Hur använder jag Todoist med Google Assistant?

Företag

Todoist med Google Assistant finns för tillfället endast tillgängligt på engelska.

Vad är Google Assistant och Google Home?

Google Home är en röstaktiverad högtalare som styrs av Google Assistant.

Hur funkar integrationen Todoist/Google Assistant?

Med Google Assistant kan du lägga till uppgifter, slutföra uppgifter, läsa dina uppgifter, samt kolla dina kommande uppgifter.

Du kan inkludera förfallodatum som automatiskt kommer att kännas igen av Todoists smarta datumigenkänning. Efter att du lagt till uppgiften, kommer du genast att kunna lägga till etiketter, prioritetsnivåer eller specificera det projekt du vill att uppgiften ska flyttas till.

Hur ansluter man Todoist till Google Assistant?

1. Öppna Google Assistant och säg/ange "Jag vill prata med Todoist".

2. Aktivera Todoist så blir du omdirigerad till Todoistsidan, där du kan logga in med dina kontouppgifter från Todoist.

3. Nu borde du kunna använda Todoist via Google Assistant eller Google Home.

Hur använder jag integrationen Todoist/Google Assistant?

För att starta, säg "OK Google, jag vill prata med Todoist." Din Todoistassistent dyker då upp för att hjälpa dig och du kan till exempel kan be om följande:

• "Läs mina uppgifter"
  • "Uppgifter idag"
  • "Läs min nästa uppgift"
  • "Nästa uppgift"
  • "Lägg till en uppgift 'Vattna blommorna'"
  • "Slutför min uppgift 'Vattna blommorna'"

När du lägger till en uppgift, kommer Todoistassistenten att informera dig om att "Uppgiften har lagts till. Vill du ändra något?" Då kan du flytta den till ett projekt, lägga till en etikett eller välja uppgiftsprioritet.

Du kan flytta den till ett projekt som "Shopping" genom att använda:

• "Flytta den till shopping"
  • "Flytta till shopping"
  • "Projekt shopping"

Du kan lägga till en etikett till uppgiften, såsom "Viktigt":

• "Lägg till etikett viktigt"
  • "Lägg till viktigt etikett
  • "Etikett viktigt"
  • "Viktigt etikett"

Du kan även sätta prioritet på uppgiften:

• "Sätt prioritet 4"
  • "Prioritet 3"
  • "Sätt prioritet till 1"
  • "Sätt uppgiftsprioritet till 2"

När du har gjort dina ändringar, kommer Todoist att fråga, "Vill du ändra något mer?" och då kan du säga "Nej." för att avsluta.

Några exempel

Här följer några exempel på hur det funkar. Vi kommer här att lägga till uppgiften "hämta barnen" med förfallodatumet imorgon klockan 16.00 och sätta prioritet 1:

1. "Ok Google, jag vill prata med Todoist"
  2. "Lägg till en uppgift 'hämta barnen imorgon' klockan 16.00"
  3. "Prioritet 1"

För att lyssna på din nästa uppgift:

1. "Ok Google, jag vill prata med Todoist"
  2. "Läs min nästa uppgift"

Nu ska vi lägga till uppgiften "tvätta bilen" till projektet "bilen":

1. "Ok Google, jag vill prata med Todoist"
  2. "Lägg till en uppgift"
  3. "Tvätta bilen"
  4. "Flytta till projekt Bilen"

Nu ska vi slutföra uppgiften "tvätta bilen":

1. "Ok Google, jag vill prata med Todoist"
  2. "Slutför min uppgift 'tvätta bilen'":
  3. "Ja"

Vanliga frågor

Fråga: Varför ansluter inte Todoist ordentligt till Google Assistant? Jag får inte integrationen att funka.

Svar: Om du har prövat tipsen här ovan och Todoist ändå inte fungerar med Google Assistant, så kan du prova att återansluta dina konton till varandra:

1. Öppna Google Assistant i din smartmobil.
  2. Tryck på ikonen med den blå lådan längst upp till höger - detta öppnar utforskaren.
  3. Skrolla allra längst ned, där avsnittet med Alla kategorier ligger och tryck på det.
  4. Tryck på sökikonen längst upp till höger och skriv Todoist.
  5. Tryck på Todoistikonen och sedan på knappen Koppla ifrån.

Upprepa stegen här ovan, men i steg nr. 4 den här gången kommer du att få alternativet Prova istället. Det kan du använda för att koppla ihop dig med rätt Todoistkonto.