Datoer og klokkeslett for forfall

Business

Forfallsdatoer! Så viktige, men allikevel så enkle å glemme.

I Todoist kan du sørge for at du aldri går glipp av noe, ved å legge til forfallsdatoer og/eller tidspunkter for oppgavene dine. Du kan til og med opprette tilbakevendende eller gjentatte forfallsdatoer, som «Send mamma et bursdagskort hver 19. juli» og «Vann plantene hver onsdag».

Hvordan legge til en forfallsdato eller tilbakevendende forfallsdato

Den enkleste måten å legge til en forfallsdato på en plattform, enten det er på datamaskinen, mobilen eller nett, er å skrive den inn i oppgavefeltet sammen med oppgavenavnet. Den smarte funksjonen Legg til raskt vil da automatisk gjenkjenne datoen, fremheve den og legge den til når du lagrer oppgaven.

Du kan beskrive nesten hvilken som helst dato med naturlig språk. Alt fra «i morgen kl. 16:00» til en svært spesifikk gjentatt forfallsdato, som «hver tredje tirsdag, fra 29. august, i 6 måneder». (Du finne en liste med datoformater du kan bruke nedenfor.)

Noen ganger er en dato del av et oppgavenavn og ikke en frist. I oppgaven «Opprett månedlig rapport» vil eksempelvis «månedlig» automatisk fremheves som en forfallsdato. Bare klikk eller trykk på ordet for å fjerne fremhevingen. Du kan også slå av automatisk gjenkjenning av dato helt.

Du kan også åpne oppgaveplanleggeren ved å klikke eller trykke på kalenderen når du legger til eller endrer en oppgave, uansett hvilken plattform du bruker. Herfra vil du kunne manuelt velge en dato fra kalenderen, eller bruke en av våre hendige datosnarveier, som I dag, I morgen eller Neste uke.

For å legge til eller endre datoen til en eksisterende oppgave på en telefon eller et nettbrett, sveiper du ganske enkelt fra høyre til venstre på oppgaven.

For å legge til eller endre datoen til en eksisterende oppgave på en telefon eller et nettbrett, sveiper du ganske enkelt fra høyre til venstre på oppgaven.

Let Smart planlegging hjelper deg med å sette realistiske frister for oppgavene dine.

Noen eksempler på datoformater du kan bruker

Dette er bare noen få av datoene og de tilbakevendende datoene du kan legge til. Hvis du er usikker på om en spesifikt datoformat vil fungere, er det bare å skrive det inn i oppgavenavnet med et naturlig beskrivende språk. Det er gode sjanser for at Todoist skjønner hva du mener.

Engangs forfallsdaoter

Prøv disse naturlige uttrykkene når du skal legge til en oppgave i Todoist, og du ønsker å planlegge oppgaven for en spesifikk dato.

Hva du skriver:

Hva Todoist forstår:

i dag

I dag

i morgen

I morgen

neste uke

Som standard neste mandag (dette kan endres under Innstillinger på nett, i Mac-appen eller i Windows-appen (eldre versjoner)

neste måned

første dag neste måned

27. jan

Jan 27 (27 jan og  27/1 fungerer også)

27/01/2016

27. januar 2016 (27/01/2016, 2016/01/27, 2016-01-27 fungerer også)

27.

27. dag i denne måneden

midt i januar

15. januar

slutten av måneden

Siste dag i denne måneden

i dag kl. 10

I dag kl. 10:00

i morgen kl. 16:00

I morgen kl. 16

Fre @ 19:00

Fredag kl. 19:00 (Fredag @ 19, Fre kl. 19, Fre kl. 19:00 fungerer også)

18:00

I dag kl. 18 (så fremt ikke klokken er etter 18:00, da blir det i morgen)

om 5 dager

5 dager fra i dag (+5 dager fungerer også)

om 3 uker

3 uker fra i dag

om 2 timer

2 timer fra nå

Tilbakevendende forfallsdatoer

Skriv disse naturlige uttrykkene når du legger til en oppgave i Todoist, for å planlegge tilbakevendende oppgaver som spesifisert.

Skriv dette:

For å legge til denne forfallsdatoen:

hver dag

Hver dag fra i dag (daglig fungerer også)

hver morgen

Hver dag kl. 09:00

hver kveld

Hver dag kl. 19:00

hver ukedag

Hver mandag, tirsdag, onsdag, torsdag og fredag

hver mandag, fredag

Hver mandag og fredag (hver mandag, fredag og hver man, fre fungerer også)

hver 3. dag

Hver 3. dag fra i dag

hver uke

Hver uke fra i dag (ukentlig fungerer også)

hver måned

Hver måned fra i dag (månedlig fungerer også)

hver 3. fredag

Hver 3. fredag i måneden

Hver 27.

Hver 27. i måneden (hver 27. fungerer også)

hvert år

Hvert år fra i dag (årlig fungerer også)

hver 27. jan

Hver 27. januar

annenhver mandag

Annenhver mandag fra i dag

Start- og sluttdatoer for tilbakevendende oppgaver

Skriv disse naturlige uttrykkene når du legger til en oppgave i Todoist, for å planlegge gjentagende oppgrader med start- og sluttdatoer.

Skriv dette:

For å legge til denne forfallsdatoen:

hver dag fra 3. aug

Hver dag fra 3. august (fra 3. aug fungerer også)

hver dag frem til 3. aug

Hver dag fra og med i dag, frem til 3. august (frem til 3. aug fungerer også)

hver dag i 3 uker

Hver dag de neste 3 ukene fra i dag

hver dag fra 10. mai til 20. mai

Hver dag fra 10. mai frem til 20. mai

Det er to forskjellige typer tilbakevendende forfallsdatoer i Todoist: hver og hver!.

Hver: Det å fullføre en oppgave satt til «hver 3. måned», vil tilbakestille forfallsdatoen i 3 måneder fra dagen du opprettet forfallsdatoen. Eksempel: 10. jan, 10. apr, 10. jul osv. Perfekt for oppgaver som må gjøres på de datoene, som kvartalvise rapporter.

Hver!: Det å fullføre en oppgave satt til «hver! 3. måned fra 10. apr», vil tilbakestille forfallsdatoen i 3 måneder fra dagen du fullførte oppgaven. Supert for oppgaver som må fullføres jevnlig, men ikke nødvendigvis på en spesifikk dag. Et godt eksempel er «Vaske huset».