Hvordan kan jeg bruke Todoist med Google Kalender?

Business

Hvis du har laget din egen Google Kalender-integrasjon med IFTTT eller Zapier, vil denne toveis synkroniseringen sannsynligvis ende opp med å lage kopier av noen av oppgavene dine. For å unngå en uendelig loop med kopiering av oppgaver, anbefaler vi at du slår av alle tidligere kalenderintegrasjoner først.

Sørg for at Google Kalender og Todoist er helt synkronisert med en toveis integrasjon i sanntid.

Så fort du godkjenner integrasjonen, vil oppgaver med en forfallsdato og/eller -tidspunkt i Todoist automatisk legges til i Google-kalenderen du velger. (Du har også muligheten til kun å synkronisere oppgaver fra et spesifikt prosjekt).

På samme måte vil alle hendelser opprettet i kalenderen automatisk legges til i ditt valgte Todoist-prosjekt.

Med ekte toveis synkronisering vil selvsagt endringer du foretar i Google Kalender, som å endre navnet på en hendelse eller datoen, umiddelbart vises i Todoist – og vice versa.

Alle oppgaver opprettet fra Google Kalender vil som standard ha en @gcal-etikett. (Du kan endre etiketten ved å redigere integrasjonen etter at du har koble sammen appene.)

Slik kobler du Todoist sammen med Google Kalender:

1. Logg deg inn på Todoist-nettappen (denne integrasjonen kan kun godkjennes via nettappen).
  2. Klikk på tannhjulet øverst til høyre og velg Innstillinger.
  3. Klikk på Integrasjoner.
  4. Deretter klikker du på Koble til ved siden av Google Kalender.

Etter å ha logget inn på Google-kontoen din, vil du bli spurt om:

1. Hvilken kalender du ønsker oppgavene skal legges til i. Du kan velge en av dine eksisterende kalendere, eller du kan opprette en ny kalender kun for Todoist-oppgavene dine, så du kan slå dem av og på i kalendervisningen. Kun hendelser opprettet i den kalenderen vil legges til som Todoist-oppgaver.
  2. Om du skal synkronisere hele Todoist-kontoen eller kun et spesifikt prosjekt. Eksempel: Du har kanskje et Møter eller Innhold kalender-prosjekt som du vil synkronisere med Google Kalender, men ikke noe annet.
  3. Hvilket Todoist-prosjekt du ønsker at nye Google Kalender-oppgaver skal legges til i. Nye hendelser opprettet i den tilkoblede kalendere vil automatisk legges til i dette prosjektet. Hvis du ikke er sikker på hvilket prosjekt du skal velge, anbefaler vi at du bruker Todoist-innboksen din. Du kan alltids flytte oppgavene til et annet prosjekt senere.
  4. En standard varighet for hendelse. Nye Todoist-oppgaver med en forfallsdato og et tidspunkt vil dukke opp i Google Kalender med denne varigheten. Du kan når som helst foreta endringer i hendelsen i Google Kalender etter at den er opprettet.
  5. Om du ønsker å synkronisere oppgaver med en forfallsdato, men ikke noe tidspunkt. Du kan velge å synkronisere disse oppgavene som heldagshendelser i Google Kalender, eller du kan velge å kun synkronisere oppgaver med en forfallsdato og et tidspunkt.
Hvis du velger å legge til oppgaver i en av dine eksisterende kalendere, blir det vanskeligere senere hvis du vil fjerne Todoist-oppgaver fra kalenderen din, siden de blandes med dine andre kalenderelementer. Hvis du tror det er en sjanse for at du vil fjerne Todoist-oppgaver fra kalenderen din, bør du bruke en ny kalender.

Du kan sette en tilpasset varighet for hendelser fra Todoist fra oppgave til oppgave, noe du gjør ved å skrive noe sånt som [80m] i oppgavenavnet. Når du lagrer oppgaven, vil «[80m]» fjernes fra oppgavenavnet og en ny Google Kalender-hendelse vil opprettes med en varighet på 1 time og 20 minutter. I øyeblikket fungerer kun dette når du bruker «m» (for minutter).

