Hoe gebruik ik het Productiviteitsoverzicht

Business

Het Productiviteitsoverzicht in Todoist is de perfecte plek om je voltooide taken de bekijken. Ook kun je hier zien of je je doelen bereikt en hoeveel Karma punten je hebt behaald.

Wat kan ik zien in het Productiviteitsoverzicht?

Het Productiviteitsoverzicht laat je zien hoeveel taken je op dagelijkse en wekelijkse basis voltooid, hoeveel vooruitgang je boekt ten opzichte van je dagelijkse en wekelijkse doelen en aan welke projecten je het meest werkt.

Ook kun je hier je Karma bekijken; een punten-systeem in Todoist waarmee je beloond wordt voor het voltooien van taken, het behalen van doelen en nog veel meer.

Hoe gebruik ik het Productiviteitsoverzicht

Laten we beginnen met het bekijken van Productiviteit:

1. Klik op het productiviteit-icoon rechts bovenin om Je Productiviteitte openen.

1. Tik op je avatar foto links bovenin.

2. Selecteer Productiveit in het drop-down menu.

1. Tik op het meer-icoon bovenin links om Productiviteitte openen.

2. Tik op je avatar foto.

1. Tik op je avatar foto in het hoofdmenu van Todoist om Productiviteitte openen.

Bekijk voltooide taken

Het eerste dat je zal opvallen in Productiviteit is hoeveel taken je in totaal hebt voltooid, dit is tevens een link naar Bekijk alle voltooide taken. Klik of tik op deze optie om te zien welke taken je recent hebt voltooid.

Dagelijkse en Wekelijkse doelen

In het midden van Productiviteit. kun je zien hoeveel taken je vandaag hebt voltooid en of je je dagelijkse doelhebt bereikt.

Naast dagelijkse doelen houdt Todoist ook je wekelijkse doelen bij. Je kunt je wekelijks doel bekijken door te klikken op de Wekelijks tab in Productiviteit. Je kunt hier zien hoeveel taken je deze week hebt voltooid en hoeveel vooruitgang je hebt geboekt ten opzichte van je doel.

De standaard instelling voor je dagelijks doel is 5 en voor je wekelijks doel 25, je kunt deze echter ten alle tijden aanpassen via de  Karma Doelen en Instellingen link of deBewerk doel links.

Je kunt ook zien hoe je het doet ten opzichte van je dagelijkse doel, zonder dat je Productiviteit hoeft te openen, door te kijken naar het kleine cirkeldiagram-icoon naast je avatar foto.

Onder je doelen vindt je je streak. Je streak is het aantal dagen of weken op een rij waarop je je doel hebt bereikt. Hier wordt tevens je langste streak getoond om je gemotiveerd te houden.

Voltooide Taken Overzicht

Om te zien aan welke projecten je het meest werkt kun je kijken naar een overzicht van de taken die je de aflopen 7 dagen hebt voltooid.

Je kunt ook een overzicht krijgen van al je taken van de afgelopen 4 weken in de Wekelijks tab als je een Todoist Premium gebruiker bent.

De kleuren staan voor de kleuren van de projecten waaruit je voltooide taken afkomstig zijn. De grijze lijn geeft je dagelijkse doel weer.

Houd vergelijkbare projecten bij elkaar door ze dezelfde kleur te geven . HetVoltooid in de afgelopen 7 dagen overzicht is nog handiger nu soortgelijke taken samen worden weergegeven.

Karma

Je verdient Karma punten voor het op tijd voltooien van taken en door nieuwe Karma levelste bereiken. Je kunt je huidige Karma score en level bekijken door de  Karmatab in  Productiviteitte selecteren.

Meer lezen over Karma punten en hoe je ze kunt verdienen.

