Hur använder jag Todoist med Google Kalender?

Företag

Om du har hackat ihop din egen Google Kalender-integration med IFTTT eller Zapier, kommer denna tvåvägssynk förmodligen att duplicera några av dina uppgifter. För att undvika en oändlig cykel av uppgiftsduplicering, så rekommenderar vi att du stänger av alla tidigare kalenderintegrationer först.

Håll din Google Kalender och Todoist helt synkade med en realtids- och tvåvägsintegration.

När du godkänt integrationen, kommer uppgifter med förfallodatum/tid i Todoist att läggas till automatiskt i valfri Googlekalender. (Du får också valet att endast synka uppgifter från ett specifikt projekt).

På samma sätt kommer alla händelser som skapas i den kalendern automatiskt att läggas till i det valda Todoistprojektet.

Med 2-vägssynkroniseringen kommer ändringar som du gör i Google Kalender – liksom när du redigerar händelsenamn eller ändrar datumet – att genast återspeglas i Todoist och vice versa.

Alla uppgifter som skapas i Google Kalender kommer att ha standardetiketten @gcal. (Du kan ändra etiketten efter att du kopplat ihop apparna, genom att redigera integrationen.)

För att koppla samman Todoist med Google Kalender:

1. Logga in på Todoists webbapp (denna integration kan endast auktoriseras via webbappen).
  2. Klicka på kugghjulet längst upp till höger och välj Inställningar.
  3. Klicka på fliken Integrationer.
  4. Klicka sedan Anslut bredvid Google Kalender.

Efter att du loggat in i ditt Googlekonto, kommer du bli ombedd att:

1. Välj vilken kalender du vill att dina uppgifter ska läggas till i. Du kan välja en befintlig kalender, eller skapa en ny bara för dina Todoistuppgifter. Denna går sedan att visa/dölja i din kalendervy. Endast uppgifter som skapas i den kalendern kommer att läggas till som Todoistuppgifter.
  2. Du kan synka hela ditt Todoistkonto, eller bara ett särskilt projekt. Du kanske till exempel har kalenderprojekt för Möten eller Texter som du vill synka med Google Kalender, men ingenting annat.
  3. Välj vilket Todoistprojekt som du vill att nya Google Kalender-uppgifter läggs till i. Nya händelser som skapas i den anslutna kalendern kommer automatiskt att läggas till i detta projekt. Om du är osäker på vilket projekt du ska välja, rekommenderar vi inkorgen i Todoist. Du kan alltid flytta uppgifterna till ett annat projekt senare.
  4. Standardlängd på händelser. Nya Todoistuppgifter som har förfallodatum och tid, kommer att visas i Google Kalender med den varaktigheten. Du kan alltid ändra i händelsen i Google Kalender, så snart den är skapad.
  5. Om du vill synka uppgifter med förfallodatum men utan tid. Du kan välja att synka dessa uppgifter som heldagshändelser i Google Kalender, eller så kan du välja att bara synka uppgifter som har förfallodatum och tid.
Om du väljer att lägga till uppgifter i en av dina befintliga kalendrar, kommer det bli svårare om du senare vill ta bort Todoistuppgiften från dina kalendrar, eftersom de kommer att ligga tillsammans med dina andra kalenderposter. Om du tror att du kanske kommer att ta bort Todoistuppgifter från din kalender, bör du börja med att använda en ny kalender.

Du kan ställa in en standardlängd för händelser från Todoist, från fall till fall, genom att till exempel skriva [80m] i uppgiftsnamnet. När du sparar uppgiften, kommer “[80m]” att tas bort från uppgiftsnamnet och en ny händelse skapas i Google Kalender, med en varaktighet på 1 timme och 20 minuter. För tillfället fungerar detta endast med "m" (för minuter).

Du kan endast lägga till en anpassad händelselängd på en uppgift, som t.ex. [20m], när du skapar den. Om du sedan redigerar uppgiften i Todoist, kommer det inte att fungera att lägga till taggen [20m]. Varaktigheten påverkas inte i den redan skapade händelsen i Google Kalender.

Efter att du anslutit dina kalendrar, kan du när som helst gå tillbaka till samma integrationssida, för att uppdatera dina inställningar.

Vanliga frågor

Fråga: Google Kalender synkar inte med Todoist. Hur kan jag lösa det?

Svar: Här följer några saker du kan prova för att få Todoist och Google Kalender att synka som de ska.

• När du är i Todoist, se till att du lägger till uppgifter i det projekt som är synkat med Google Kalender. Du kan dubbelkolla vilket projekt som är synkat genom att gå till Inställningarnai Todoist. Där väljer du fliken Integrationer som visar alla Synkade projekt under Google Kalender.
  • Se till att du är inloggad på rätt Google Kalender-konto. När du installerade integrationen, så valde du ett Googlekonto att synka med. Du måste vara inloggad på det kontot för att kunna se den Googlekalender som synkats med Todoist.
  • I Google Kalender behöver du se till att den kalender som synkar med Todoist är aktiv, så att du kan se dess händelser. Titta till vänster om din Google Kalender-skärm. Leta upp din synkade kalender där och klicka på den för att visa/dölja den. Dubbelkolla att den visas. För mer hjälp med hur du visar och döljer Googlekalendrar, gå till Hjälp med Google Kalender.
  • Du behöver kolla statusen på din Google Kalender-integration för att se till att den funkar som den ska. Du hittar den genom att gå till  Inställningarnai Todoist, välja fliken Integrationer och under Google Kalender kan du sedan se om statusen är OK (som visas nedan). Om den inte är det, ta bort integrationen och ominstallera den.
  • Du kan även kontrollera anslutningen genom att klicka på ⓘ-symbolen till höger om statusen. Inkludera denna anslutningslogg om du fortfarande har problem och behöver kontakta vårt supportteam.

Om du har provat allt och det fortfarande inte synkar, prova att tvinga fram en synkronisering. Gå till Inställningari Todoist, välj fliken Integrationer och klicka på synka till höger om posten i Google Kalender .

Fråga: Hur tar jag bort slutförda uppgifter i Google Kalender efter att jag slutfört dem i Todoist?

Svar: Efter att du slutfört en uppgift, kan du antingen behålla den slutförda uppgiften synlig i Google Kalender, eller ta bort slutförda uppgifter från vyn. Standardinställningen är att de slutförda uppgifterna lämnas kvar i kalendern. Om du hellre vill ta bort dem, följ instruktionerna här nedan:

Gå till Inställningarnai Todoist, välj fliken Integrationer och klicka på Redigera till höger om posten i Google KalenderKlicka på rullgardinsmenyn När en uppgift är slutförd och välj Ta bort den från Google Kalender. Klicka sedan på Spara.

Du kan även byta tillbaka när som helst.

Fråga: Jag råkade av misstag radera uppgifter i Todoist som synkades från Google Kalender och nu är de borttagna från min kalender. Kan man få tillbaka dem på något sätt?

Svar: Ja, du kan återskapa alla raderade händelser via Papperskorgen i Google Kalender. Markera bara de händelser du vill ta tillbaka och klicka på ångraikonen.

Fråga: Kommer gamla händelser och förfallna uppgifter att synkas när man installerar integrationen?

Svar: Nej, endast uppgifter och händelser som har framtida förfallodatum kommer att synkas mellan Todoist och Google Kalender.