Hoe kan Todoist met Outlook gebruiken?

Business

Voeg gemakkelijk een Outlook e-mail toe als Todoist taak of opmerking met de Todoist voor Outlook invoegtoepassing.

Eerst, een mededeling van Doist's Head of Windows, Jan Kratochvíl:

"Bedankt voor het gebruiken van de Todoist voor Outlook invoegtoepassing. Helaas zijn we niet van plan om deze invoegtoepassing verder te ontwikkelen. In plaats daarvan hopen we in de toekomst een nieuwe, verbetere Outlook invoegtoepassing aan te bieden. We kunnen ons op dit moment echter nog niet aan een deadline binden. We stellen je geduld erg op prijs."

Dit is hoe de invoegtoepassing werkt:

Een email toevoegen als taak

1. Selecteer in Outlook de e-mail die je in een taak wilt veranderen.
  2. In de Home tab, klik je op Taak Aanmaken onder het Todoist-icoon bovenin rechts.
  3. Een nieuwe taak zal geladen worden in de Todoist plugin. De taak zal de naam van de e-mail als titel hebben en een link naar de e-mail als inhoud.
  4. Je kunt deze aanvullen met relevante details zoals labels, prioriteiten, datums of toewijzingen met behulp van de Snel Toevoegen opties.
  5. Klik op Taak toevoegen.

Een email toevoegen als opmerking

1. Selecteer in Outlook de e-mail die je in een opmerking wilt veranderen.
  2. Ga, in de Todoist invoegtoepassing, naar de opmerkingen van de taak waar je de e-mail aan toe wilt toegen.
  3. Klik op de + button om de e-mail toe toevoegen aan je opmerking.
  4. Voeg eventueel tekstuele notities toe in het opmerkingenveld.
  5. Klik op Opmerking toevoegen.
Nadat je de plug-in hebt geïnstalleerd, kun je Todoist rechtstreeks vanuit Outlook gebruiken door rechts boven in op Todoist te klikken. Je hebt volledige toegang tot Todoist zodat je taken kunt toevoegen, voltooien, bekijken en meer, allemaal zonder een nieuw venster te openen.

FAQs

V: Wat zijn de vereisten voor het gebruiken van de invoegtoepassing?

A: Todoist voor Outlook werkt alleen in Outlook 2007 of hoger en ondersteunt alleen 32-bit Outlook.

V: Ik heb problemen met het toevoegen van Todoist voor Outlook. Wat kan ik doen?

A: Hier zijn een aantal tips die wellicht kunnen helpen om Todoist voor Outlook te laten werken:

• Leeg je cache in C:\Gebruikers\%userprofile%\AppData\Local\Todoist\Outlook\ (standaard folder). Je kunt alle content in deze map verwijderen, sinds deze opnieuw aangemaakt wordt wanneer je opnieuw inlogt.
  • Verwijder de Todoist voor Outlook invoegtoepassing en installeer deze opnieuw.
  • Wanneer de invoegtoepassing ervoor zorgt dat Outlook crasht, schakel eventuele andere invoegtoepassing uit om vast te stellen of er mogelijk sprake is van een conflict dat het probleem veroorzaakt.

V: Ik krijg een wit, leeg venster op de plek van de invoegtoepassing. Wat kan ik doen om dit op te lossen?

A: Hier zijn een aantal dingen die je kunt proberen:

• Probeer je proxy-instellingen te wijzigen als de standaard Windows proxy-instellingen niet van toepassing zijn - onjuiste proxy-instellingen voorkomen dat de invoegtoepassing geladen kan worden.
  • Neem contact op met IT om te kijken of firewall- of VPN-beperkingen todoist.* of cloudfront.* blokkeren - als Todoist echter op het web werkt, zou dit niet het geval moeten zijn.
  • Indien je in een Active Directory-omgeving werkt waar Groepsbeleid van toepassing is, zorg er dan voor dat de volgende bestanden ingesteld staan op Onbeperkt: adxregistrator.exe en Todoist.Helper.exe.
  • Schakel als test alle anti-malwaresoftware uit en controleer of de invoegtoepassing dan wel kan worden geladen.
  • Schakel alle andere invoegtoepassingen uit om te bepalen of dit probleem wordt veroorzaakt door een conflict met andere invoegtoepassingen.
  • Installeer een oudere versie van de invoegtoepassing.

V: Wanneer ik op een taak welke aangemaakt is via een Outlook e-mail klik/tik gebeurt er niets. Hoe komt dit?

A: Deze taken linken naar e-mail die alleen geopend kunnen worden vanuit de Outlook invoegtoepassing.

Als je op alle platforms de inhoud van je e-mails wilt lezen raden wij aan om e-mails door te sturen.

V: Soms klik ik op een e-maillink maar gebeurd er niets of de invoegtoepassing blijft zoeken zonder resultaat.

A: Als je de gekoppelde e-mail hebt verplaatst uit de map waarin deze zich bevond toen je de taak aanmaakte, is de link ongeldig geworden en kun je deze niet meer gebruiken. Als dit het geval is, maak dan een nieuwe taak aan vanaf de nieuwe locatie van de e-mail (en misschien wil je de oude taak met de verbroken link ook gelijk verwijderen).

V: Waarom kan ik de Todoist voor Outlook invoegtoepassing niet verwijderen?

A: Dit kan worden veroorzaakt door programma's die op de achtergrond draaien. Hier zijn een aantal manieren om dit op te lossen:

• Sluit Outlook en zorg er via Taakbeheer voor dat alle Todoist-processen beëindigd zijn. Probeer vervolgens de invoegtoepassing te verwijderen.
  • Start je computer opnieuw op in de veilige modus en verwijder vervolgens de invoegtoepassing via het configuratiescherm van Windows.
  • Probeer de invoegtoepassing opnieuw te installeren en verwijder deze vervolgens via het configuratiescherm van Windows.