Współdzielenie projektów i współpraca

Dostępne w:
Darmowy
Premium
Business

Todoist czyni współpracę z innymi prostą - możesz współdzielić projekty, przydzielać zadania, omawiać szczegóły ze współpracownikami i bliskimi. Otrzymasz powiadomienia o wszelkich ważnych zmianach we współdzielonych projektach.

Po zaproszeniu danej osoby do projektu, będziesz mógł przydzielać im zadania i przesyłać im komentarze.

sharing-web-assign.jpg


sharing-web-notify.jpg

sharing-windows-assign.jpg


sharing-windows-notify.jpg

sharing-ios-assign.jpg


sharing-ios-notify.jpg

sharing-android-assign.jpg


sharing-android-notify.jpg

Osoby, które współdzielą z tobą projekt będą miały pełny dostęp do wszystkich informacji, w tym zadań, komentarzy i przesłanych plików. Będą mogły też dodać nowe zadania, przydzielać je i wykonywać, dodawać komentarze, a także (jeśli korzystają z Premium) przesyłać nowe pliki. Możesz współdzielić projekty z osobami, które nie mają jeszcze konta Todoist.

Korzystający z darmowej wersji mogą współdzielić projekt aż z 5 osobami, a użytkownicy Premium - z 25; Business - 50.

Jak współdzielić projekt

  1. Kliknij prawym klawiszem na projekt, który chcesz współdzielić.
  2. Wybierz Współdziel projekt z menu.
  3. Wpisz imię osoby, z którą chcesz współdzielić projekt. Jeżeli nie współdzieliłeś z nią projektu, będziesz musiał wpisać jej e-mail powiązany z kontem Todoist. Jeżeli osoba nie ma konta Todoist, wystarczy wpisać adres e-mail; osoba otrzyma wówczas zaproszenie do projektu przez e-mail z opcją założenia darmowego konta.
  4. Kliknij Zaproś, aby wysłać zaproszenie.

sharing-web-sharing.jpg

 

  1. Kliknij na projekt, który chcesz współdzielić.
  2. Klinkij na ikonę osoby w prawym górnym rogu projektu.
  3. Wpisz imię osoby, z którą chcesz współdzielić projekt. Jeżeli nie współdzieliłeś z nią projektu, będziesz musiał wpisać jej e-mail powiązany z kontem Todoist. Jeżeli osoba nie ma konta Todoist, wystarczy wpisać adres e-mail; osoba otrzyma wówczas zaproszenie do projektu przez e-mail z opcją założenia darmowego konta.

sharing-windows-sharing.jpg

  1. Naciśnij, aby otworzyć projekt, który chcesz udostępnić.
  2. Naciśnij Ios-more-outline.svgikonę czynności projektu w prawym górnym rogu.
  3. Wybierz Współdziel projekt. Pojawi się lista obecnych współpracowników.
  4. Naciśnij symbol + w prawym górnym rogu ponownie, aby dodać nowych współpracowników.
  5. Wpisz imię osoby, z którą chcesz współdzielić projekt. Jeżeli nie współdzieliłeś z nią projektu, będziesz musiał wpisać jej e-mail powiązany z kontem Todoist. Jeżeli osoba nie ma konta Todoist, wystarczy wpisać adres e-mail; otrzymają wówczas zaproszenie do projektu przez e-mail z opcją założenia darmowego konta.

sharing-ios-sharing.jpg

  1. Naciśnij, aby otworzyć projekt, który chcesz udostępnić.
  2. Naciśnij three_dots.pngikonę czynności projektu w prawym górnym rogu.
  3. Wybierz Współdziel projekt. Pojawi się lista obecnych współpracowników.
  4. Naciśnij ikonę współpracownika w prawym górnym rogu, aby dodać nowych współpracowników.
  5. Wpisz imię osoby, z którą chcesz współdzielić projekt. Jeżeli nie współdzieliłeś z nią projektu, będziesz musiał wpisać jej e-mail powiązany z kontem Todoist. Jeżeli osoba nie ma konta Todoist, wystarczy wpisać adres e-mail; otrzymają wówczas zaproszenie do projektu przez e-mail z opcją założenia darmowego konta.

sharing-android-sharing.jpg

Zaproszeni do twojego projektu otrzymają e-mail z zaproszeniem do projektu.

Możesz zmienić Ustawienia, aby automatycznie akceptować zaproszenia od osób, z którym już współdzieliłeś projekty.

sharing-web-auto-accept.jpg

Jak usunąć osoby ze współdzielonych projektów

  1. Kliknij prawym klawiszem na współdzielony projekt.
  2. Wybierz "Współdziel projekt". Pojawi się lista obecnych współpracowników.
  3. Najedź na imię, które chcesz usunąć i kliknij na ikonę kosza na śmieci, która pojawi się po prawej.
  1. Kliknij na współdzielony projekt.
  2. Klinkij na ikonę osoby w prawym górnym rogu.
  3. Kliknij na ikonę kosza obok imion, które chcesz usunąć.
  1. Otwórz współdzielony projekt.
  2. NaciśnijIos-more-outline.svg ikonę czynności projektu w prawym górnym rogu.
  3. Wybierz Współdziel projekt w rozwijanym menu. Pojawi się lista obecnych współpracowników.
  4. Naciśnij ikonęX obok imion, które chcesz usunąć.
  1. Otwórz współdzielony projekt.
  2. Naciśnij three_dots.pngikonę czynności projektu w prawym górnym rogu.
  3. Wybierz Współdziel w rozwijanym menu. Pojawi się lista obecnych współpracowników.
  4. Naciśnij imion, które chcesz usunąć.
  5. Naciśnij ikonęX w prawym górnym rogu.