De vereiste opmaak voor je CSV-bestand om het in Todoist te kunnen importeren

Beschikbaar voor:
Gratis
Premium
Business

Soms bewaar taken in een ander programma of een andere spreadsheet, maar wil je deze in Todoist importeren. Geen probleem - exporteer eenvoudig je taken vanuit het andere programma of spreadsheet naar een CSV-bestand en importeer deze vervolgens in Todoist.

Bij het importeren van taken met een CSV-bestand moet je je houden aan een specifiek format dat Todoist kan herkennen. Download dit sjabloon en pas deze aan om ervoor te zorgen dat niet tegen problemen aan loopt bij bij het importeren van je taken.

Zorg ervoor dat de data van je CSV-bestand zich houdt aan de onderstaande criteria:

Kolom

Inhoud

Omschrijving

TYPE

taak of note

Gebruik task om een taak toe te voegen.

Gebruik note om een opmerking toe te voegen aan de taak in de rij erboven.

CONTENT

Taaknaam of inhoud van de opmerking

Typ de naam van je taak wanneer je een taak toevoegd.

Typ de inhoud van je opmerking wanneer je een opmerking toevoegd.

Wanneer je een taak aanmaakt, kun je labels toevoegen door de @label-naam toe te voegen aan de naam van je taak.

PRIORITY

1, 2, 3, of 4

Typ 1 om een p1 aan de taak toe te voegen (hoogste prioriteit).

Typ 2 om een p2 aan de taak toe te voegen.

Typ 3 om een p3 aan de taak toe te voegen.

Typ 4 om p4 aan de taak toe te voegen (laagste prioriteit).

Als je deze cel leeg laat zal automatisch p1 toevoegd worden aan je taak.

INDENT

1, 2, 3, 4, of 5

Gebruik 1 om geen inspringing toe te voegen (een standaard/bovenliggende taak zal toegevoegd worden).

Gebruik 2 om de er een onderliggende taak met één inspringing van te maken.

Gebruik 3 om de er een onderliggende taak met twee inspringingen van te maken.

Enzovoorts.

Als je deze cel leeg laat wordt er automatisch geen inspringing toegevoegd aan de taak.

AUTHOR

gebruikersnaam (ID)

Voeg de gebruikersnaam + het gebruikers ID in aanhalingstekens toe van de persoon die de taak heeft aangemaakt.

Bijvoorbeeld: Evelien (14781400).

Als je deze cel leeg laat wordt automatisch jouw gebruikersnaam en ID toegevoegd.

RESPONSIBLE

gebruikersnaam (ID)

Voeg de gebruikersnaam + het gebruikers ID in aanhalingstekens toe van de persoon aan wie je de taak wilt toewijzen.

Bijvoorbeeld: Evelien (14781400).

Als je deze cel leeg laat zal de taak niet toegewezen worden.

DATE

deadline en tijd of terugkerende deadline en tijd

Voeg een deadline en tijd toe als je de taak in wilt plannen. Je kunt ook een terugkerende deadline toevoegen.

Als je deze cel leeg laat zal er geen deadline aan de taak toegevoegd worden.

DATE_LANG

Taalcode

Voeg de taalcode toe voor welke overeenkomt met de gebruikte deadline (indien van toepassing). Dit zijn de officiële Todoist taalcodes:

da voor Deens.

de voor Duits.

en voor Engels.

es voor Spaans.

fi voor Fins.

fr voor Frans.

it voor Italiaans.

ja voor Japans.

ko voor Koreaans.

ns voor Noors.

nl voor Nederlands.

pl voor Pools.

pt_BR voor Braziliaans Portugees.

ru voor Russisch.

sv voor Zweeds.

zh_CN voor Vereenvoudigd Chinees.

Wanneer je deze cell leeg laat zal de taalcode automatisch ingesteld worden op Engels.

TIMEZONE

Tijdszone

Voeg de tijdzone toe die van toepassing is voor jouw Todoist account. (Je kunt deze terugvinden onder Instellingen > Algemeen.)

Bijvoorbeeld: Europe/Amsterdam

Als je deze cel leeg laat zal Todoist automatisch de juiste tijdszone toepassen.

Veelgestelde vragen

V: Als ik taken aan iemand in mijn CSV-bestand wil toewijzen, hoe kan ik dan hun gebruikersnaam en gebruikers-ID terugvinden?

A: Je kunt deze informatie ophalen door een gedeeld Todoist-project te exporteren waar de gebruiker momenteel deel van uitmaakt:

1. Zoek het gedeelde Todoist-project waaraan de gebruiker is toegevoegd.
  2. Exporteer het project als sjabloon en selecteer Exporteer als bestand.
  3. Open het CSV-bestand en zoek de gebruikersnaam en gebruikers-ID op in de RESPONSIBLE cel in de rij van de toegewezen taak.

V: Waarom ontbreken sommige van mijn taken bij het importeren?

A: Controleer of elke cel de juiste inhoud heeft. Als er een fout in een cel is gemaakt, negeert Todoist de rij en gaat door naar de volgende.

Q: Kan ik een import ongedaan maken?

A: Het is niet mogelijk om een import ongedaan te maken, maar wanneer taken per ongeluk geïmporteerd zijn kun je meerdere taken selecteren en verwijderen.