Senarelägg en uppgift

Företag

Man kan inte åstadkomma allt man vill få gjort på en dag. Och det är helt ok! Todoist gör det lättare att ta det som det kommer och omboka uppgifter till en senare tidpunkt.

Hur man ombokar en individuell uppgift:

1. Håll muspekaren över uppgiften du vill omboka och klicka på ikonen med tre punkter till höger om uppgiftsnamnet.
  2. Under Schema,välj ett nytt förfallodatum för en uppgift genom att klicka på ett datumkortkommando eller genom att välja ett nytt förfallodatum från kalendern.

Hur man ombokar flera uppgifter samtidigt:

1. Tryck på Ctrl (Windows) eller Cmd (macOS) och klicka på varje uppgift för att markera/avmarkera dem. För att markera ett antal uppgifter, håll ned Shift och klicka på den första och sista uppgiften bland dem du vill markera.
  2. I fältet som visas längst upp, klicka på Schema och välj ett nytt förfallodatum för alla markerade uppgifter.

För att omboka en uppgift från vyn Idag eller Kommande 7 Dagarna:

1. Håll muspekaren över uppgiften du vill skjuta upp och klicka och håll det grå handtaget som syns till vänster om uppgiftsnamnet.
  2. Dra och släpp uppgifterna i ett senare datum för att omboka dem.

Att omboka en individuell uppgift:

1. Svep från höger till vänster på den uppgift du vill skjuta upp.
  2. I nästa vy, välj ett nytt förfallodatum för uppgiften genom att trycka på ett datumkortkommando eller genom att välja ett nytt förfallodatum från kalendern.

Att omboka flera uppgifter samtidigt:

1. Tryck på varje uppgift du vill skjuta upp för att markera dem.
  2. Tryck på kalenderikonen längst ner.
  3. I nästa vy, välj ett nytt förfallodatum för uppgifterna genom att trycka på ett datumkortkommando eller genom att välja ett nytt förfallodatum från kalendern.

Att omboka en individuell uppgift:

1. Svep från höger till vänster på den uppgift du vill skjuta upp.
  2. I nästa vy, välj ett nytt förfallodatum för uppgiften genom att trycka på ett datumkortkommando eller genom att välja ett nytt förfallodatum från kalendern.

Att omboka flera uppgifter samtidigt:

1. Längst upp till höger på en uppgiftslista, tryck på ikonen med tre punkter.
  2. I rullgardinsmenyn, välj Redigera flera objekt.
  3. Tryck på uppgiften du vill skjuta upp.
  4. Tryck på kalenderikonen längst ner.
  5. I nästa vy, välj ett nytt förfallodatum för uppgifterna genom att trycka på ett datumkortkommando eller genom att välja ett nytt förfallodatum från kalendern.

Hur man ombokar en individuell uppgift:

1. Håll muspekaren över uppgiften du vill omboka och klicka på kalenderikonen (schema) till höger om uppgiftsnamnet.
  2. Välj ett nytt förfallodatum för en uppgift genom att klicka på ett datumkortkommando eller genom att välja ett nytt datum från kalendern.

Att omboka flera uppgifter samtidigt:

1. Tryck på Ctrl+m för att aktivera flervalsläge och klicka på alla uppgifter du vill boka om.
  2. Klicka på kalenderikonen (schema) längst upp till höger och välj ett nytt datum för alla markerade uppgifter.

Du kan även använda Smart Schedule för att boka om alla dina förfallna uppgifter på en gång och sätta realistiska deadlines för var och en.

Läs mer om förfallodatum och tider