Hur använder jag Todoist med Outlook?

Företag

Gör om ett Outlookmeddelande till en Todoistuppgift eller kommentar med hjälp av Todoist för Outlook-tillägget.

Men först ett litet meddelande från Doists Windowschef, Jan Kratochvíl:

"Tack för att du använder Todoist för Outlook-tillägget. Tyvärr har vi inga planer på att utveckla detta insticksprogram utöver dess nuvarande format och istället hoppas vi på att ge dig ett nytt, förbättrat sätt att stödja Outlook i framtiden. Vi har heller inte möjlighet att möta några deadlines i nuläget, så vi är tacksamma för ditt tålamod."

Såhär funkar tillägget:

Lägga till e-post som uppgift

1. I Outlook, välj det meddelande du vill göra om till en uppgift.
  2. I fliken Hem, klicka på Skapa uppgift under Todoistikonen längst upp till höger.
  3. En ny uppgift kommer att laddas in i Todoist till höger. Uppgiften kommer att bestå av e-postens ämnesrad och som brödtext kommer där att vara en länk till e-postmeddelandet.
  4. Du kan fylla i fler valfria uppgiftsdetaljer, inklusive etiketter, prioriteter, datum eller tilldelning, genom att använda alternativen för snabbtilläggning.
  5. Klicka på Lägg till uppgift.

Bifoga e-post i en kommentar

1. I Outlook, välj det meddelande som du vill bifoga i en kommentar.
  2. I Todoisttillägget, gå till kommentarerna i den uppgift du vill bifoga e-postmeddelandet i.
  3. Klicka på knappen med ett + för att bifoga e-postmeddelandet i din kommentar.
  4. Ytterligare anteckningar kan du skriva i kommentarsfältet.
  5. Klicka på Lägg till kommentar.
Efter att du installerat insticksprogrammet, kan du använda Todoist direkt inifrån Outlook, genom att klicka på Todoist längst upp till höger. Du får full tillgång till Todoist, så att du kan lägga till, slutföra, titta på dina uppgifter, med mera, utan att behöva öppna ett nytt fönster.

Vanliga frågor

Fråga: Vilka är kraven för att köra tillägget?

Svar: Todoist för Outlook fungerar endast för Outlook 2007 eller högre och stödjer endast 32-bitars Outlook.

Fråga: Jag har problem med att lägga till Todoist för Outlook. Vad ska jag göra?

Svar: Här följer några tips som kan hjälpa dig att få igång Todoist för Outlook:

• Rensa ditt cache-minne för insticksprogram i C:\Users\%userprofile%\AppData\Local\Todoist\Outlook\ (standardmapp). Du raderar bara allt innehåll i den här mappen. Det kommer att skapas nytt innehåll så snart du loggar in på nytt.
  • Avinstallera och ominstallera Todoist för Outlook-tillägget.
  • Om tillägget gör att Outlook kraschar, behöver du inaktivera andra insticksprogram för att identifiera utifall det är en konflikt som orsakat problemet.

Fråga: Det kommer upp en tom, vit ruta där tillägget borde ligga. Hur löser jag det?

Svar: Här följer några saker du kan prova:

• Prova att ändra dina proxyinställningar om det är så att Windows standardproxyinställningar inte gäller. Felaktiga proxyinställningar förhindrar tillägget från att ladda.
  • Kolla med din IT-avdelning om det finns brandväggs/VPN-begränsningar som skulle kunna blockera todoist.* eller cloudfront.* - men, om Todoist funkar på webben, så borde detta inte vara orsaken.
  • Kolla om du är i en Active Directory-miljö och kör grupprinciper. Om så är fallet, behöver du ställa in följande filer till obegränsade: adxregistrator.exe och Todoist.Helper.exe.
  • För att testa detta, kan du stänga av alla anti-malwareprogram som du kör och se om det gör att tillägget kan ladda.
  • Inaktivera alla andra insticksprogram för att identifiera om problemet orsakas av en konflikt med andra insticksprogram.
  • Prova att installera en äldre version av tillägget.

Fråga: När jag klickar på en Outlookbaserad uppgift i Todoist för webb eller mobil, så händer det ingenting. Varför är det så?

Svar: Outlookbaserade e-postuppgifter kan man endast komma åt inifrån Outlooktillägget, inte någon annanstans ifrån.

Om du behöver komma åt innehållet i dina e-postmeddelanden på alla plattformar, prova att vidarebefordra e-post istället.

Fråga: Ibland så klickar jag på en e-postlänk men den ansluter inte ordentligt, eller så söker tillägget i evigheter.

Svar: Om du har flyttat det länkade e-postmeddelandet ut ur den mapp som det låg i när du skapade uppgiften, så har länken blivit ogiltig och du kan inte längre använda den. Om så är fallet, kan du skapa en ny uppgift på e-postmeddelandets nya plats (och det kan vara en god idé att radera den gamla uppgiften med den trasiga länken).

Fråga: Varför kan jag inte avinstallera Todoist för Outlook-tillägget?

Svar: Detta kan orsakas av program som körs i bakgrunden. Här följer några sätt att lösa detta:

• Stäng Outlook och kolla Aktivitetshanteraren, för att försäkra dig om att alla olika Todoistprocesser är avslutade. Efter det kan du prova att avinstallera tillägget.
  • Starta om din dator i felsäkert läge och avinstallera sedan tillägget från Windows kontrollpanel.
  • Prova att ominstallera tillägget och försök sedan att avinstallera det från Windows kontrollpanel.