Project-sjablonen importeren/exporteren

Business

Het komt wel eens voor dat je bepaalde projecten meerdere malen moet uitvoeren en je wilt uiteraard je graag de moeite van het telkens opnieuw aanmaken van alle taken. Met Todoist is dit gemakkelijk te doen met behulp van project-sjablonen.

Je kunt project-sjablonen aanmaken als .csv bestanden zodat je ze ook nog aan kunt passen, of als URL die je gemakkelijk met iedereen kunt delen. Zo werkt het:

Je kunt gemakkelijk taken dupliceren binnen een project.

Je kunt alleen project-sjablonen aanmaken in de web - of desktopapps. Dit onderdeel is niet beschikbaar voor mobiel.

Project-sjablonen aanmaken

1. Open het project dat je wilt dupliceren.
  2. Klik rechtsboven op het wrench.png projectacties-icoon.
  3. Selecteer “Exporteer als sjabloon”.
  4. Kies of je het sjabloon als .csv bestand wilt opslaan of als een deelbare URL.
  1. Open het project dat je wilt dupliceren.
  2. Klik rechtsboven op hetwrench.png projectacties-icoon.
  3. Selecteer Exporteer naar template.
  4. Kies of je het sjabloon als .csv bestand wilt opslaan of als een deelbare URL.

Je project-sjabloon zal een exacte kopie zijn van het originele project inclusief alle deadlines, opmerkingen en bestanden.

Je hebt de mogelijheide om “Relatieve daums” in je sjabloon te gebruiken. Dat betekent dat datums zoals “morgen” of “over 5 dagen” zullen worden gebaseerd op de datum waarop je hets sjabloon in een (nieuw) project importeert. Als je bijvoorbeeld een nieuw project aanmaakt en het sjabloone op 5 mei importeert, zal elke taak met een deadline van "morgen" voor 6 mei worden ingepland.

Project-sjablonen importeren via een deelbare URL

1. Klik op de URL van het project-sjabloon met taken die je opnieuw wilt aanmaken (zie stap 4 hierboven).
  2. Klik op Importeren.

Een nieuw project zal onderaan je projectlijst verschijnen met alle taken van het originele project - inclusief alle deadlines, opmerkingen en bestanden.

Je kunt er ook voor kiezen om het sjabloon in een bestaand project te importeren vanuit het drop-downmenu op de importeerpagina.

Importeren van project-sjablonen vanuit een .csv bestand

1. Maak een nieuw project aan - of open een bestaand project - om je sjabloon naar te importeren.
  2. Klik rechtsboven op hetwrench.png projectacties-icoon.
  3. Selecteer Importeren vanuit sjabloon.
  4. Selecteer het .csv bestand sjabloon op je computer (zie stap 4 hierboven).

1. Maak een nieuw project aan - of open een bestaand project - om je sjabloon naar te importeren.
  2. Klik rechtsboven op hetwrench.png projectacties-icoon.
  3. Selecteer Importeren vanuit sjabloon.
  4. Selecteer het .csv bestand sjabloon op je computer (zie stap 4 hierboven).

Het project zal gevuld worden met alle originele projecttaken - inclusief alle deadlines, opmerkingen en bestanden.

Je kunt het project-sjabloon nog sneller importeren door het .csv bestand direct in een bestaand project te slepen.