Een taak bewerken

Business

Soms moet een klein detail van een taak aangepast worden - of dat nu een nieuwe deadline is of een nieuwe prioriteit. Ga als volgt te werk om de titel, datum, project, prioriteit en meer van een taak te bewerken.

1. Klik op een taaknaam en om de taak-bewerkingsweergave in te schakelen, je kunt hier:
    • De taaknaam bewerken door in het tekstvak van de taaknaam te typen.
    • De taak inplannen door op het planvak te klikken.
    • (In gedeelde projecten)  de taak aan iemand toewijzen door rechts van de taak op het toewijs-icoon te klikken.
    • De taak verplaatsen naar een ander project door rechts onder de taak op het project-icoon te klikken.
    • Een label toewijzen door rechts onder de taak op het label-icoon te klikken.
    • Een  herinnering toevoegen door rechts onder de taak op het klok-icoon te klikken.
    • De prioriteit instellen door rechts onder de taak op het vlag-icoon te klikken.
    • Verander de taak in een onderliggende taak, bovenliggende task of sectie header door rechts onder de taak op het drie stippen-icoon te klikken en één van deze opties te selecteren in het drop-down menu.
    1. Tik op een taak om deze te selecteren.
    2. Tik op het potlood-icoon in het menu dat onderaan je scherm verschijnt.
    3. Je ziet nu de taak-bewerkweergave, je kunt hier:
      • De taaknaam bewerken door in het tekstvak van de taaknaam te typen.
      • De taak verplaatsen naar een  project door rechts onder de taak op Project te tikken en het nieuwe project te selecteren.
      • (Optioneel) De taak aan iemand toewijzen in een gedeeld project door op Toewijzen aan te tikken en vervolgens de persoon aan wie je de taak wilt toewijzen te selecteren.
      • De taak inplannen door op Deadline te tikken en de (nieuwe) datum te selecteren.
      • De prioriteit instellen door op Prioriteit te tikken en de prioriteit te selecteren.
      • Een label toewijzen door op Labels te tikken en een label te selecteren.
      • De taak in een onderliggende taak te veranderen door opBovenliggende te tikken en een bovenliggende taak te selecteren.
      • Een  herinnering toevoegen door op Herinneringen te tikken.

1. Tik op een taak om deze te selecteren.
      2. Tik op het potlood-icoon in het menu dat onder de taak verschijnt.
      3. Je ziet nu de taak-bewerkweergave, je kunt hier:
        • De taaknaam bewerken door in het tekstvak van de taaknaam te typen.
        • De taak verplaatsen naar een  project door rechts onder de taak op Project te tikken en het nieuwe project te selecteren.
        • Een taak Inplannen door op Deadline te tikken en een nieuwe datum te selecteren.
        • Een  herinnering toevoegen door op Herinneringen te tikken.
        • (Optioneel) De taak aan iemand toewijzen door op Toewijzen aan te tikken en vervolgens de persoon aan wie je de taak wilt toewijzen te selecteren.
        • De prioriteit instellen door op één van de vier vlaggen te tikken naast Prioriteit.
        • Een label toewijzen door op Labels te tikken en een label te selecteren.
        • De taak in een onderliggende taak te veranderen door opBovenliggende te tikken en een bovenliggende taak te selecteren.
        Je kunt snel een taak wijzigen door Snel Toevoegen shortcuts achter de taaktitel in te typen. Verplaats je taak bijvoorbeeld naar het #Werk-project en zet de deadline op vandaag door "#Werk vandaag" aan het einde van de titel van je taak te typen.