Een taak uitstellen

Business

We kunnen niet altijd alles afkrijgen wat we die dag zouden willen doen. En dat is prima! Met Todoist is het makkelijk om dit aan te passen en taken voor later in te plannen.

Om een individuele taak opnieuw in te plannen:

1. Beweeg met de muis over een taak die u opnieuw wilt inplannen en klik op de drie stipjes aan de rechterkant van de taaknaam.
  2. Onder Inplannen kiest u een nieuwe deadline voor een taak door op een van de datum-shortcuts te klikken, of door een nieuwe deadline van de kalender te selecteren.

Meerdere taken tegelijkertijd opnieuw inplannen:

1. Druk op Ctrl (Windows) of Cmd (macOS) en klik op elke taak om ze wel of niet te selecteren. Om een aantal taken te selecteren houdt u Shift ingedrukt en klikt u op de eerste en de laatste taak in de groep.
  2. In de balk die bovenaan verschijnt klikt u op Inplannen en kiest u een nieuwe deadline voor alle geselecteerde taken.

Een taak van het Vandaag of Komende 7 Dagen overzicht opnieuw inplannen:

1. Beweeg met de muis over de taak die u wilt uitstellen en klik op de grijze handle die aan de linkerkant van de taaknaam verschijnt.
  2. Klik en sleep taken naar een latere datum om ze opnieuw in te plannen.

Om een individuele taak opnieuw in te plannen:

1. Schuif van rechts naar links op de taak die u wilt uitstellen.
  2. In het volgende scherm kiest u een nieuwe deadline voor de taak door op een van de datum-shortcuts te klikken of door een nieuwe deadline van de kalender te selecteren.

Meerdere taken tegelijkertijd opnieuw inplannen:

1. Klik op elk van de taken die u wilt uitstellen om ze te selecteren.
  2. Onderaan klikt u op het kalendericoontje.
  3. In het volgende scherm kiest u een nieuwe deadline voor de taken door op een van de datum-shortcuts te klikken of door een nieuwe deadline van de kalender te selecteren.

Om een individuele taak opnieuw in te plannen:

1. Schuif van rechts naar links op de taak die u wilt uitstellen.
  2. In het volgende scherm kiest u een nieuwe deadline voor de taak door op een van de datum-shortcuts te klikken of door een nieuwe deadline van de kalender te selecteren.

Meerdere taken tegelijkertijd opnieuw inplannen:

1. Bovenaan rechts van de takenlijst klikt u op het icoontje met de drie stipjes.
  2. In het keuzemenu selecteert u Meerdere items bewerken.
  3. Klik op de taken die u wilt uitstellen.
  4. Onderaan klikt u op het kalendericoontje.
  5. In het volgende scherm kiest u een nieuwe deadline voor de taken door op een van de datum-shortcuts te klikken of door een nieuwe deadline van de kalender te selecteren.

Om een individuele taak opnieuw in te plannen:

1. Beweeg met de muis over een taak die u opnieuw wilt inplannen en klik op het kalender (schema) icoontje aan de rechterkant van de taaknaam.
  2. Kies een nieuwe deadline voor de taak door op een van de datum-shortcuts te klikken of door een nieuwe deadline van de kalender te selecteren.

Meerdere taken tegelijkertijd opnieuw inplannen:

1. Klik op Ctrl+m om de multi-select modus aan te zetten, en klik op alle taken die u opnieuw wilt inplannen.
  2. Klik op het kalender (schema) icoontje bovenaan rechts, en kies een nieuwe datum voor alle geselecteerde taken.

U kunt ook Slim Inplannen gebruiken om al uw taken die over tijd zijn opnieuw in te plannen, en realistische deadlines voor elke taak in te stellen.

Meer te weten komen over deadlines en tijden