acties-icoont (de 3 horizontale stipjes) en selecteer je Verwijderen.windows.gif