Att säga upp dina konton i Todoist Business eller Todoist Premium

Tillgängligt för:
Gratis
Premium
Företag

Om du vill säga upp din prenumeration på Todoist Business eller Todoist Premium och nedgradera till ett gratiskonto, gör så här:

Todoist Business

På webben ska teamadministratören följa dessa steg för att nedgradera från Todoist Business.

  1. Klicka på kugghjulet längst upp till höger.
  2. Välj Todoist Business-administratör.
  3. Gå till Konto & faktureringsfliken.
  4. Klicka på länken Säg upp Todoist Business.
  5. Bekräfta uppsägningen genom att ange ditt lösenord.

Om du har prenumerationstid kvar på ditt Todoist Business-konto när du nedgraderar, kommer ditt konto att omvandlas till Todoist Premium med det saldot pålagt. Ibland fungerar inte detta korrekt, vilket medför att du förlorar din prenumeratiob. Då behöver du kontakta vårt supportteam för att få hjälp att lösa det.

Todoist Premium

Om du vill säga upp din Premiumprenumeration inom 30 dagar efter köpet och få en återbetalning, kontakta vårt supportteam. Om du har haft din prenumeration i över 30 dagar, kan du inte få en återbetalning, men du kan se till att din prenumeration inte är inställd på automatisk förnyelse inför nästa faktureringsperiod.

Det finns olika sätt att stänga av automatisk förnyelse av Todoist Premium, baserat på vilken betalningsmetod du har använt:

  • Kortbetalningar gjorda genom Todoist kommer inte att förnyas automatiskt.
  • App Store-prenumerationer förnyas automatiskt som standard, så du behöver stänga av dem manuellt. Du kan hitta alternativet att avbryta automatisk förnyelse genom att gå in på ditt Apple-ID i iTunes eller App Store och sedan välja alternativet "Prenumerationer".
  • Prenumerationer av PayPal och Google Play Store kan förnyas automatiskt eller inte, beroende på flera faktorer. I detta fall behöver du gå in på ditt PayPal- eller Play Store-konto och kontrollera om där finns en återkommande Todoistprenumeration. Om det finns en sådan, ta bort den direkt.

Återbetalningar

Om du säger upp din prenumeration på Premium eller Business inom 30 dagar från köp, så har du rätt till fullständig återbetalning i enlighet med vår återbetalningspolicy.

Vänligen kontakta vårt supportteam med återbetalningsbegäran, samt ditt kvitto på betalningen eller din beställningsreferens.

Om du använde App Store för att utföra dina köp, måste du kontakta Apple direkt, för att få återbetalningen (eftersom Apple inte tillåter oss att behandla återbetalningar).