Meerdere taken selecteren en beheren

Beschikbaar voor:
Gratis
Premium
Zakelijk

Meerdere taken tegelijkertijd selecteren is een handige manier om snel taken opnieuw in te plannen, prioriteitsniveaus in te stellen, taken te verplaatsen of tegelijkertijd te bewerken zodat u zich snel weer op belangrijkere dingen kunt richten. Dat werkt als volgt:

  1. In een taakoverzicht drukt u op Ctrl (Windows) of Cmd (macOS) en klikt u op de taken om ze te selecteren of juist niet. Om meerdere taken te selecteren houdt u Shift ingedrukt. Geselecteerde taken worden in geel gehighlight.
  2. In de balk die bovenaan verschijnt, selecteert u de actie die u wilt uitvoeren op alle geselecteerde taken:
    • Klik op Inplannen om alle geselecteerde taken in te plannen.
    • Klik op Verplaats naar project om alle geselecteerde taken naar een ander project te verplaatsen.
    • Klik op Prioriteit om de prioriteit van alle geselecteerde taken in te stellen of te veranderen.
    • Klik op Archiveren (onder Meer) om alle geselecteerde taken te archiveren.
    • Klik op Dupliceren (onder Meer) om alle geselecteerde taken te dupliceren.
    • Klik op Verwijderen (onder Meer) om alle geselecteerde taken te verwijderen.
    • Klik op Label toevoegen (onder Meer) om een label toe te voegen aan alle geselecteerde taken.
    • Klik op Label verwijderen(onder Meer) om een label te verwijderen van alle geselecteerde taken.

web.gif

  1. Klik op taken om ze te selecteren of te deselecteren in het taakoverzicht. Geselecteerde taken zullen een grijze highlight krijgen.
  2. In de balk die onderaan verschijnt, selecteert u de actie die u wilt uitvoeren op alle geselecteerde taken:
  • Klik op het checkmarkicoontje onderaan links om alle geselecteerder taken te voltooien.
  • Klik op het kalendericoontje onderaan rechts om alle geselecteerde taken in te plannen.
  • Druk op het folder icoontje om alle geselecteerde taken naar een ander project te verplaatsen.
  • Druk op het persoons icoontje om alle geselecteerde taken toe te wijzen.
  • Druk op het vlag icoontje om de prioriteit van alle geselecteerde taken in te stellen of te veranderen.
  • Klik op het drie stippen icoontje > Verwijderen om alle geselecteerde taken te verwijderen.

android.gif

  1. In het taakoverzicht klikt u op het icoontje met de drie stipjes in de rechterbovenhoek.
  2. Selecteer Meerdere items bewerken.
  3. Klik op taken om ze te selecteren of te deselecteren. Geselecteerde taken zullen een grijze highlight krijgen.
  4. In de balk die onderaan verschijnt, selecteert u de actie die u wilt uitvoeren op alle geselecteerde taken:
  • Klik op het checkmarkicoontje om alle geselecteerder taken te voltooien.
  • Klik op het kalendericoontje om alle geselecteerde taken in te plannen.
  • Klik op het vlagicoontje om de prioriteit van alle geselecteerde taken in te stellen of te veranderen.
  • Klik op het persoonsicoontje om alle geselecteerde taken toe te wijzen.
  • Klik op het drie stippen icoontje > Verplaats naar om alle geselecteerde taken naar een ander project te verplaatsen.
  • Klik op het drie stippen icoontje > Verwijderen om alle geselecteerde taken te verwijderen.

ios.gif

  1. Open de Todoist app.
  2. Druk op Ctrl+m om de selectiemodus te activeren.
  3. Selecteer alle taken die u wilt veranderen met behulp van de selectievakjes.
  4. Bovenaan rechts klikt u op de actie die u wilt toepassen op alle geselecteerde taken:
    • Om taken in te plannen, klikt u op het kalender-icoontje.
    • Om het prioriteitsniveau van de taken in te stellen of te veranderen, klikt u op het prioriteitsvlaggetje.
    • Om de taken te voltooien, klikt u op het meer acties icoontje (de 3 horizontale stipjes) en selecteert u Voltooien.
    • Om de taken naar een ander project te verplaatsen, klikt u op het meer acties icoontje (de 3 horizontale stipjes) en selecteert u Verplaatsen.
    • Om de taken te verwijderen, klikt u op het meer acties icoontje (de 3 horizontale stipjes) en selecteert u Verwijderen.windows.gif