Du kan kun legge til en tilpasset varighet på hendelsen til en oppgave, f.eks. [20m], når du først opprettet oppgaven. Hvis du endrer oppgaven i Todoist, vil ikke det å legge til [20m] påvirke varigheten til den allerede opprettede Google Kalender-hendelsen.

Etter at du har koblet til kalenderen din, kan du gå tilbake til samme Integrasjoner-side for å oppdatere preferansene dine når du måtte ønske det.

Vanlige spørsmål

Spørsmål: Google Kalender og Todoist synkroniserer ikke. Hvordan kan jeg fikse dette?

Svar: Her er et par ting du kan prøve for å hjelpe Todoist og Google Kalender med å synkronisere som de skal.

• I Todoist må du sjekke at du legger til oppgaver i prosjektet som har blitt synkronisert med Google Kalender. Du kan bekrefte hvilket prosjekt som synkroniseres ved å gå til Todoist Innstillinger, velge Integrasjoner og se på Synkronisert prosjekt under Google Kalender.
  • Sørg for at du er logget inn på riktig Google Kalender-konto. Når du setter opp integrasjonen, velger du en Google-konto du vil synkronisere til, og du må være logget inn på denne kontoen for å se Google Kalender synkronisere med Todoist.
  • I Google Kalender må du passe på at den spesifikke kalenderen som synkroniseres med Todoist er aktiv, så du kan se dens hendelser. For å gjøre dette, ser du til venstre på Google Kalender-skjermen og finner din synkroniserte kalender. Du kan klikke på den for å slå den på eller av – sørg for at den er på. For mer informasjon om hvordan du viser og skjuler Google-kalendere, gå til Google Kalender-hjelp.
  • Du bør sjekke Google Kalender-integrasjonens status, for å se om den fungerer som den skal. Du finner den ved å gå til Todoist Innstillinger, velge Integrasjoner, og under Google Kalender se om statusen er OK (som du ser nedenfor). Hvis det ikke er tilfelle, fjerner du integrasjonen og installerer den på nytt.
  • Du kan også sjekke tilkoblingens logg ved å klikke på ⓘ-symbolet til høyre for statusen. Inkluder denne loggen hvis du fortsatt har problemer og må kontakte kundestøtten vår.

Hvis du har prøvd alt, og du fortsatt ikke får til synkronisering, kan du prøve å tvinge gjennom en synkronisering ved å gå til Todoist Innstillinger, velge Integrasjoner og klikke synkroniser til høyre for Google Kalender-oppføringen.

Spørsmål: Hvordan fjerner jeg fullførte oppgaver i Google Kalender etter at jeg har fullført dem i Todoist?

Svar: Etter at du fullfører en oppgave, kan du enten beholde den fullførte oppgaven synlig i Google Kalender, eller du kan fjerne fullførte oppgaver fra visningen. Det vanlige er å la fullførte oppgaver bli værende i kalenderen. Hvis du heller vil fjerne dem, følger du instruksjonene nedenfor:

Gå til Todoist Innstillinger, velg Integrasjoner og klikk på rediger til høyre for Google Kalender-oppføringenKlikk på Når en oppgave er fullført-rullegardinmenyen og velg Fjern den fra Google Kalender, og klikk deretter Lagre.

Du kan bytte tilbake når som helst.

Spørsmål: Når jeg oppretter en tilbakevendende oppgave med en forfallsdato satt til «hver ukedag» eller «hver arbeidsdag» i Todoist, dukker hendelsen opp hver dag inkludert helger i Google Kalender i stedet. Hvordan fikser jeg dette?

Svar: Ja, dette er et kjent problem. Løsningen i øyeblikket er å sette oppgavens forfallsdato til hver man, tir, ons, tor, fre, noe som vil sørge for at hendelsen vises som den skal i kalenderen din.