Een taak uitstellen

Business

We kunnen niet altijd alles afkrijgen wat we die dag zouden willen doen. En dat is prima! Met Todoist is het makkelijk om dit aan te passen en taken voor later in te plannen.

Om een individuele taak opnieuw in te plannen:

1. Beweeg met de muis over een taak die je opnieuw wilt inplannen en klik op het drie stippen-icoon rechts van de taaknaam.
  2. Kies onder Inplannen een nieuwe deadline voor een taak door op één van de datum-shortcuts te klikken of door een nieuwe deadline van de kalender te selecteren.

Meerdere taken tegelijkertijd opnieuw inplannen:

1. Druk op Ctrl (Windows) of Cmd (macOS) en klik op elke taak om ze te selecteren/deselecteren. Om een aantal taken te selecteren houd je Shift ingedrukt en klik je op de eerste en de laatste taak in een groep.
  2. In de balk die bovenaan verschijnt klik je op Inplannen en kies je een nieuwe deadline voor alle geselecteerde taken.

Een taak van het Vandaag of Komende 7 Dagen overzicht opnieuw inplannen:

1. Beweeg met de muis over de taak die je wilt uitstellen en klik op de grijze handle die links van de taaknaam verschijnt.
  2. Klik en sleep taken naar een latere datum om ze opnieuw in te plannen.

Om een individuele taak opnieuw in te plannen:

1. Swipe van rechts naar links over de taak die je wilt uitstellen.
  2. In het volgende scherm kies je een nieuwe deadline voor de taak door op één van de datum-shortcuts te tikken of door een nieuwe deadline van de kalender te selecteren.

Meerdere taken tegelijkertijd opnieuw inplannen:

1. Tik op alle taken die je wilt uitstellen om ze te selecteren.
  2. Tik onderaan op het kalender-icoon.
  3. In het volgende scherm kies je een nieuwe deadline voor de taken door op één van de datum-shortcuts te tikken of door een nieuwe deadline van de kalender te selecteren.

Om een individuele taak opnieuw in te plannen:

1. Swipe van rechts naar links over de taak die je wilt uitstellen.
  2. In het volgende scherm kies je een nieuwe deadline voor de taak door op één van de datum-shortcuts te tikken of door een nieuwe deadline van de kalender te selecteren.

Meerdere taken tegelijkertijd opnieuw inplannen:

1. Tik rechts boven in de takenlijst op het drie stippen-icoon
  2. Selecteer in het drop-down menu Meerdere items bewerken.
  3. Tik op de taken die je wilt uitstellen.
  4. Tik onderaan op het kalender-icoon.
  5. In het volgende scherm kies je een nieuwe deadline voor de taken door op één van de datum-shortcuts te tikken of door een nieuwe deadline van de kalender te selecteren.

Om een individuele taak opnieuw in te plannen:

1. Beweeg met de muis over een taak die je opnieuw wilt inplannen en klik op het kalender-icoon rechts van de taaknaam.
  2. Kies een nieuwe deadline voor de taak door op één van de datum-shortcuts te klikken of door een nieuwe deadline van de kalender te selecteren.

Meerdere taken tegelijkertijd opnieuw inplannen:

1. Druk op Ctrl+m om de multi-selecteer modus aan te zetten, en klik op alle taken die je opnieuw wilt inplannen.
  2. Klik op het kalender-icoon rechts bovenin, en kies een nieuwe datum voor alle geselecteerde taken.

Je kunt ook Slim Inplannen gebruiken om al je taken die over tijd zijn opnieuw in te plannen, en realistische deadlines voor elke taak in te stellen.

Meer te weten komen over deadlines en tijden