Productiviteit en Karma Instellingen

Verander je productiviteits- en Karma instellingen in het  Productiviteit menu in de Instellingen:

1. Klik op het tandwiel-icoon rechts bovenin.
  2. Klik op Instellingen.
  3. Klik op Productiviteit.
  4. Zet Karma aan of uit door middel van de Karma schakelaar.
  5. Verander je dagelijkse en wekelijkse doelen door op Bewerken te klikken.
  6. Neem pauze van Karma wanneer je maar wilt, je kunt dit doen door te klikken op de dag die je vrij wilt nemen onder Vrije dagen.
    • Op je vrije dagen verdien je geen Karma punten en verlies je geen dagelijkse/wekelijkse streaks. Je kunt, bijvoorbeeld, zaterdag en zondag uitzetten zodat je alleen taken die je doordeweeks voltooid bijhoudt en geen streaks verliest in het weekend.
  7. Zet Vakantiemodus aan door middel van de Vakantiemodus schakelaar.
    • Je streak zal niet breken tijdens je vrije dagen in Todoist.
  1. Klik op het tandwiel-icoon links bovenin in Todoist.
  2. Selecteer Productiviteit in het menu aan de rechterkant.
  3. Zet  Karma aan of uit door de Karma schakelaar te gebruiken.
  4. Pas je dagelijkse en wekelijkse doelen aan door het aantal taken in het  aantal taken per dag en aantal taken per weken veld in te vullen.
  5. Neem pauze van Karma wanneer je maar wilt, je kunt dit doen door te klikken op de dag die je vrij wilt nemen onder Vrije dagen.
    • Op je vrije dagen verdien je geen Karma punten en verlies je geen dagelijkse/wekelijkse streaks. Je kunt, bijvoorbeeld, zaterdag en zondag uitzetten zodat je alleen taken die je doordeweeks voltooid bijhoudt en geen streaks verliest in het weekend.
  6. Zet Vakantiemodus aan door middel van de Vakantiemodus schakelaar.
    • Je streak zal niet breken tijdens je vrije dagen in Todoist.
  1. Tik op het meer-icoon links bovenin in Todoist.
  2. Tik op Instellingen helemaal onderaan het menu.
  3. Tik op Productiviteit.
  4. Zet Karma aan of uit door middel van de Karma checkbox.
  5. Verander je dagelijkse doel door te tikken op Dagelijks doel.
  6. Verander je dagelijkse doel door te tikken op Dagelijks doel.
  7. Neem pauze van Karma wanneer je maar wilt, je kunt dit doen door te tikken op de dag die je vrij wilt nemen onder Vrije dagen.
    • Op je vrije dagen verdien je geen Karma punten en verlies je geen dagelijkse/wekelijkse streaks. Je kunt, bijvoorbeeld, zaterdag en zondag uitzetten zodat je alleen taken die je doordeweeks voltooid bijhoudt en geen streaks verliest in het weekend.
  8. Zet Vakantiemodus aan of uit door middel van de Vakantiemoduscheckbox.
    • Je streak zal niet breken tijdens je vrije dagen in Todoist.
  1. Klik op het tandwiel-icoonrechts bovenin in het hoofdmenu van Todoist om toegang te krijgen tot de Instellingen.
  2. Tik op Productiviteit.
  3. Zet Karma aan of uit door middel van de Gebruik Karmaschakelaar.
  4. Verander je dagelijks doel door te tikken op Dagelijks Taken Doel.
  5. Verander je dagelijkse doel door te tikken op Dagelijks doel.
  6. Neem pauze van Karma wanneer je maar wilt, je kunt dit doen door te tikken op de dag die je vrij wilt nemen onder Vrije dagen.
    • Op je vrije dagen verdien je geen Karma punten en verlies je geen dagelijkse/wekelijkse streaks. Je kunt, bijvoorbeeld, zaterdag en zondag uitzetten zodat je alleen taken die je doordeweeks voltooid bijhoudt en geen streaks verliest in het weekend.
  7. Zet Vakantiemodus aan of uit door de Vakantiemodus schakelaar te gebruiken.
    • Je streak zal niet breken tijdens je vrije dagen in Todoist.

FAQs

Q: Ik wil geen gebruik maken van dagelijkse doelen. Is er een manier om het dagelijks doel icoon naast mijn avatar te verbergen of uit te schakelen?

A: Helaas is het momenteel niet mogelijk om het dagelijks doel-icoon te verbergen of uit te schakelen, je kunt er echter wel voor kiezen om Karma uit te zetten in de Productiviteit-instellingen. Een andere manier om dit op te lossen in door in de Productiviteit-instellingen het Dagelijks Doel op 0 te zetten. Zo zal het icoon altijd weergeven dat het dagelijks doel behaald is en zal dit je niet langer afleiden.