Hur man använder sökningar

Företag

En sökning är det enklaste sättet att hitta det du vill ha i Todoist. Såhär använder du sökningar för att hitta en uppgift, projekt eller kommentar:

1. Klicka på fältet för Snabbsökning längst upp.
  2. Skriv in de(t) nyckelord du söker efter.
  3. Du kommer under sökfältet att se några uppgifter som matchar sökordet. När du ser den uppgift du sökte efter, klicka för att öppna den.
  4. Om du inte ser den uppgift du söker, kan du se fler resultat genom att trycka på Enter eller klicka på Visa fler resultat längst ned.
  5. Du kommer då att se alla uppgifter som matchar ditt sökord. När du hittat uppgiften du söker, klicka på den för att öppna.
  6. (Valfritt) Om du vill söka igenom uppgiftskommentarer, klicka på panelen Kommentarer längst upp till höger om sökresultatet.
  7. (Valfritt) Om du vill söka igenom slutförda uppgifter, klicka på  Sök bland slutförda uppgifter under sökresultatet.
  1. Tryck på förstoringsglaset längst upp till höger.
  2. Skriv in de(t) nyckelord du söker efter.
  3. Du kommer då att se alla uppgifter, projekt och kommentarer som matchar ditt sökord. När du hittat det du söker, tryck på det för att öppna.
  4. Om du inte hittar det du söker, tryck på flikarna UppgifterProjektKommentarer, Etiketter (Premium), eller Filter (Premium) här ovan, för att se alla sökresultat för respektive kategori.
  5. När du hittat det du söker, tryck på det för att öppna.
  1. Svep uppifrån och nedåt för att ta fram sökfältet.
  2. Skriv in de(t) nyckelord du söker efter.
  3. Du kommer då att se alla uppgifter, projekt och kommentarer som matchar ditt sökord. När du hittat det du söker, tryck på det för att öppna.
  4. Om du inte hittar det du söker, tryck på flikarna UppgifterProjektKommentarer, Etiketter (Premium), eller Filter (Premium) här ovan, för att se alla sökresultat för respektive kategori.
  5. När du hittat det du söker, tryck på det för att öppna.

Vi jobbar på en förbättrad sökfunktion för Windows. För tillfället kan du istället använda Snabbsökning för att söka efter uppgifter, projekt och etiketter:

1. Tryck på förstoringsglaset längst upp till vänster.
  2. Skriv in det sökord du letar efter.
  3. Du kommer då att se alla uppgifter som matchar ditt sökord. När du hittat uppgiften du söker, klicka på den för att öppna.
Få snabba sökresultat genom att skriva din sökfråga direkt i sökfältet. Till exempel, pröva att skriva idag & p1 för att se alla uppgifter med prioritet 1 som förfaller idag.

Förfina din sökning

Om du inte hittar det du söker, kan du förfina ditt sökresultat med datum, prioritetsnivå, projekt eller genom att använda sökfrågor i din sökning. Du kan till exempel skriva 7 augusti direkt i sökfältet, för att se alla uppgifter som förfaller den 7 augusti. Här följer några fler exempel:

Sökning

Resultat

7 augusti

Uppgifter som förfaller 7 augusti

Idag & p1

Uppgifter med prioritet 1 som förfaller idag

Kommande 31 dagarna

Uppgifter som förfaller inom 31 dagar

7 januari

Uppgifter som förfaller 7 januari

Imorgon & p3

Uppgifter med prioritet 3 som förfaller imorgon

@väntar

Uppgifter med etiketten @väntar

Etikett:väntar

Uppgifter med etiketten @väntar

30 dagar

Uppgifter som förfaller inom 30 dagar

Tilldelat till:Johan Svensson

Uppgifter tilldelade till Johan Svensson