Förfallodatum & Tider

Företag

Förfallodatum! Så viktiga, men ändå så lätta att glömma.

I Todoist kan du försäkra dig om att aldrig missa något genom att lägga till förfallodatum och/eller tider i dina uppgifter. Du kan även skapa återkommande förfallodatum såsom "Skicka födelsedagskort till mamma 19:e juli varje år” och "Ta ut återvinningen varannan onsdag".

Hur man ställer in förfallodatum eller återkommande förfallodatum

Det lättaste sättet att lägga till ett förfallodatum oavsett plattform - desktop, mobil, eller webb - är helt enkelt att skriva in det i uppgiftsfältet tillsammans med ditt uppgiftsnamn. Den smarta Snabbtillägg kommer automatiskt känna igen datumet, markera det och lägga till det när du sparar uppgiften.

Du kan beskriva nästan vilket datum som helst genom att använda naturligt språk - från ett enkelt imorgon kl. 16.00 till ett väldigt specifikt återkommande datum såsom var tredje tisdag med start 29:e augusti i 6 månader".

Ibland är ett datum del av ett uppgiftsnamn till skillnad från en deadline. Till exempel för uppgiften "Skapa månatlig rapport", kommer "månatlig" automatiskt att markeras som ett förfallodatum. Klicka eller tryck bara på ordet för att avmarkera. Du kan ävenstänga av automatisk igenkänning av datum helt och hållet.

Du kan även öppna hela uppgiftsplaneraren genom att klicka eller trycka på kalenderikonen när du lägger till eller redigerar en uppgift på någon plattform. Därifrån kan du manuellt välja ett datum från kalendern eller använda någon av våra behändiga kortkommandon såsom Idag, Imorgon, or Nästa vecka.

date-and-time-ios-swipe.jpg För att lägga till eller ändra datum i en befintlig uppgift på mobilen eller plattan, svep från höger till vänster på uppgiften. date-and-time-ios-scheduler.jpg

För att lägga till eller ändra datum i en befintlig uppgift på mobilen eller plattan, svep från höger till vänster på uppgiften. date-and-time-android-scheduler.jpg

Låt Smart Schedule hjälpa dig sätta realistiska deadlines för dina uppgifter.

Några exempel på datumformat du kan använda

Detta är bara en del av de datum och återkommande förfallodatum du kan lägga till. Om du är osäker på om ett specifikt datumformat kommer fungera, bara skriv in det i ditt uppgiftsnamn genom att använda naturligt språk för att beskriva det. Chansen är stor att Todoist kommer förstå vad du menar.

Engångs förfallodatum

Skriv dessa termer med naturligt språk när du lägger till en uppgift i Todoist, för att schemalägga uppgiften till det specifika datumet.

Vad du skriver:

Vad Todoist förstår:

idag

Idag (idag fungerar också)

imorgon

Imorgon (Imorg, imorgon, imorg fungerar också)

nästa vecka

Nästa måndag som standard (detta kan ändras i dina inställningar)

nästa månad

1:a dagen i nästa månad

27 jan

27 jan (jan 27, 27/1 funkar också)

2016/01/27

January 27, 2016 (27/01/2016, 2016/01/27, 2016-01-27 fungerar också)

27:e

den 27:e i nuvarande månad

mitten av januari

15:e januari

slutet av månaden

Sista dagen i nuvarande månad

idag kl. 10

Idag kl. 10.00

imorgon kl. 16:00

Imorgon kl. 16.00

Fre @ 19.00

Fredag kl. 19.00 (Fredag @ 19,00, Fre kl. 19.00 fungerar också)

18.00

Idag kl. 18.00 (om 18.00 inte redan har passerat, i så fall imorgon)

om 5 dagar

5 dagar från idag (+5 dagar fungerar också)

om 3 veckor

3 veckor från idag

om 2 timmar

2 timmar från nu

Återkommande förfallodatum

När du behöver upprepa en uppgift dagligen, veckovis, månatligen eller enligt vilket schema du vill, kan du ställa in ett återkommande förfallodatum: Läs allt om hur man ställer in återkommande förfallodatum såsom dagligenvarje vecka eller var tredje månad.