Hvordan kan jeg bruke Todoist med Outlook?

Business

Du kan enkelt gjøre en e-post i Outlook om til en ny Todoist-oppgave eller kommentar med Todoist for Outlook-tillegget.

Først en rask kommentar fra Doists Windows-sjef, Jan Kratochvíl:

«Takk for at du bruker Todoist for Outlook-tillegget. Dessverre har vi ingen plan om å utvikle dette tillegget videre i dets nåværende form, siden vi i stedet håper å gi deg en ny og bedre måte å bruke Outlook sammen med Todoist på i fremtiden. Vi kan ikke si noe om når i øyeblikket, så vi setter pris på tålmodigheten din.»

Slik fungerer tillegget:

Legge til en e-post som en oppgave

1. I Outlook velger du e-posten du vil gjøre om til en oppgave.
  2. På Hjem-fanen klikker du på Opprett oppgave under Todoist-ikonet øverst til høyre.
  3. En ny oppgave vil lastes inn i Todoist til høyre. Oppgaven vil bestå av e-postens tittel og en kobling til e-postens innhold.
  4. Du kan fylle ut eventuell ekstra informasjon om oppgaven, inkludert etiketter, prioriteter, datoer og tildelinger, ved å bruke Legg til raskt-alternativene.
  5. Klikk på Legg til oppgave.

Legge til en e-post i en kommentar

1. I Outlook velger du e-posten du vil legge til i en kommentar.
  2. i Todoist-tillegget går du til kommentarene til oppgave du vil legge til e-posten for.
  3. Klikk på +-knappen for å legge ved e-posten i kommentaren din.
  4. Du kan skrive eventuelle andre merknader i kommentarfeltet.
  5. Klikk på Legg til kommentar.
Etter at du har installert tillegget, kan du bruke Todoist direkte fra Outlook ved å klikke på Todoist øverst til høyre. Du vil ha full tilgang til Todoist, så du kan legge til, fullføre, se på oppgaver og mye mer – helt uten å måtte åpne et nytt vindu.

Vanlige spørsmål

Spørsmål: Hva er kravene for å kjøre tillegget?

Svar: Todoist for Outlook fungerer kun i Outlook 2007 eller nyere og støtter kun 32-bits Outlook.

Spørsmål: Jeg har problemer med å legge til Todoist for Outlook. Hva må jeg gjøre?

Svar: Her er et par tips som kan hjelpe deg med å få Todoist for Outlook i gang:

• Tøm hurtigminnet for tillegget i C:\Brukere\%userprofile%\AppData\Local\Todoist\Outlook\ (standardmappe). Du kan ganske enkelt slette alt innholdet i denne mappen, siden det opprettes på nytt neste gang du logger deg inn.
  • Avinstaller og installer Todoist for Outlook-tillegget på nytt.
  • Hvis tillegget får Outlook til å krasje, kan du deaktivere andre tillegg for å se om det er en konflikt som skaper problemet.

Spørsmål: Jeg får opp et hvitt, tomt felt der tillegget skal være. Hva kan jeg gjøre for å fikse det?

Svar: Her er et par ting du kan prøve:

• Prøv å endre proxy-innstillingene hvis standardinnstillingene for proxy i Windows ikke gjelder. Feil proxy-innstillinger hindrer tillegget i å lastes inn.
  • Hør med IT-avdelingen om det er noen begrensninger i brannmuren/VPN-en som vil blokkere todoist.* eller cloudfront.* – fungerer imidlertid Todoist på nett, skal ikke dette være tilfelle.
  • Sjekk om du er i et Active Directory-miljø og kjører gruppepolicy. Hvis du gjør det, må du sette følgende filer til Ubegrenset: adxregistrator.exe og Todoist.Helper.exe.
  • Som en test, kan du deaktivere alt av programmer mot ondsinnet programvare som kjører, for å se om det gjør at tillegget lastes inn.
  • Deaktiver alle andre tillegg for å finne ut om dette problemet forårsakes av en konflikt med et annet tillegg.
  • Prøv å installere en eldre versjon av tillegget.

Spørsmål: Når jeg klikker på en Outlook-basert oppgave i Todoist på nett eller mobil, sendes jeg ikke noe sted. Hvorfor skjer det ikke noe?

Svar: Outlook-baserte e-post-oppgaver kan du bare få tilgang til fra Outlook-tillegget, ikke andre steder.

Hvis du ønsker å få tilgang til innholdet i e-postene dine på alle plattformer, kan du prøve å videresende e-postene i stedet.

Spørsmål: Noen ganger klikker jeg på en e-post-kobling, men jeg får ikke tilgang til den, eller tillegget blir bare stående å søke.

Svar: Hvis du har flyttet den koblede e-posten ut av mappen den var i da du opprettet oppgaven, har koblingen blitt ugyldig og du kan ikke bruke den mer. Hvis dette er tilfelle, kan du opprette en ny oppgave fra e-postens nye plassering (du bør kanskje også slette den gamle oppgaven med den ødelagte koblingen).

Spørsmål: Hvordan kan jeg avinstallere Todoist for Outlook-tillegget?

Svar: Dette kan skyldes programmer som kjører i bakgrunnen. Her har du et par måter å fikse dette på:

• Lukk Outlook og sjekk Oppgavebehandler for å forsikre deg om at alle Todoist-prosesser er avsluttet. Prøv deretter å avinstallere tillegget.
  • Start datamaskinen på nytt i sikkerhetsmodus og avinstaller tillegget fra Windows' kontrollpanel.
  • Prøv å installere tillegget igjen, og forsøk deretter å avinstallere det fra Windows' kontrollpanel.