Använd etiketter på bästa sätt

Företag

Med etiketter kan du gruppera uppgifter så att de passar ditt arbetsflöde. Till exempel så vill man kanske ibland bara visa uppgifter som man ska göras nattetid. Ibland vill man bara visa uppgifter som går att göra hemifrån.

Börja med att göra en etikett. Låt oss anta att du vill kolla uppgifter som görs nattetid. Skapa en etikett som heter "Natt" genom att skriva @Natt i uppgiftsfältet, när du skapar en ny uppgift. I rullgardinsmenyn kommer du att få valet att skapa en ny etikett.

Sätt etiketterna på dina uppgifter. För varje uppgift som ska göras på natten, sätt etiketten @Natt genom att skriva in det i uppgiftsnamnet.

Visa alla etikettmärkta uppgifter. Visa alla uppgifter med etiketten @Natt på fliken Etiketter i din navigationspanel.

Det finns massor av sätt att använda etiketter på. Här är några exempel som inspiration:

Hur lång tid tar de att slutföra uppgifterna?

• @5min
  • @30min
  • @60min

Dessa etiketter kan du sätta på alla uppgifter i dina projekt, så blir det enklare att beräkna hur lång tid det kommer ta att slutföra projekten.Labels_30min.png

När vill du arbeta på uppgiften?

• @dag
  • @eftermiddag
  • @kväll
  • @väntar (om du väntar på något som behöver hända innan du kan börja)

Vad för slags arbete är det du gör?

• @epost
  • @skriva
  • @formgivning
  • @utveckling

Hur långt har du kommit i uppgiften?

• @25_procent
  • @50_procent
  • @75_procent

Är detta ett projekt som gäller hushållsarbete, privatlivet eller jobbet?

• @hushåll
  • @privatliv
  • @jobb

Var någonstans vill du utföra uppgiften?

• @kontoret
  • @hemifrån
  • @gymmet

Du kan spara tid genom att sätta etikett på flera uppgifter på en gång.

Läs mer om etiketter: