Hoe gebruik ik de zoekfunctie

Business

Met behulp van de zoekfunctie vindt je gemakkelijk alles terug in Todoist. Zo kun je de zoekfunctie gebruiken om naar een taak, project of opmerking te zoeken:

1. Klik op het Snel Zoeken zoekveld bovenin het scherm.
  2. Typ de zoekterm(en) in.
  3. Er zullen een aantal taken onder de zoekbalk verschijnen die overeenkomen met de zoekterm die je hebt gebruikt. Je kunt vervolgens op een taak klikken om deze te openen.
  4. Mocht je de taak nog niet zijn tegengekomen, dan kun je meer resultaten zien door op Enter te klikken of door te klikken op Toon meer resultaten onderaan.
  5. Vervolgens zie je een overzicht van alle taken die overeenkomen met de zoekterm. Je kunt op een taak klikken om deze te openen.
  6. (Optioneel) Wanneer je ook wilt zoeken naar resultaten in de taakopmerkingen, klik dan op Opmerkingen aan de rechterzijde.
  7. (Optioneel) Wanneer je ook wilt zoeken in voltooide taken, klik dan op Voltooide taken doerzoeken onderaan de zoekresultaten.
  1. Tik op het vergrootglas-icoon rechts bovenin.
  2. Typ de zoekterm(en) in.
  3. Je zult een lijst zien van taken, projecten en opmerkingen die overeenkomen met de door jou ingevoerde zoekterm. Je kunt vervolgens op een taak, project of opmerking klikken om deze te openen.
  4. Als hetgeen waar je naar op zoek bent niet in de lijst staat, tik dan op de TakenProjectenOpmerkingen, Labels (Premium), ofFilters (Premium) tabs bovenaan om alle resultaten te zien in de desbetreffende categorie.
  5. Zodra je vindt waar je naar op zoek bent, kun je het openen door erop te tikken.
  1. Swipe naar beneden om de zoekbalk te openen.
  2. Typ de zoekterm(en) in.
  3. Je zult een lijst zien van taken, projecten en opmerkingen die overeenkomen met de door jou ingevoerde zoekterm. Je kunt vervolgens op een taak, project of opmerking klikken om deze te openen.
  4. Als hetgeen waar je naar op zoek bent niet in de lijst staat, tik dan op de TakenProjectenOpmerkingen, Labels (Premium), ofFilters (Premium) tabs bovenaan om alle resultaten te zien in de desbetreffende categorie.
  5. Zodra je vindt waar je naar op zoek bent, kun je het openen door erop te tikken.

We zijn momenteel hard aan het werk op de zoekfunctie voor Windows te verbeteren. In de tussentijd, kun je de Snel Zoekenzoekbalk gebruiken om te zoeken naar taken, projecten en labels:

1. Tik op hetvergrootglas-icoon links bovenin.
  2. Typ de zoekterm in.
  3. Je zult een lijst zien van taken, projecten en opmerkingen die overeenkomen met de door jou ingevoerde zoekterm. Je kunt vervolgens op een taak, project of opmerking klikken om deze te openen.

Verfijn je zoekopdracht

Wanneer je niet kunt vinden waar je naar op zoek bent, dan kun je je zoekresultaten verfijnen door ze te filteren op datum, prioriteitslevel, en meer door meer  zoektermen te gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld 7 augustusin het zoekveld typen om zo alle taken die staan ingepland voor 7 augustus te zien. Dit zijn een aantal andere voorbeelden:

Zoeken

Resultaten

7 augustus

Taken met deadline op 7 augustus

Vandaag & p1

Taken met deadline vandaag met prioriteit 1

Komende 31 dagen

Taken ingepland voor de komende 31 dagen

7 januari

Taken met deadline op 7 januari

Morgen & p3

Taken met deadline morgen met prioriteit 3

@wachten

Taken met het label @wachten

Label:wachten

Taken met het label @wachten

30 dagen

Taken ingepland voor de komende 30 dagen

Toegewezen aan:John Smith

Taken toegewezen aan John Smith